Gezocht op auteur met naam ''.
Resultaat 1 tot 4 van in totaal 4 gevonden boeken.

6

Een soort van schelmenroman, met veel oog voor de verhouding tussen schrijver en hoofdpersoon. Niet verheffend allemaal, maar goed te lezen. Achterflap (o.a.): 'Dan doet iemand hem een vreemd zakelijk voorstel, waarvoor hij met de auto van Londen naar de Shetlandeilanden moet reizen.' Nadat hij het leven niet echt ziet zitten, na een scheiding en onmogelijkheid om met zijn dochter om te gaan, gaat hij welgemoed op reis. maar hij komt zichzelf alleen maar tegen.

8
Klein Engeland (Roman)
Geschreven door Jonathan Coe, gelezen op 7-1-2021

Het is 2010 en alles verandert. Aan de hand van een groepje mensen, familie en relaties, krijg je een mooi beeld van de Engelse (vooral Londense) samenleving door de jaren heen. Mooi beschreven, rustig en weloverwogen, vol van kleine drama's en gelukkige zaken. 'Dit is het verhaal van het moderne Engeland. Een verhaal van nostalgie en verwarring, van teleurstelling en onverholen woede' staat op de achterkant. Het is een mooi boek, een echte aanrader, zeker in deze tijden van corona. 

6
De gesloten kring (Roman)
Geschreven door Jonathan Coe, gelezen op 28-9-2006
In dit vervolg op De Rottersclub gaat de geschiedenis weer verder, nu in de negentiger jaren. Opnieuw politiek en persoonlijk, nu in plaats van de onschuld van de jeugd het thema van de doortraptheid van de volwassenen. Het eindigt zoals De Rottersclub begon, in Berlijn in 2003, waar Sophie en Patrick elkaar de verhalen vertellen. Even onderhoudend en een aanrader de beide boeken tijdens een vakantie te lezen.
6
De Rottersclub (Roman)
Geschreven door Jonathan Coe, gelezen op 24-9-2006
Persoonlijke en politieke ervaringen lopen door elkaar in deze onderhoudende en makkelijk lezende roman. De structuur is ook aardig: vanuit 2003 ga je als lezer terug naar de jaren zeventig, in aanzet verteld door de kinderen van de hoofdpersonen. Niet onaardig, net als het vervolg, De gesloten kring.