Gefilterd op genre 'index.php'.
Resultaat 21 tot 30 van in totaal 69 gevonden boeken.

6
Dagboek 1960-1961 (Dagboeken)
Geschreven door Frida Vogels, gelezen op 6-10-2007
Helaas, ik vrees toch dat dit het laatste deel is dat ik van de dagboeken van Frida Vogels gelezen heb. Hoe perfect geschreven ook, het boeiende is ervan af, er zijn teveel details, het is teveel gepietepeuter over anderen waardoor je weliswaar iets over Vogels zelf te weten komt, maar veel meer dan ik al wist toch eigenlijk niet. Er moeten nog vele delen volgen, begreep ik, maar die koop ik niet meer.
8
Dit is om nooit meer te vergeten (Dagboeken)
Geschreven door Helga Deen, gelezen op 17-3-2007
Dagboek en brieven van Helga Deen 1943. Helga (1925, Stettin) woonde vanaf 1933 in Tilburg. Op 1 juni 1943 werd de familie Deen naar Kamp Vught overgebracht, op 2 juli 1943 naar Westerbork en op 16 juli 1943 vergast in Sobibor. Het dagboekje, in een scheikundeschrift bijgehouden en brieven van Helga, van haar geliefde, Kees van den Berg, en een enkele andere brief, getuigen van wat ze meemaakte, maar ook van wat haar bezighield buiten deze vreselijke omstandigheden. Het is maar kort, maar de teksten blijven in je hoofd. Ze was achttien toen ze dit schreef! Wat mij het meeste opviel, was haar verwoede pogingen om tot in het kleinste detail, vaak uit de natuur, iets van geluk te herkennen. Dit alles tegen de achtergrond van haar verliefdheid, die het enerzijds schrijnender, anderzijds mooier maakt. Dagboek en brieven zijn pas na het overlijden van Kees van den Berg door zijn zoon gevonden en aan het Regionaal Achief Tilburg in beheer gegeven. Inleiding Ad van Liempt, Nawoord door Ad van den Oord, Ronald Peeters en Ton Wagemakers, tekst en annotatie van Rob Tempelaars
8
Onder andere (Dagboeken)
Geschreven door J.J. Voskuil, gelezen op 9-3-2007
Herinneringen en dagboekbladen. Sommige stukken had ik al elders gelezen, sommige zijn nieuw, allemaal weer de moeite waard. Maar toppers blijven de stukken over het werk, over mensen, over vreemde mensen vooral. En de herinneringen aan een poging voetballer(tje) te worden vond ik ook heel mooi. Bijna zo mooi als de beschrijving van Kees, de broer van Henriette (Frieda Vogels dus). Het boek mocht niet in de verzameling ontbreken.
8
Geheim Dagboek 18, 1990-1992 (Dagboeken)
Geschreven door Hans Warren, gelezen op 9-11-2006
Gelukkig is dit Dagboek weer in de oorspronkelijke vorm uitgegeven. In deze jaren tobt Hans Warren heel wat af over zijn leven, zijn aanstaande dood (die hij verwacht, al duurt het nog jaren), de verhouding met Mario en zijn relatie met zijn vrouw en kinderen. Ik blijf het boeiend vinden, deze innerlijke strijd, die Warren zo openlijk etaleert. Enerzijds hoort het niet, anderzijds blijft hij door zijn - hoewel misschien niet altijd helemaal oprechte, maar toch - eerlijkheid heel erg dapper. Als je al je hersenspinsels en opvattingen zo durft op te schrijven en vooral ze durft te publiceren, dan ben je wel bijzonder. Voor mij blijft hij zo, al schrik ik me af en toe suf van zijn gevoelens. Hij sterft in 2001, dus er moet nog een aantal dagboeken uitgegeven worden. Door Mario, wiens hand in deze uitgave minder nadrukkelijk aanwezig is dan in de voorgaande afleveringen. Er komen vast nog wel drie boeken uit, drie jaar in een aflevering immers. Iets om naar uit te kijken dus.
7
Dagboek 1958-1959 (Dagboeken)
Geschreven door Frida Vogels, gelezen op 5-3-2006
Het tweede deel in deze uitvoerige serie. Minder boeiend dan het eerste deel, weinig over haarzelf en meer over waar ze mee bezig is. Niettemin de moeite van het lezen waard. Maar ik ben een dagboekenliefhebber, dat scheelt.
7
Het jaar waarin mijn vader stierf (Dagboeken)
Geschreven door Rob van Essen, gelezen op 26-2-2006
Dagboekaantekeningen van het jaar waarin de vader van de schrijver stierf. Geen larmoyante beschrijving, geen aftakelingsproces, geen dramatiek, maar wel een gevoelige weergave van gedachten en belevenissen in dat jaar. De schrijver probeert zich een beeld te vormen van zijn vader, een mooier beeld dan hij had, maar de eerlijkheid gebiedt hem te vertellen dat dat er uiteindelijk niet in zit. Ik vind het een eerlijk en nuchter verslag, van een eenzaam mens, dat wel.
7
Geheim Dagboek 17, 1987-1990 (Dagboeken)
Geschreven door Hans Warren, gelezen op 11-12-2005
Ook dit deel is weer mooi leesvoer. Het ouder worden valt de schrijver niet mee. Mario's hand is wel herkenbaar, al heb ik tot nu toe maar 1 foutje kunnen ontdekken. Mario wordt ook verliefd in dit deel, op een vrouw nog wel. Mario is overigens inmiddels getrouwd. En Hans Warren is al drie jaar dood. Het kan verkeren. Waar ik me nu suf aan erger, is het feit dat de vormgeving helemaal is veranderd. Heb ik alle voorgaande delen in dezelfde vorm, deze niet meer. Bah.
8
Geheim Dagboek 16, 1984-1987 (Dagboeken)
Geschreven door Hans Warren, gelezen op 10-10-2005
Het blijft mooi om te lezen, ook dit zestiende dagboekendeel. Wel lijkt de invloed van Mario aanwezig, hij redigeerde deze na de dood van Warren gepubliceerde dagboeken (spel- en drukfouten!), maar toch overheerst de bewondering voor eerlijkheid, hoe bar af en toe ook.
8
Dagboek 1954-1957 (Dagboeken)
Geschreven door Frida Vogels, gelezen op 16-7-2005
Dagboeken met een precisie, eerlijkheid n stijl geschreven. Om jaloers op te worden: als je zo eerlijk over jezelf durft te schrijven, kunt schrijven, dat is wel bijzonder. In deze dagboeken (eerste van 16 delen!) woont ze in Parijs en later Itali en leert ze haar man kennen, de Italiaan Enzo, met wie ze een gecompliceerde relatie aangaat. Dit deel eindigt als ze net met hem getrouwd is. Ze schrijft ook over haar relatie met haar broer Michiel, de dood van haar moeder en haar vriendschap met Han en Lousje Voskuil.
Bezorgd en ingeleid door Jan Bervoets en Rody Chamuleau. Mooie dagboekaantekeningen uit vervlogen jaren. Met bibliografische aantekeningen. Nogal beknopte aantekeningen maar toch de moeite waard als je iets over die tijd wilt lezen.