Gefilterd op genre 'Autobiografie'.
Resultaat 61 tot 70 van in totaal 142 gevonden boeken.

7
Geen nacht zonder (Autobiografie)
Geschreven door Aleid Truijens, gelezen op 10-5-2005
Beschrijving van een dramatische periode, waarin zoontje Tom aan leukemie lijdt en zich jaren door ziekte en therapien worstelt. Mooie stijl, redelijk onderkoeld en het loopt nog redelijk af ook.
8
Over mijn vader (Autobiografie)
Geschreven door Remco Campert, gelezen op 26-2-2005
Herinneringen aan de vader van Remco Campert, Jan Campert, ten opzichte van wie hij aanvankelijk ambivalente, sterker nog, negatieve gevoelens had. Door het opschrijven van deze herinneringen is dat veranderd. Een mooi documentje. Herlezen, in verband met de berichten over Jan Campert. Gecombineerd met zijn column in de Volkskrant van 21 februari 2005 toont dit weer eens zijn taalgevoeligheid aan.
7
Achttien adressen (Autobiografie)
Geschreven door Ed van Thijn, gelezen op 5-2-2005
Een mooi relaas van zijn onderduikperiode, als kind, in de tweede wereldoorlog. Op achttien adressen. De stijl is niet alles, het verhaal des te meer. En eerlijk ook, zeker in het beschrijven van zijn gevoelens n de oorlog.
8
Mijn kleine waanzin (Autobiografie)
Geschreven door Jan Brokken, gelezen op 30-1-2005
Mooie autobiografische roman, met veel herkenningsmomenten rond de 60-er jaren. De richtingenstrijd in het hervormde en gereformeerde gebied is mooi in beeld gebracht. Het einde is wat minder, wat geforceerd, maar het boek leest prima.
6
Vrouw in rouw (Autobiografie)
Geschreven door Trix Broekmans, gelezen op 27-6-2004
Eigenzinnige observaties van een weduwe. Broekmans is de weduwe van Wim Wennekes. Ze beschrijft op tamelijke nuchtere wijze haar ervaringen na zijn dood, haar pogingen het leven weer op te pakken. Relativerend, journalistiek en niet onaardig.
7
Het ravijn (Autobiografie)
Geschreven door Max Pam, gelezen op 11-6-2004
Pam beschrijft zijn ervaringen tijdens en ten gevolge van een hersenbloeding die hem twee jaar geleden trof. Het stuk over karakterveranderingen maakte de meeste indruk. De ondertitel: 'Autobiografie van de angst' is goed gekozen. De stijl is afstandelijk en nuchter, wat eigenlijk goed past bij het beschrijven van zo'n ingrijpend voorval. Met dank aan Rita en Frans.
7
De dieven zijn al gaan slapen (Autobiografie)
Geschreven door Leo Pleysier, gelezen op 4-6-2004
Autobiografische stukjes: De ogen, de oren, de haren, de vingers, de tanden de tenen; Jong en oud; Huis en tuin; Mensen en stemmen; Schrijven en lezen; Spreken en zwijgen; Het onuitsprekelijke. Aangenaam leesvoer.
7
Dochter van Eva (Autobiografie)
Geschreven door Carry Slee, gelezen op 5-12-2003
Vervolg op Moederkruid: de puberteit, het zoeken naar een moeder en het achterhalen van de eigen identiteit. Knap geschreven. Herlezen, want ik zag later dat ik het in oktober 2002 ook al had gelezen. Zoveel indruk heeft het kennelijk niet gemaakt dat ik dat niet van tevoren wist!
9
Schaduwkind (Autobiografie)
Geschreven door P.F. Thomese, gelezen op 27-9-2003
Een poging om in woorden te vatten wat het betekent een baby aan de dood te verliezen. En welke rol de taal daarbij speelt. Korte stukjes, zonder sentimentaliteit, maar prachtig verwoord wat er door een vader heengaat. Nocturne, op pagina 76, is het mooiste. Al met al een prachtig document.
7
De kus van de weduwe (Autobiografie)
Geschreven door Threes Anna, gelezen op 29-8-2003
Autobiografische roman van de artistiek leider van Dogtroep, die haar partner verliest door een ongeval. De rouwperiode, nog versterkt door het tegelijkertijd uiteenvallen van de theatergroep, beschrijft ze op realistische wijze. Door reizen naar Australi, Afrika en India bereidt ze zich ondertussen voor op een nieuwe carrire als filmregisseur. Niet slecht. Met dank aan Det, die me dit boek leende!