Gefilterd op genre 'Gedichten'.
Resultaat 31 tot 40 van in totaal 51 gevonden boeken.

8
In geval van nood (Gedichten)
Geschreven door Hugo Claus, gelezen op 1-5-2004
Uit Humo: "Hugo Claus is 75 geworden! Dat ging gepaard met zoveel toeters, bellen en serpentines dat zijn nieuwe dichtbundel aan het oog onttrokken dreigt te worden. En dat zou jammer zijn; de nagenoeg tweehonderd bladzijden pozie van In geval van nood verdienen beter, veel beter. Zijn leven lang heeft Hugo Claus zijn voordeel gedaan met wat hij las, zag, hoorde, voelde, rook, proefde en beleefde: hij zoog het allemaal op als een spons, die hij uitkneep boven de schrijftafel - met een vloed wonderlijke boeken als gevolg. t Hoeft dan ook niet te verbazen dat enig fysiek ongemak In geval van nood binnengeslopen is. Zo komen er nogal wat ruggenwervels in voor - een gevolg van het beruchte auto-ongeval, de zeventigste van de vijfenzeventig scnes uit Claus leven die drie weken lang in Humo opgeroepen werden." Prachtige gedichten, die je kunt lezen, herlezen en nog eens herlezen. Niet allemaal achter elkaar, maar steeds twee of drie. Van Piet gekregen.
7
Het beloofde land (Gedichten)
Geschreven door Willem Wilmink, gelezen op 2-8-2003
Gedichten van Wilmink, naast reproducties van de Ootmarsumse kunstschilder Ton Schulten. Gelezen op de avond dat Wilmink stierf, begreep ik de volgende dag. Het zijn trouwens geen vrolijke gedichten. Van Bert Meys gekregen alsnog voor mijn verjaardag, met veel dank.
8
Totaal witte kamer (Gedichten)
Geschreven door Gerrit Kouwenaar, gelezen op 28-3-2003
Hele mooi gedichtenbundel, onder andere de gedichten voor zijn overleden vrouw Paula. Wat een vakmanschap om zoveel met taal te kunnen. Van Hugo gekregen.
8
De vogel Phoenix (Gedichten)
Geschreven door Vasalis, gelezen op 7-4-2002
Eerste gedichtenbundel, 1940. Nu samen met Parken en Woestijnen en Vergezichten en gezichten in n bundel uitgegeven. Blijft altijd mooi.
8
Parken en Woestijnen (Gedichten)
Geschreven door Vasalis, gelezen op 16-3-2002
Eerste gedichtenbundel, 1940. Nu samen met De vogel Phoenix en Vergezichten en gezichten in n bundel uitgegeven. Blijft altijd mooi.
7
Bloemlezing van teksten van deze singles, inclusief een cd met een aantal nummers. Jeugdsentiment en een leuk document.
7
De Nederlandstalige Cover Top 100 (Gedichten)
Geschreven door Vic van de Reijt, gelezen op 12-2-2002
Bloemlezing van vertaalde hits uit het buitenland, erg grappig. Met cd.
6
De gedichten (Gedichten)
Geschreven door Anna Enquist, gelezen op 14-3-2000
Gesigneerd, zoals al haar boeken, met erbij: Met dank voor een aangenaam gesprek. 21-03-2000, Literair Caf Den Bosch. Bevat Soldatenliederen, Jachtscnes, Een nieuw afscheid, Klaarlichte dag.
-
Een lent van vaerzen (Gedichten)
Geschreven door Louis Couperus, gelezen op --
Gedichten. Volledige Werken 1.
-
Vroege Vogel (Gedichten)
Geschreven door Ivo de Wijs, gelezen op --
Afscheidscadeautje van Ton van Engelen. Gedichten over van alles en nog wat, de moeite waard, vooral als je ze hebt horen voordragen door Ivo de Wijs, zoals bij het afscheid van Ton van Engelen.