Resultaat 11 tot 20 van in totaal 4290 gevonden boeken.

8
Kruispunt (Roman)
Geschreven door Jonathan Franzen, gelezen op 21-11-2021

Niet slecht, dit boek van Franzen, al is het geloof op elke pagina aanwezig. Aardig is dat alles bekeken wordt vanuit verschillende personen van een gezin. Dat gezin dreigt uit elkaar te vallen, de vier kinderen (drie jongens en een meisje) trekken hun eigen plan, behalve de jongste dan. Maar vader (een predikant!) en moeder (met een verzwegen voorgeschiedenis) doen dat ook en daardoor komt het gezin eigenlijk op een soort kruispunt te staan. De teloorgang is niet te voorkomen. Je leest het in een adem uit! 

9
L De lezer van de 19e eeuw (Studieboek)
Geschreven door Marita Mathijsen, gelezen op 13-11-2021

Over lezen in de 19e eeuw gaat dit boek. Het bijzondere is dat Marita Mathijsen de 'lezer' zelf aan het woord laat, door ingelaste dagboekfragmenten van een man, een vrouw en zelfs eenmalig een dochter te gebruiken. Natuurlijk heeft ze die zelf bedacht, maar het maakt een mooie indruk. Veel wist ik natuurlijk al, maar om alles nog eens bij elkaar te zien en gebruik te maken van de dagboekfragmenten, is het een heel leuk boek geworden. 

6
Road Trip (Roman)
Geschreven door Graeme Simsion & Anne Buist, gelezen op 10-11-2021

Wel een aardig boek, gekocht vanwege de Camino, ditmaal naar Rome. De ondertitel luidt dan ook Op weg naar Rome verandert alles. Dat is ook zo, want Zoë en Martin denken Camille te helpen maar het ongeluk zit in een vreem hoekje. De relaties worden ook op de proef gesteld, maar gelukkig loopt het goed af. Een tussendoortje.

7

Een aardige biografie van prins Bernhard, vanaf zijn jeugd (verwend!) tot aan zijn dood. Het valt me op dat Annejet van der Zijl niet dol op hem was, wat ik overigens wel kan begrijpen maar in een biografie hoor je dat niet te laten merken, toch? Zeer leesbaar, dat zeker. 

8
Het geluk van de wolf (Novelle)
Geschreven door Paolo Cognetti, gelezen op 20-10-2021

Nadat zijn relatie met Veronica slecht is afgelopen trekt Fausto Milaan zich terug in de Alpen, in een klein dorpje. Hij werkt er als kok en wordt direct verliefd op een serveerster, Silvia. Alleen is in de bergen alles anders en als de lente weer aanbreekt, begint alles opnieuw. Mooi en subtiel. 

8
Drie mannen en een stoel (Roman)
Geschreven door Christian Oster, gelezen op 15-10-2021

Een mooi verhaal waarin niets lijkt te gebeuren: een man wordt gebeld door zijn ex, of hij eens langs komt op Corsica waar ze woont en dan meteen de stoel die ze van haar vader had geërfd wil meebrengen. Hij belt zijn tennisvriend (sinds kort kent hij die) op of hij meewil. Dat wil Marc wel en dan vraagt hij of Serge ook mee mag. De hoofdfiguur kent hem niet maar dat is geen probleem. Ze gaan op weg, met de stoel. Als ze bij Marie komen herkent hij haar bijna niet. Hij gaat naar een hotel in de buurt en Marc en Serge vermaken zich met Marie. Dat is zo'n beetje het verhaal. Maar vol hilarische scènes! 

8
Kleedkamer in kindertijd (Roman)
Geschreven door Patrick Modiano, gelezen op 10-10-2021

Je weet precies wat je kunt verwachten van het werk van Modiano, en ook hier. Een gezicht van een jonge vrouw voert hem (een man van onbestemde leeftijd) naar twintig jaar eerder. Toen woonde hij nog in Parijs, maar nu in Afrika. Hij schrijft aan een feuilleton, dat elke avond wordt voorgelezen voor de radio. Volstrekt doelloos, al leest het zo fijn weg, en is het dat zeker niet. 

7
Een goede moeder (Autobiografie)
Geschreven door Jan van Mersbergen, gelezen op 3-10-2021

Anja is de moeder van Anouschka, maar ze kan niet voor haar zorgen. Anouschka woont bij haar vader. Ze doet, Anja dus, haar uiterste best om haar dochter 'terug' te krijgen, maar slaagt daar niet in. Haar dochter doet meer voor haar dan andersom. Tussendoor lees je van alles over de traagheid van de bureaucratische zorginstellingen via verslagen, ingesproken stukken aan de GGZ en mailtjes en appjes. Niet om vrolijk van te worden en op de eigen werkelijkheid gebaseerd. 

7
De verloren vriendin (Roman)
Geschreven door Milena Busquets, gelezen op 25-9-2021

Op zoek naar de jong gestorven Gema, vroeger een goede vriendin van de hoofdpersoon, is dit boek een soort 'ode' aan de vriendschap, maar ook aan de vergankelijkheid én de vreugde van het leven. Prachtig boekje, dat het zich afspeelt in Barcelona is een extra dimensie. 

7
Het ergste moet nog komen (Brieven)
Geschreven door Alfons Lammers, gelezen op 15-9-2021

De schrijver is oud-hoogleraar Amerikaanse geschiedenis en trekt zich terug van de Randstad naar Otterlo. In briefvorm vertelt hij zijn geschiedenis vanaf 2006. De moeite van het lezen waard! Hij wordt uiteindelijk fulltime mantelzorger en ziet Amerika onder Trump terugvallen tot een vreemde natie. Corona blijft ook niet onbesproken.