Gefilterd op genre 'Thriller'.
Resultaat 1 tot 10 van in totaal 222 gevonden boeken.

6
Camino (Thriller)
Geschreven door Anya Niewierra, gelezen op 2-7-2021

Het is eigenlijk een thriller, ze heeft ook de Hebban Thrillerprijs al eens gewonnen. Een jaar na de zelfmoord van haar man Emil (vluchteling uit Bosnië) besluit Lotte de sporen van hem te volgen in Bosnië. Ze strooit zijn as daar uit en dan ontdekt ze dat er iets niet klopt. Vervolgens loopt ze de Camino zelf en daarin volgt ze exact wat Emil allemaal deed en zag en plande. Hij liep namelijk ook de Camino, toen hij zelfmoord pleegde. Toch volgt iemand Lotte en daar weet ze niet goed raad mee ... Je komt veel te weten over Bosnië aan de ene kant en de beschrijvingen van het lopen van de Camino. Maar de spanning is best groot, je moet ervan houden.

6
Rebecca (Thriller)
Geschreven door Daphne du Maurier, gelezen op 10-3-2021

Een jong (althans dat lijkt ze) meisje trouwt met een rijke weduwnaar Maxim de Winter. Ze vertrekken naar zijn Landgoed Manderley, maar daar blijkt de eerste vrouw van Maxim nog steeds aanwezig, althans bij de mensen die er wonen. Rebecca heette ze. Het is de vraag of deze jonge gezelschapsdame erin slaagt in haar voetsporen te treden? Niet helemaal aan mij besteed, maar ze schrijft wel goed en houdt de spanning er mooi in.

 

7
Het mysterie van kamer 622 (Thriller)
Geschreven door Jol Dicker, gelezen op 25-11-2020

Het is een zoektocht, een onderzoek eigenlijk naar een moord die schijnt gepleegd te zijn in kamer 622 in een hotel, waar de schrijver zich bevindt. Met veel zijwegen, tijden, karakters, uitweidingen, kom je uiteindelijk achter de geheimen van deze moord. Acteertalent speelt een belangrijke rol, liefde natuurlijk, maar vooral het spel met de verschillende figuren zorgt er voor dat je blijft doorlezen. Daarnaast is het een soort eerbetoon aan de uitgever van de schrijver. Raadselachtig boek, als je van geheimen houdt zeer de moeite waard. 

6
De tweede slaap (Thriller)
Geschreven door Robert Harris, gelezen op 20-11-2020

Uit de bieb gehaald, dit verhaal dat lijkt te spelen in 1468 ,,,. De jonge pater, Christopher Fairfax onderzoekt tegen wil en dank wat er allemaal is gebeurd. Hij 'wordt meegezogen in de geheimen van deze afgezonderde gemeenschap. Alles wat hij denkt te weten over zichzelf, zijn geloof en de geschiedenis van zijn wereld komt onder druk te staan'. Best aardig! 

7
Kwaad Bloed (Thriller)
Geschreven door Robert Galbraith, gelezen op 30-10-2020

De nieuwste Cormoran Strike thriller. Samen met Robin Ellacot en beiden met veel eigen problemen, lossen ze de raadselachtige verdwijning van een arts op. Zij verdween 40 jaar geleden en met veel uitweidingen komen Strike en Robin erachter hoe het in elkaar zit. Spannend, intrigerend, en je merkt dat de schrijfster (eigenlijk J.K. Rowling) plezier heeft in het schrijven. Zeker een week plezier van gehad!

6
Wat jij niet ziet (Thriller)
Geschreven door M.J. Arlidge, gelezen op 1-6-2020

Boekenweekgeschenk voor de Spannende Boekenweken. Liefde maakt blind, is de ondertitel: een blinde jonge vrouw raakt verliefd op een seriemoordenaar. Tja. 

7
Jij alleen (Thriller)
Geschreven door Ninni Schulman, gelezen op 29-3-2019

Paul en Iris lijken voor elkaar bestemd te zijn, ze maken een krachtige en heftige liefde door. Totdat Iris het gevoel krijgt dat er iets niet klopt. Het mooie aan deze psychologische thriller vind ik het veranderen van perspectief, bijna per hoofdstuk: dan weer Paul (als ik-figuur) en dan weer Iris (in het personale vertelperspectief). Daardoor zit je tijden te denken wat er toch is misgegaan en wiens schuld het is ... 

7
Dodelijke conclusies (Thriller)
Geschreven door Donna Leon, gelezen op 3-3-2019

Een acceptabele thriller, al is dat woord wat verkeerd denk ik. Het gaat vooral over de dood van een bejaarde vrouw, waar commissaris Brunetti zich niet prettig bij voelt. Er lijkt niet veel aan de hand te zijn, maar langzaam en zeer zeker komt hij achter de waarheid ... die hij laat voor wat het is eigenlijk. Het gaat vooral om Venetië en ik denk dat als je die stad een beetje kent, het verhaal nog nadrukkelijker uit de verf komt. Rustig verteld, traag tempo, geen drama's, maar een mooi boek. 

 

6
Incendio (Thriller)
Geschreven door Tess Gerritsen, gelezen op 2-9-2018

Een aardig cadeauboekje voor de maand van het spannende boek uit 2014, altijd grappig om te lezen. Ik ontdekte het in de bieb. Het gaat over een muziekstuk dat violiste Julia in Italië gekocht heeft, Incendio (Vuur) heet het. Telkens als Julia het, teruggekeerd in Amerika, speelt, gebeurt er iets angstaanjagend vreemds. Uiteindelijk, haar man gelooft haar niet denkt ze,  gaat ze terug naar Italië om uit te zoeken hoe dat precies zit. Goed genoeg voor een uurtje lezen. 

8
Het laatste offer (Thriller)
Geschreven door Simone van der Vlugt, gelezen op 31-8-2018

Birgit ontmoet op een feestje Jef en het klikt meteen. Samen met hem gaat ze op zoek naar zijn vader, een belangrijke archeoloog, die spoorloos verdwenen lijkt te zijn. Jef en Birgit hebben zo hun eigen familiegeschiedenis, maar samen maken gaan ze vooralsnog op pad en op die weg maken ze veel toestanden mee. Ze worden achtervolgd, volgen het spoor van Nicolaas Bogaards, de vader van Jef, met alle risico's vandien. Ze reizen naar Egypte en vandaar weer naar Frankrijk, waar de ontknoping uiteindelijk plaatsvindt. Spannend verhaal, mooie couleur locale, knap verteld! 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 volgende