Gefilterd op genre 'Detective'.
Resultaat 1 tot 10 van in totaal 241 gevonden boeken.

7
IJskoud (Detective)
Geschreven door Louise Penny, gelezen op 3-7-2019

Deze detective (Gamache uit Quebec) speelt zich opnieuw af in Three Pines, een piepklein dorpje in Quebec, dat deze keer onder veel sneeuw en ijs is bedekt. Een onsympathieke vrouw, CC de Poitiers, wordt vermoord, alsof ze op een elektrische stoel zit, maar wie heeft dat nou gedaan ... ? Dat is de vraag die je een boek lang bezighoudt en die de schrijfster met veel gevoel voor traditie heel langzaam beantwoordt. Al was het einde niet helemaal onverwacht, ze schrijft prima en je blijft erin lezen. Opnieuw een aardige detective om de tijd te doden. 

6
Het slechte pad (Detective)
Geschreven door Robert Galbraith, gelezen op 2-7-2019

Een andere detective (thriller staat er op de voorkant) van Cormoran Strike en zijn assistente Robin Ellacot. Niet zijn beste, vind ik, al lees ik deze boeken vooral om de tijd door te komen. Koekoeksjong en Zijderups vond ik toch mooier. Maar misschien word ik het zat. En ik vind het feit dat de moordenaar ook aan het woord komt, je volgt zijn beweegredenen voor zover mogelijk, eigenlijk maar niks. Het blijft spannend, dat wel, want je vraagt je af wie van de vier mensen die verdacht worden van de moorden en van het feit dat Robin onderdelen van het lichaam per post ontvangt, de ware moordenaar is. Tussendoor spelen er de ruzies die Robin en Cormoran hebben, het a.s. huwelijk van Robin en dat soort dingen. Ach, de tijd vliegt, dat wel. 

 

7
Zijderups (Detective)
Geschreven door Robert Galbraith, gelezen op 28-6-2019

Cormoran Strike en zijn assistente tegen wil en dank Robin Ellacot onderzoeken de moord op een verdwenen schrijver. Een schrijver die er hele vreemde gewoonten op nahield, maar als zijn vrouw bij Strike komt vragen te onderzoeken waar hij is gebleven, gaat Strike op onderzoek uit. Op een of andere manier vertrouwt hij deze vrouw. Langs vele omwegen, geweldige plot trouwens, ontdekt hij hoe het in elkaar zat, daarbij de hulp van Robin niet veronachtzamend. Het boek zelf doet denken aan series als Midsommer Murders of Endeavor Morse, prachtig uitgewerkt, waarbij je blijft nadenken over wie het toch gedaan kan hebben. Zeer ontspannend!

 

7
Een schitterend mysterie (Detective)
Geschreven door Louise Penny, gelezen op 22-6-2019

Hoofdinspecteur Armand Camache is weer op pad, vergezeld van zijn inspecteur (en a.s. schoonzoon) Jan-Guy Beauvoir. Ik maakte eerder al kennis met hen, waardoor ik al een beetje op de hoogte was van hun strijd tegen de commissaris van Quebec, Sylvain Francoeur, maar de inhoud van dit boek gaat vooral over een moord in een klooster. Een klooster waar de Gregoriaanse zangkunst met verve wordt beoefend, wat leidt tot een behoorlijke kloof in het op een afgelegen eiland gelegen oord. Iemand van de monniken moet de moord gepleegd hebben, maar welke? En passant lees je veel over de Gregoriaanse gezangen, ook nooit weg. Mooi boek, zeker voor de zomervakantie.

 

7
Koekoeksjong (Detective)
Geschreven door Robert Galbraith, gelezen op 20-6-2019

Soms lees je boeken omdat je letters wilt zien, bij dit boek was dat zo. Het pakte me toch, het is een detective-achtig verhaal dat je een inkijkje biedt in het leven van modellen, modeontwerpers, verslaafden. Daarnaast een mooi verhaal over een (te) dikke detective met een kunstbeen (in de oorlog in Afghanistan opgelopen) en zijn secretaresse die het beter doet dan hij ooit had verwacht, kortom, verschillende lijnen komen bij elkaar in dit aansprekende verhaal. Spannend, veel uitzoekerij, echt de moeite waard, zeker als je gewoon even van de wereld wilt zijn.

7
Licht in de Duisternis (Detective)
Geschreven door Louise Penny, gelezen op 14-6-2019

Deze 'detective', zo noem ik hem maar, heeft drie verhaallijnen: de ogenschijnlijke zelfmoord van Audrey Villeneuve, de kwestie Constance Ouellet (de laatst overgeblevene van de beroemde vijfling) en de de superieuren van Gamache in Quebec, waar van alles mee aan de hand is. Gamache lost het op, zij het met grote moeite en veel nadenken en met behulp van mensen die hij kent in het dorp Three Pines. Het verhaal doet mij in ieder geval denken aan series van Midsomer Murdeers of Vera of zo, misschien las ik het daarom met veel plezier. 

7
De verdwijning van Stephanie Mailer (Detective)
Geschreven door Jol Dicker, gelezen op 18-4-2019

Zeker niet onaardig, dit derde boek van Dicker dat ik las. Het eerste vond ik het beste ('De waarheid over de zaak Harry Quebert'), het tweede stukken minder en dit begint er weer op te lijken. Het is een whodunnit eigenlijk, maar wel eentje waar je je gedachten goed bij moet houden. Jesse Rosenberg en Derek Scott hebben ooit, in 1994, een viervoudige moord opgelost. Daarna is Jesse Rosenberg een geweldige rechercheur geworden, terwijl Derek Scott zich heeft teruggetrokken. Nu Stephanie Mailer (journaliste) Jesse vertelt dat hij bij het oplossen van deze zaak een stomme fout heeft gemaakt, gaat hij toch nog eens na hoe het zit. Bovendien verdwijnt Stephanie op raadselachtige wijze. De omstandigheden zijn niet optimaal en Jesse zoekt Derek op. Samen gaan ze de zaak uitpluizen. Sommige gedeelten vond ik echt wat overdreven en m.i. overbodig (met name de rol van Alice is me niet geheel duidelijk, net als die van Dakota), maar uiteindelijk blijf je wel lezen en wil je weten hoe het nu toch allemaal in elkaar zat. 

7
Een tweede kans (Detective)
Geschreven door Mary Higgins Clark, gelezen op 11-8-2018

Tja, als je vakantie hebt en niets (denk je) te doen hebt, dan geniet je van een ouderwetse Mary Higgins Clark, al schreef ze deze samen met Alafair Burke, wat trouwens niet veel uitmaakt. Het verhaal is spannend genoeg, een vleugje romantiek en alles komt uiteindelijk op zijn pootjes terecht. Wat wil je nog meer? Lees de achterflap en daarna het boek, mocht je even niets anders te doen hebben. 

7
De vrouw in de blauwe mantel (Detective)
Geschreven door Deon Meyer, gelezen op 16-6-2017

Soms krijg je een boekje cadeau, zoals deze uitgave van CPNB ter gelegenheid van de Spannende Boekenweken en dan lees je het. Ontspannend, een beetje spannend, het lijkt op een detective op tv. Een uurtje lezen overdag in de zon of 's avonds op de bank. Het is een 'Bennie Griessel thriller' zo blijkt. Het gaat over kunstroof en het speelt zich af in Zuid-Afrika. Geniet ervan zou ik zeggen. 

 

6
Vaders mooiste (Detective)
Geschreven door Mary Higgins Clark, gelezen op 31-7-2010
Aankomend rechter lost moord op en zorgt ervoor dat onschuldig veroordeelde vrij komt. Nevenintrigie rond plastische chirurgie. Behoorlijk spannend en zeker voor een zomervakantie niet onaardig.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 volgende