Gefilterd op genre 'Kinderboek'.
Resultaat 1 tot 7 van in totaal 7 gevonden boeken.

9
Haaientanden (Kinderboek)
Geschreven door Anna Woltz, gelezen op 17-10-2019

De inleiding op de internetpagina van Anna Woltz zegt al genoeg over dit mooie kinderboekenweekgeschenkje: 'Atlanta heeft een waanzinnig plan. Voor de belangrijkste tocht van haar leven heeft ze twaalf boterhammen nodig, vier bananen, een nachtbeugel en kerstverlichting. Opgeven kan niet, dan gaat alles mis. Ze is pas net begonnen als ze keihard tegen de fiets van Finley knalt. Finley is weggelopen van huis en heeft alleen twee haaientanden in zijn zak. Heeft Atlanta pech dat ze hem ontmoet, of juist geluk?' In a nutshell is dit al waar het om draait in dit boekje: ze vinden elkaar, en het einde is er ook naar. Atlanta maakt de gigantische fietstocht omdat ze haar moeder wil behouden ... Mooi!

8
Lampje (Kinderboek)
Geschreven door Annet Schaap, gelezen op 7-1-2018

Weer eens een goed kinderboek gelezen, zo tussendoor. Lampje is de dochter van de vuurtorenwachter en haar overkomt een heus avontuur, maar ze komt er goed doorheen. Het is een avontuur met piraten en vreemde zeewezens, van de laatste zit er eentje op een torenkamer in het 'Zwarte Huis' waar Lampje wordt ondergebracht. Ze wordt daar ondergebracht omdat ze de lucifers voor de vuurtorenlamp is vergeten te kopen. Een wonderbaarlijk mooi kinderboek, jammer dat mijn kinderen te oud zijn en mijn kleindochter te jong is om het voor te lezen! Maar dat laatste komt nog wel. 'Een indrukwekkend debuut. [...] Een groots, wervelend, sprookjesachtig avontuur dat je in één ruk uitleest.' (NRC)

Dit is een prachtig kinderboek! Vooral de tekeningen zijn geweldig, gemaakt trouwens door Lovisa Burfitt. Hoe oud je ervoor moet zijn, ik denk een jaar of acht? Dan kun je het ze voorlezen en de mooie illustraties laten zien. Het is het verhaal van een merkwaardige mevrouw die helemaal boven in een gebouw woont aan de Avenue des Temps Perdus in Parijs. Het is een heel bijzondere vrouw, oud of jong, dat weet je niet. Wel dat Isabelle, die in hetzelfde gebouw woont, een negenjarig meisje, nogal grijs is, onbeduidend, zo lijkt het, eenzaam vooral. Zij ontmoet Mademoiselle Oiseau en maakt van alles mee met haar, waardoor ze zelf ook minder grijs wordt. Het eind is ietwat onbevredigend vond ik, maar het geheel is prachtig. Vertaald uit het Zweeds, maar heel herkenbaar spelend in Parijs. 

8
Anne van het Groene Huis (Kinderboek)
Geschreven door L.M. Montgomery, gelezen op 16-9-2016

Vreemd dat ik dit kinderboek nooit eerder onder ogen had. Misschien omdat ik geen dochters heb maar zonen? Voor jongens is het minder geschikt, maar een meisje moet dit mooi vinden! Het is eigenlijk een combinatie van zeven delen over Anne, nu bij elkaar gevoegd en opnieuw vertaald door Hannie Tijman en ik heb ervan genoten. De Canadese schrijfster publiceerde de boeken voor het eerst in 1908 en ze werden talloze malen herdrukt. Het verhaal doet heel vaag denken aan Pipi Langkous, maar is vele malen subtieler en weloverwogener. Anne is een wees en wordt uit het weeshuis gehaald door een broer en zus, die menen een jongetje te hebben gevonden dat hen kan helpen op de boerderij. Anne is echter een meisje en het duurt even voordat iedereen over deze schrik heen is. Natuurlijk blijkt ze een kleine heldin te zijn en zijn broer (in ieder geval) en zus (later, zonder er veel over te zeggen) dol op haar. Haar avonturen en geschiedenis worden mooi verteld, je blijft erin lezen. Wat zou ik dit graag voorlezen en er zelf nog een keer van genieten!

8
De Gorgels (Kinderboek)
Geschreven door Jochem Myjer, gelezen op 1-2-2016

Zo'n leuk kinderboek, dit! Er staat op de achterkant: Voorlezen vanaf 5, zelf lezen vanaf 7 jaar, maar eigenlijk moet je dit heel vaak voorlezen en tot 10 jaar in ieder geval. Daarna kunnen ze het dan zelf nog een keer nalezen. Wat een leuk verhaal! Ik kan me zo goed voorstellen dat je als kind denkt iets te zien in je kamer (een Gorgel dus) en dat daar dan een heel verhaal achter zit. En een avontuur, niet te vergeten. De tekeningen zijn ook buitengewoon (door Rick de Haas gemaakt). De moeite waard, dit boek! 

8
Karlsson van het dak (Kinderboek)
Geschreven door Astrid Lindgren, gelezen op 3-12-2015

Tja, dit is zo'n beroemd kinderboek en ik had het nog nooit (voor)gelezen, vandaar dat ik dit uitstapje naar de kinderboeken heb gemaakt. Erg leuk, echt een Astrid Lindgrenboek, van wie ik wel, ooit, lang geleden Ronja de Roversdochter voorlas en natuurlijk Pippi Langkous. Die Karlsson is een grappig, klein, dik mannetje, woont op het dak en kan vliegen, want hij heeft een propeller op zijn rug. Erik, die in het huis woont met zijn ouders en grote broer en zus, vindt hem een geweldig vriendje. Al blijft zijn wens een eigen hondje te hebben hem bezighouden. Een heerlijk boek! 

 

8
Ga je mee naar Larilo? (Kinderboek)
Geschreven door Piet Gielen, gelezen op 20-1-2007
Een kinderboek voor kinderen met leesproblemen. Piet Gielen is een specialist op het gebied van dyslexie. In het boek, op zich al leuk en een goed hulpmiddel bij het leren lezen, kun je veel leren over woordblindheid en krijg je veel tips over hoe hiermee om te gaan. Goed voor kinderen en goed voor docenten! Te downloaden (gratis) van de site www.rhegie.com of mail info@rhegie.com.