Gefilterd op genre 'Kunstboeken'.
Resultaat 1 tot 10 van in totaal 24 gevonden boeken.

7
De Matthus-Passion (Kunstboeken)
Geschreven door Mischa Spel & Floris Don, gelezen op 8-4-2016

'Wat Bachs meesterwerk je vertelt, als je weet waar je op moet letten. Complete luistergids, met medewerking van o.a. Anna Enquist, Maarten 't Hart, Ton Koopman, Philippe Herreweghe en Paul Witteman.' Dat staat allemaal op de voorkant van dit handige boekje. Je moest het bijna wel kopen, als je graag naar deze muziek luistert rond Pasen. Interessant, aardig, een klein beetje oppervlakkig, maar toch leuk om erbij te hebben en te houden. 

7
Chopin, de man en zijn muziek. (Kunstboeken)
Geschreven door Emanuel Overbeeke, gelezen op 9-2-2014

Dit boekje kocht ik via Antiqbook omdat ik meer wilde weten over Chopin. In die behoefte voorziet het werkje niet totaal, maar het is een aardig overzicht van zijn leven en zijn werk. Onsterfelijk heeft de muziek hem gemaakt, zoveel is zeker. 

 

9
Nederland (Kunstboeken)
Geschreven door Charlotte Dematons, gelezen op 26-9-2012
Nu eens een boek 'zonder letters', althans vrijwel. Het is een platenboek over Nederland, gemaakt door Charlotte Dematons. Elke plaat laat iets zien van een gedeelte van Nederland of van een Nederlands thema. Echt leuk om door te bladeren en er met kinderen naar te kijken. Op elke plaat zie je bijvoorbeeld de tweeling Sietse en Hielke met hun Kameleon. En overal kun je een ouderwets kinderliedje herkennen (Ik zag twee beren broodje smeren, Twee emmertjes water halen, Zakdoekje leggen enzovoort). In de krant las ik dat deze platen straks in klaslokalen kunnen hangen naast of in plaats van de oude schoolplaten van Isings. Ongelooflijk, zoveel als erop te zien is! Er is een klein boekje met uitleg en achtergronden aan toegevoegd.
8
De Meseta (Kunstboeken)
Geschreven door Rein Dool, gelezen op 9-9-2007
Noord-Spaanse landschappen tekeningen van Rein Dool, tekst Huigen Leeflang en Rik Zaal. Prachtige tekeningen zijn het, voor Spanjeliefhebbers zeker! Om regelmatig in te bladeren en - zoals Rik Zaal schrijft in de inleiding - 'Misschien kan een kunstenaar met een pen, potlood of een penseel dichterbij de essentie van een landschap komen. Hij legt immers vast wat hij als het wezen van dat landschap ziet.' Met dank aan Anneke.
8
Vrouwen die lezen zijn gevaarlijk (Kunstboeken)
Geschreven door Stefan Bollmann, gelezen op 9-5-2007
Een geschiedenis van het lezen van de 13e tot de 21e eeuw, bestaande uit afbeeldingen van lezende vrouwen (beeldende kunst en fotografie). Met een inleiding van Kristien Hemmerechts. Een bijzonder boek, waar je niet genoeg van kunt krijgen. Voor mijn zestigste verjaardag gekregen van mijn collega's. Met veel dank voor dit originele geschenk!
8
De Lelijke Tijd (Kunstboeken)
Geschreven door Reinier Baarsen, gelezen op 3-2-2005
Pronkstukken van Nederlandse interieurkunst 1835-1895. Ter gelegenheid van de tentoonstelling De Lelijke Tijd, in het Rijksmuseum Amsterdam, van 25 november 1995 t/m 31 maart 1996. Prachtige verzameling van de tentoongestelde pronkstukken in interieurs in die periode. 'Dit zijn niet zomaar pronkstukken, dit zijn pronkstukken die velen wilden vergeten' (Henk van Os). Gelukkig in dit boek nog weer eens samengebracht.
-
Kahlo (Kunstboeken)
Geschreven door Andrea Kettenmann, gelezen op --
Voor Hugo, van Nannie. Frida Kahlo, 1907-1954, Leed en Hartstocht.
-
Hundertwasser (Kunstboeken)
Geschreven door Kunsthaus Wien, gelezen op --
Voor Hugo van Nannie met kerst. Over Hundertwasser.
-
Sesam Kunstgeschiedenis 1 (Kunstboeken)
Geschreven door Sesam, gelezen op --
De preshistorie van Europa, Het oude oosten
-
Sesam Kunstgeschiedenis 2 (Kunstboeken)
Geschreven door Sesam, gelezen op --
Het Euraziatisch steppen- en woudengebied, Egypte