Gefilterd op genre 'Sportverhalen'.
Resultaat 1 tot 10 van in totaal 137 gevonden boeken.

7
De wielermaffia (Sportverhalen)
Geschreven door Tyler Hamilton & Daniel Coyle, gelezen op 23-7-2013
Mooi verslag van wat zich afspeelt in het leven van een wielrenner die zijns ondanks aan de doping gaat. Met veel informatie over Lance Armstrong en zijn activiteiten (en karakter). Een kijkje in de wielerwereld, prima vakantieleesvoer, zelfs voor iemand die geen enkel idee heeft van wielrennen (zoals ik).
8
Rooks & Theunisse (Sportverhalen)
Geschreven door Peter Tetteroo, gelezen op 25-10-2012
Koningkoppel ondanks alles, staat er op het omslag van dit boek van Peter Tetteroo over twee beroemde Nederlandse wielrenners. Gio Lippens schreef een voorwoord en voor de liefhebber (Hugo in dit geval) is het een aantrekkelijk werkje geworden. Leuk detail, althans dat vind ik dan weer, is dat ze gebrouilleerd raken in 1994, maar dat dat uiteindelijk toch weer min of meer is goed gekomen!
6
De pater en het meisje (Sportverhalen)
Geschreven door Gerard van Westerloo, gelezen op 17-2-2010
Journalistiek verhaal van Van Westerloo over pater Frits, die 'erotische spelletjes' speelde met Van Westerloos zusje Tineke. Maar niet met haar alleen. Het toont de dubbele moraal van de man, die zichzelf altijd buiten schot houdt, ogenschijnlijk gelovig en oprecht in het leven staat, maar intussen verschillende relaties is aangegaan. Helaas herken je de journalist niet echt in dit boekje, ik heb hem wel eens beter of mooier zien schrijven. Niettemin gaat het over een thema dat niet vaak genoeg kan worden aangekaart.
7
De Prooi (Sportverhalen)
Geschreven door Jeroen Smit, gelezen op 21-6-2009
Blinde trots breekt ABN Amro, luidt de ondertitel van deze journalistieke beschrijving van de val van ABN Amro. Door intern geruzie, graaicultuur, bonussen, machtstrijd enz. raakte de 'gewone' klant geheel uit het zicht en verloor deze beroemde bank uiteindelijk zijn goede naam en faam. Het is fascinerend te lezen hoe dat allemaal in zijn werk ging en hoe vergelijkbaar dit is met situaties in andere grote bedrijven. Ik lees meestal liever een roman, maar daar lijkt dit boek zoveel op, dat je met gemak doorleest, zij het iets langzamer omdat je je af en toe moet realiseren dat het geen roman is maar de keiharde en domme werkelijkheid van zich verrijkende en ruziemakende (ik kan er niets aan doen maar het zijn voornamelijk) mannen.
7
De slapende boeddha (Sportverhalen)
Geschreven door Haminda Ghafour, gelezen op 16-10-2008
Afghanistan, gezien door de ogen van een familie. Hamida Ghafour vluchtte met haar vader, moeder en broertje van Afghanistan via Pakistan naar Canada. Ze werd journaliste en reist terug naar haar geboorteland om te begrijpen wat er daar is gebeurd. Dat valt niet mee. Ze zoekt oude familieleden op, probeert te achterhalen wat de geschiedenis van haar land is maar raakt in dezelfde verwarring als wij allemaal. Als je ziet wat er in dat land allemaal gebeurd is, rijzen je de haren te berge. En dit land roept voor haar intensieve gevoelens op. Toch behoudt ze een redelijke mate van objectiviteit waarbij je al lezend meer inzicht krijgt, zonder tot echt begrip te komen.
7
Hartsvrienden (Sportverhalen)
Geschreven door Eke Hagedoorn, gelezen op 14-12-2007
Een heel leuk boek om af en toe in te bladeren en te lezen. Journaliste Eke Hagedoorn interviewde allerlei min of meer bekende Nederlanders over hun relatie met hun favoriete dier. Soms gewoon een hond, een kat of een paard, maar soms ook een enge spin of een leguaan (Plasterk!). Vermakelijk boekje voor onder de kerstboom.
In Middelburg gekocht. 'Ontnomen, ingeleid en van aantekeningen voorzien' door Harry G.M. Prick. Herlezen i.k.v. mijn onderzoek, met speciale belangstelling voor de brief aan zijn zus Catharina Alberdingk Thijm, nadat zij hem had gevraagd Alfred Mzires zo ver te krijgen haar een aanzoek te doen.
7
XX Vragen (Sportverhalen)
Geschreven door Catharina Alberdingk Thijm, gelezen op 23-7-2005
Twintig vragen, gesteld aan ongeveer honderd vrouwen, over het verschil tussen mannen en vrouwen, jongens en meisjes, de opvoeding van beiden, het huwelijk, de liefde, enzovoort. Ook Louise Stratenus beantwoordde een aantal vragen, naast Elise van Calcar, Nellie van Kol, mevrouw Rutgers en natuurlijk Catharina Alberdingk Thijm zelf. Eind 19e eeuw.
6
Oranje-Album (Sportverhalen)
Geschreven door Louise Stratenus, gelezen op 22-7-2005
Een ter gelegenheid van het huwelijk van koningin Wilhelmina en graaf Hendrik uitgegeven met foto's gellustreerd werkje, waarin de koningin zeer wordt geprezen. Een lofzang op het koninklijk huis. Uitgegeven in 1901. Uit de UB van Nijmegen meegekregen, ondanks de zeer slechte staat van het boekje. Heel apart.
6
'Lucratieve Betrekkingen voor Vrouwen uit den beschaafden stand' om precies te zijn. Alberdingk Thijm geeft vele voorbeelden van werkzaamheden die dames zouden kunnen verrichten om in hun onderhoud te kunnen voorzien. Met name om niet afhankelijk te hoeven zijn van (vaak mannelijk) familieleden. Dokter, verpleegster, apotheker, maar ook boekhouder, onderwijzeres, naaister, boekbindster, enz. Voor deftige dames, laat dat duidelijk zijn. Vermoedelijk uit 1884.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 volgende