Gezocht op auteur met naam ''.
Resultaat 1 tot 5 van in totaal 5 gevonden boeken.

6
De trein naar Oefa (Novelle)
Geschreven door Rosita Steenbeek, gelezen op 5-4-2010
Het boekenweekgeschenk van de Bijenkorf, van Rita en Frans gekregen. Helaas valt het wat tegen, Steenbeek heeft, net als Zwagerman, erg veel energie gestoken in de opzet van de novelle, wat de kwaliteit niet ten goede kwam. Eigenlijk gaat het om drie treinreizen door Rusland, waarin de vrouw, samenwonend met de jongere Armenir die bij haar in Nederland verblijft, naar Rusland gaat om zijn familie te leren kennen. Dat loopt op een deceptie uit, maar die voel je al wel heel lang van tevoren aankomen.
7
Ander Licht (Roman)
Geschreven door Rosita Steenbeek, gelezen op 28-3-2009
Een andere roman dan je van Rosita Steenbeek zou verwachten, dit verhaal over de liefde voor de schilderkunst. Het speelt zich af aanvankelijk in Amersfoort, waar het rampjaar 1672 ook zijn sporen nalaat, later rond Hoorn. Het perspectief ligt bij Alida Withoos, dochter van een befaamde schilder. Alida houdt van Jasper, een leerling van haar vader en blijft dat doen als hij naar Itali vertrekt voor de afronding van zijn opleiding. Zij - zelf ook een bekende schilderes van met name bloemen en kleine dieren - raakt bevriend met andere zelfstandige vrouwen die haar helpen overeind te blijven. De roman is wat vlak, maar de beschrijving van hoe je alleen maar kunt schilderen als je ook kunt kijken, vind ik wel mooi. Ook de brieven die erin voorkomen, zijn de moeite waard en vormen een mooie afwisseling in stijl.
7
Siciliaans Testament (Roman)
Geschreven door Rosita Steenbeek, gelezen op 29-4-2007
Mooie herinneringen aan een vergane liefde voor een oude, stervende man, worden hier gecombineerd met een beeld van Sicilie. De heilige Agata speelt daarin een belangrijke rol. En een vleugje maffioso maakt het verhaal wat sappiger. Tegelijkertijd verleidt deze roman je om eens een reisje te boeken naar dat eiland.
6
Schimmenrijk (Roman)
Geschreven door Rosita Steenbeek, gelezen op 10-2-1999
Hoofdfiguur Lisa gaat op zoek naar achtergrond van gestorven geliefde in Italie. Wel aardig.
6
De laatste vrouw (Roman)
Geschreven door Rosita Steenbeek, gelezen op 26-12-1994
Drie liefdes van dezelfde vrouw voor een oudere man, voor wie zij steeds de laatste is. O.a. Moravia. Wel aardig.