Gezocht op auteur met naam ''.
Resultaat 1 tot 6 van in totaal 6 gevonden boeken.

7
De onderwaterzwemmer (Roman)
Geschreven door P.F. Thomese, gelezen op 5-5-2015

Op de achterkant van dit boek staat het volgende. 'Bij de nachtelijke oversteek naar bevrijd gebied, in het laatste oorlogsjaar, raakt de veertienjarige Tin van Heel zijn vader kwijt. Een nacht en een dag en een avond blijft de jongen in de uiterwaard waken, turen, zoeken, maar zijn vader komt niet meer boven water. Als dertig jaar later, tijdens een Afrikaanse reis met zijn vrouw, het noodlot opnieuw dreigt, voelt hij dat de tijd gekomen is om alles recht te zetten.' Het feit (o.a.) dat de oversteek plaatsvond over de Maas in de buurt van mijn woonplaats, gaf een extra dimensie aan dit verhaal. En dat zoiets een enorme impact heeft op je verdere leven mag duidelijk zijn. Toch vond ik de gevolgen nogal 'plotseling' en dramatisch qua schuldgevoel. Het gaat allemaal over verlies en schuld, maar de schuld hier zou zitten in het karakter van de hoofdpersoon en dat vind ik niet het sterktste uitgewerkt. Net als het einde, dat je bijna als deus ex machina kunt zien, hoezeer ik er ook van houd dat uiteindelijk ergens het licht gloort. Maar 'iets rechtzetten'? Vreemd. Kortom, ik ben wat wisselend enthousiast over deze roman van de Bommelerwaarder Thomese. Al kan hij absoluut schrijven! 

6
De Weldoener (Roman)
Geschreven door P.F. Thomese, gelezen op 1-8-2012
Theo Kiers, of Sierk Wolffensperger zoals hij zich is gaan noemen, is componist. Onbetekenend componist, voor wie zijn adellijke vrouw alles betaalt. Zijn zoon Theophile is voor hem een onbereikbare (en oninteressante) figuur. Als hij in de catacomben van de ruimte waar hij met zijn koor repeteert een meisje aantreft dat zich van het leven lijkt te hebben beroofd, begint de aftakeling. Hij redt haar en meent dat hij haar moet blijven 'houden', maar dat leidt uiteraard tot allerlei vreemde consequenties. Om nog maar te zwijgen van de wereld waaruit het meisje (Beertje!) komt en de situatie rond haar ouders. Ook hier helaas weer het gevoel dat je al mijlenver voelt aankomen dat dit op een gigantische mislukking moet uitdraaien. De stijl is goed, je leest met redelijk plezier de mooie zinnen die hij maakt, maar inhoudelijk valt het nogal tegen. Een liefdesroman moet het zijn, maar het is meer een roman over een midlifecrisis van iemand die daar niet uitkomt.
6
Vladiwostok! (Roman)
Geschreven door P.F. Thomese, gelezen op 30-9-2007
Fons Nieuwenhuijs is communicatiestrateeg en politiek adviseur van Hans Portielje, die de politiek in wil. Beide heren trekken volstrekt hun eigen plan, zeker waar het vrouwen betreft en beiden lijken volledig te mislukken. Portielje in ieder geval, Nieuwenhuijs schijnbaar. Alles bij elkaar wat over de top, deze ironisch bedoelde roman, maar voor kenners van het televisiewereldje misschien wel vermakelijk.
9
Schaduwkind (Autobiografie)
Geschreven door P.F. Thomese, gelezen op 27-9-2003
Een poging om in woorden te vatten wat het betekent een baby aan de dood te verliezen. En welke rol de taal daarbij speelt. Korte stukjes, zonder sentimentaliteit, maar prachtig verwoord wat er door een vader heengaat. Nocturne, op pagina 76, is het mooiste. Al met al een prachtig document.
7
Het zesde bedrijf (Roman)
Geschreven door P.F. Thomese, gelezen op 15-6-1999
Historische roman over Etta Palm, 1743-1799, uit Groningen die het avontuur vond in Parijs.
6
Zuidland (Verhalen)
Geschreven door P.F. Thomese, gelezen op 15-12-1991
Verhalenbundel van de in Zaltbommel wonende schrijver.