Gezocht op auteur met naam ''.
Resultaat 1 tot 5 van in totaal 5 gevonden boeken.

6
Hier zijn we (Roman)
Geschreven door Graham Swift, gelezen op 28-4-2020

Niet slecht maar ook niet ingrijpend mooi. Het gaat over een illusionist, die door wonderlijke omstandigheden in het beroep is beland, zijn relatie met Evie, die op de klippen loopt en zijn uiteindelijke verdwijning. Zijn moeder, die altijd zegt: 'Hier zijn we', speelt ook een rol.

9
Moeders Zondag (Roman)
Geschreven door Graham Swift, gelezen op 26-4-2016

Een pareltje, deze roman (ondertitel: Een romance) van Graham Swift. Jane Fairchild (inderdaad, een vondeling, een wees, die in een goed weeshuis is opgevangen) is dienstmeisje op een landgoed in Engeland. Ze heeft een verhouding met de zoon van de buren, van gegoede huize uiteraard. Als zij op Moeders Zondag de kans krijgt met haar geliefde, Paul, het bed te delen in plaats van langs allerlei slinkse omwegen met hem te verkeren, draait deze gebeurtenis uiteindelijk uit op een dramatische situatie. Op Moeders Zondag krijgen alle bedienden vrij om hun moeders, hun ouderlijk huis, te bezoeken, wat voor Jane problemen oplevert omdat ze geen thuis heeft, waar ze naartoe kan gaan. Maar in het lege huis van Paul (zijn ouders zijn naar een ander landgoed waar met de ouders van zijn aanstaande over zijn huwelijk gesproken gaat worden) vinden ze elkaar en vindt Jane een plaats. Paul is de enig overgebleven zoon, zijn beide broers zijn in de Eerste Wereldoorlog omgekomen. Uiteindelijk gaat het meer over de schrijfster Jane Fairchild, die alles in zich opneemt, vertaalt, in vertellingen uit, later als ze een beroemd auteur is geworden. De zinnen zijn adembenemend, je herkent er de schrijver in zonder dat hij een rol speelt in deze prachtige roman. Niet dik, wel heel erg mooi en het herlezen meer dan waard.

Een citaat: 'Ze zou schrijver worden en zou - doordat ze schrijver was, ofwel door datgene waardoor ze schrijver had willen worden - zich telkens weer overvallen voelen door de veranderlijkheid van woorden. Een woord was geen ding, nee. Een ding was geen woord. Maar op een of andere manier waren die twee - dingen - aan elkaar gekoppeld. Was alles dan nog maar één groot verzinsel? Woorden waren als een onzichtbare huid die al het bestaande omhulde en er realiteit aan verleende. (...) In het beste geval leek het erop dat de dingen de woorden kunnen heiligen die hen van elkaar onderscheidden en dat woorden alles kunnen heiligen. Maar deze dingen zou ze in interviews nooit zeggen.' (p. 117-118)

7
Morgen (Roman)
Geschreven door Graham Swift, gelezen op 13-3-2007
Paula en Mike zijn al jaren getrouwd en hebben met elkaar afgesproken dat ze hun tweeling na hun zestiende verjaardag de waarheid over hun afkomst zullen vertellen. Het verhaal beslaat de nacht voordat ze dat gaan vertellen, vanuit het perspectief van Paula, die de voorgeschiedenis langzaam maar zeker onthult. Die zal ik niet verklappen al is die niet echt onverwacht. De kracht zit in de thematiek van liefde, trouw en overspel, al vind ik het ook weer niet zo overtuigend als De laatste ronde.
7
Het volle daglicht (Roman)
Geschreven door Graham Swift, gelezen op 1-12-2002
De laatste ronde vond ik beter, maar ook dit boek van Swift houdt je wel bezig. Een priv detective met een eigen verhaal onderzoekt het verhaal van een vrouw die bij hem komt. En uiteraard gaat het ook hier weer om liefde, trouw, het leven. Niet slecht.
7
Laatste ronde (Roman)
Geschreven door Graham Swift, gelezen op 19-4-2002
Vier mannen rijden met de as van hun vriend Jack naar Margate om die daar over het water uit te strooien. Vanuit steeds ander perspectief hoor je veel over hun leven, hun onderlinge relaties en hun kijk op het leven. Met name de perspectiefwisseling maakt het een bijzondere roman.