Gezocht op auteur met naam ''.
Resultaat 1 tot 10 van in totaal 11 gevonden boeken.

7
Naar Lillehammer (Roman)
Geschreven door Vonne van der Meer, gelezen op 4-3-2021

Een vrouw wordt op een kinderspeelplaats gevraagd of ze even op Faith wil passen. Faith is 3 jaar oud en zit op de schommel. De vrouw verdwijnt en komt pas na een paar dagen terug ... De (kinderloze) vrouw zorgt voor Faith en ook voor haar Nigeriaanse moeder totdat ze naar Lillehammer vertrekken. Het is een mooi verhaal over goede en kwade zaken, en over Nigeriaanse gebruiken en gewoonten. Maar ook over de wens van de vrouw, Cécile trouwens. 

8
De vrouw met de sleutel (Roman)
Geschreven door Vonne van der Meer, gelezen op 25-4-2011
Opnieuw een raamvertelling en al was ik de vorige destijds wat zat (Eilandgasten etc.), deze keer ben ik weer verkocht. Ze doet dat toch knap, verhalen aan elkaar knopen, waarbij de link hier een vrouw is die haar man heeft verloren en zich 'verhuurt' als voorlezer. Tijdens dat voorlezen ontmoet ze allerlei mensen, jong en oud, kind, man en vrouw. Met ieder van hen bouwt ze een band op en natuurlijk speelt ook haar eigen gevoelsleven een belangrijke rol. De systematiek bevalt me wel: de verhalen staan op zichzelf maar ook weer niet echt. De moeite waard.
8
Naar Parijs (Novelle)
Geschreven door Vonne van der Meer, gelezen op 27-2-2009
Naar Parijs is een klein boekje dat door uitgeverij Contact werd aangeboden ter gelegenheid van de jaarwisseling 2008-2009. Een subtiel verhaal over de vader en moeder van de ikfiguur, die beiden ziek zijn. De moeder ligt thuis en is terminaal, de vader ligt in het ziekenhuis in verband met een nierprobleem. De dochters proberen hun vader naar huis te krijgen om afscheid te nemen, maar daar ziet hij niet veel in. Als hij thuis is, heeft zijn vrouw zich in een ultieme poging er goed uit te zien, geheel opgedoft en de vader speelt het spel mee. De zusjes ook trouwens. Heel mooi.
8
Zondagavond (Roman)
Geschreven door Vonne van der Meer, gelezen op 7-2-2009
Robert Blauwhuis is sinds een jaar weduwnaar en zijn dochter Freeke heeft veel met hem op. Ze ziet hem als een held, maar dat beeld wordt bijgesteld als ze ontdekt dat zijn heldendaad niet zo groot is als ze dacht. Het verhaal vol misverstanden en onbegrip, op subtiele wijze verteld, houdt je aandacht moeiteloos vast. Wat ik heel knap vind, is hoe Vonne van der Meer in zo weinig woorden een plot kan neerzetten, bijna schetsmatig, waarmee je je heel snel in de personen kunt verplaatsen. Hier en daar een los draadje (de relatie van Freeke met de ziekenhuiskok bijvoorbeeld) doet daar niet aan af. Heel mooi.
7
Take 7 (Roman)
Geschreven door Vonne van der Meer, gelezen op 6-4-2007
Lars is een jongeman uit Denemarken die in Andalusie een film wil opnemen. Een fakefilm, die als grap begonnen, hem steeds verder meesleept. Lydia, een eenzame weduwe die in het dorp woont, gaat heel ver in haar hulp bij het maken van de film en haar betrokkenheid bij Lars kent nauwelijks grenzen. Tot ze de werkelijkheid achterhaalt en ze beiden weer alleen komen te staan, met hun verlangen. De dorpelingen zijn er goed mee, het dorp is opgeleefd door deze bizarre filmmakers. Aan een vergelijking met Lars von Trier valt niet te ontkomen. Het is een subtiele roman, die aangenaam wegleest, waarbij het perspectief wisselt van Lars naar Lydia.
6
Laatste seizoen (Roman)
Geschreven door Vonne van der Meer, gelezen op 11-11-2002
Derde (en eerlijk gezegd hopelijk laatste) boek over het vakantiehuis Duinroos op Vlieland, na Eilandgasten en De Avondboot. Sommige figuren kwam je al eerder tegen en echt slecht is het niet, maar het bouquetgehalte wordt wat groot en de sfeer iets te religieus hier en daar. Jammer, al leest het toch nog wel aardig weg.
7
Een warme rug (Roman)
Geschreven door Vonne van der Meer, gelezen op 29-4-2002
Gilles verschijnt in het leven van een vrouw en haar twee dochters. Het gezin is in zijn ban, op de vader na en als hij is verdwenen is alles anders geworden. Vanuit het perspectief van de jongste dochter krijgen we het verhaal, jaren later, te horen. Niet slecht.
5
Zo is hij (Roman)
Geschreven door Vonne van der Meer, gelezen op 29-4-2002
Tweede roman in de bundel met drie romans Van der Meer. Lucas Vlieger krijgt een envelop waarop volgens hem een oordeel over hem te lezen staat. Hij is onzeker en blijft dat, maakt de envelop ook niet open. Beetje t.
6
Spookliefde (Roman)
Geschreven door Vonne van der Meer, gelezen op 29-4-2002
Derde roman in de bundel van Van der Meer, naast Een warme rug en Zo is hij. Beter dan Zo is hij, slechter dan Een warme rug. Een Iers verhaal is de ondertitel, het gaat over twee broers die elkaars slachtoffer worden omdat ze beiden van dezelfde vrouw houden. Zij is niet in staat op de juiste wijze een keuze te maken.
7
De avondboot (Roman)
Geschreven door Vonne van der Meer, gelezen op 3-2-2001
Een soort vervolg op Eilandgasten, opnieuw in Duinroos op Vlieland. Sommige figuren uit Eilandgasten komen terug. Het is niet onaardig, beetje jammer dat het herhalen van het stramien is, maar ze schrijft erg goed. Verbindend motief is de geheimen die mensen met zich meedragen.