Gezocht op auteur met naam ''.
Resultaat 1 tot 5 van in totaal 5 gevonden boeken.

8
Hoe alles moest beginnen (Roman)
Geschreven door Thomas Verbogt, gelezen op 3-9-2017

Ook dit is weer een mooie roman van Thomas Verbogt. Nu gaat het over de vriendschap tussen Thomas en Licia, die elk hun eigen reden hebben voor dit mooie en liefdevolle verbond. Als kinderen hebben ze een methode ontwikkeld waardoor ze elkaar helemaal begrijpen en afstand nemen van de wereld om hen heen. In periodes wordt e.e.a. beschreven, als ze de basisschoolleeftijd hebben (Nijmegen), als ze eenentwintig zijn (Rome), als ze veertig zijn (Keulen) en als ze zestig zijn (terug in Nijmegen). Pas op het allerlaatst lees je hoe het allemaal zo gekomen is en hoe het verder moet. Mooi en vol, deze roman over de liefde, ook als je elkaar niet ziet en over de tijd die verstrijkt. 

7
Als de winter voorbij is (Roman)
Geschreven door Thomas Verbogt, gelezen op 26-3-2016

Deze roman moet je langzaam en in stukjes tot je nemen. Dan proef je meer van de herinneringen die de schrijver aanraakt, want hij beschrijft alles met een soort weemoedige afstand. Het thema lijkt mij hoe een ogenschijnlijk minieme gebeurtenis je je hele leven bijblijft en iets met je doet. Dat element, hier de heel kortstondige relatie met het meisje Lin tijdens een schoolkamp, blijft de ikfiguur beïnvloeden, ondanks allerlei andere herinneringen die opdoemen. De stijl is erg mooi, loom haast. De herinneringen - zijn traumatische verblijf in het ziekenhuis als jong kind, zijn vriendinnen, zijn vrienden, de dood van deze vrienden, de stad Nijmegen - zijn bijna aanraakbaar. Mooie roman. 

6
De verdwijning (Roman)
Geschreven door Thomas Verbogt, gelezen op 21-9-2001
Een vrouw verdwijnt, haar geliefde heeft samen met haar haar vader vermoord. De groep om hen heen begrijpt het niet. Modern leven, obsessies, noodlot.
6
De zomerval (Roman)
Geschreven door Thomas Verbogt, gelezen op 16-9-2001
Bekende televisiepresentator bereidt zich voor op zelfmoord. Satirisch en grmiig boek over de jaren negentig.
7
Onze dagen (Roman)
Geschreven door Thomas Verbogt, gelezen op 17-7-2001
Wouter Stevens, docent en regisseur, wordt heen en weer geslingerd tussen verschillende vrouwenfiguren, op een soort half bewuste manier, illusies, geluk? Vooral een waasje over het leven.