Gezocht op auteur met naam ''.
Resultaat 1 tot 7 van in totaal 7 gevonden boeken.

8

We bezochten Kranenburgh, culturele buitenplaats in Bergen, waar de tentoonstelling over het kunstenaarsdorp te zien was. Die tentoonstelling viel een klein beetje tegen, maar de verzamelde opmerkingen over het dorp en zijn bewoners waren zeer de moeite waard. Die kocht ik overigens bij de plaatselijke (prachtige) boekhandel aldaar! 

6
Duel (Novelle)
Geschreven door Joost Zwagerman, gelezen op 13-3-2010
Het boekenweekgeschenk van 2010 natuurlijk. Zwagerman kan absoluut schrijven, maar hij is beter in essays dan in romans of novellen. Dit is een heel aardig verhaal, mooi in de tijd geplaatst, actueel, over een museum dat verbouwd moet worden en tijdelijk (lang dus) dicht is, waar hij dan zijn intrek in neemt. Maar ook over een vervalsing, die merkwaardige consequenties heeft, zowel voor de vervalser, voor de kunst als voor de museumdirecteur. Helaas is het geheel wat al te geconstrueerd, althans zo voelt het aan. Als het boekenweekgeschenk bedoeld is om mensen aan het lezen te krijgen, dan is dit geen succes. Voor de schrijver Zwagerman zelf was het een goede oefening, die hij vakkundig, maar niet literair genoeg, heeft ingevuld. Wel lezen dus, maar ja, met scepsis, helaas. Want een aardige man lijkt hij me wel. Misschien moet hij gewoon uit de losse hand een verhaal over de liefde schrijven of zo.
7
Zes sterren (Roman)
Geschreven door Joost Zwagerman, gelezen op 3-2-2002
Eigenaar en hoofdredacteur van een tijdschrift over hotels pleegt zelfmoord. De effecten daarvan op zijn neef en compagnon worden beschreven, gecombineerd met zijn gevoelens over familiebanden, liefde en verlies. Zeker niet slecht.
6
Chaos en rumoer (Roman)
Geschreven door Joost Zwagerman, gelezen op 22-11-1997
Over writer's block en de wereld van de media. Satirisch bedoeld, niet onaardig.
5
Tomaatsj (Novelle)
Geschreven door Joost Zwagerman, gelezen op 15-3-1996
Boekenweekgeschenkje van de Bijenkorf.
7
De buitenvrouw (Roman)
Geschreven door Joost Zwagerman, gelezen op 24-10-1994
Aardige roman over een buitenechtelijke relatie, in onderwijsland.
6
Gimmick! (Roman)
Geschreven door Joost Zwagerman, gelezen op 2-1-1991
Bekendste roman van Zwagerman, tijdbeeld.