Gezocht op auteur met naam ''.
Resultaat 1 tot 10 van in totaal 72 gevonden boeken.

7
Een lijk in de kast (Misdaadroman)
Geschreven door A.C. Baantjer, gelezen op 2-5-2010
Dit is een 'Baantjer' die door Baantjer en De Waal is geschreven. De hoofdpersoon is dus niet De Cock, maar Peter van Opperdoezen. Mag de pret niet drukken, de stijl blijft herkenbaar, het verhaal is eenvoudig maar aardig. Goed voor een uurtje leesplezier.
6
Baantjer alias De Cock, Een biografie (Biografie)
Geschreven door A.C. Baantjer, gelezen op 10-12-2008
Door Geertje Bos. Een eenvoudige biografie over een eenvoudig maar sympathiek mens, die zich absoluut nergens op liet voorstaan. Maar een spectaculaire biografie kun je dit ook niet noemen, vol als hij staat met niet echt interessante weetjes. Je moet hem hebben, als je alle Baantjers hebt, maar of je er nu echt veel wijzer van wordt, dat is de vraag. Met dank aan Piet.
7
De Cock en de dood in gebed (Misdaadroman)
Geschreven door A.C. Baantjer, gelezen op 6-10-2008
Nummer 70, aangekondigd als de laatste, oktober 2008. Ditmaal worden de lijken, op het oog verdronken, aangetroffen met gevouwen handen, wat doet denken aan religieus getinte moorden. Als altijd, ook deze laatste, vol gewoontes en rituelen. Dus aardig.
6
De Cock en moord in de hondsdagen (Misdaadroman)
Geschreven door A.C. Baantjer, gelezen op 20-4-2008
Nummer 69, Baantjer gaat de 70 wel halen zo te zien. Deze keer over een vereniging van dierenactivisten, die op een of andere manier de verkeerde kant op is gegaan (ze kweken hondjes voor de vivisectie!) en daar de moorddadige gevolgen van moet dragen. En dat alles tijdens de hondsdagen natuurlijk.
6
De Cock en de wortel van het kwaad (Misdaadroman)
Geschreven door A.C. Baantjer, gelezen op 14-10-2007
Nummer 68, over pedofielen die worden vermoord, met de onvermijdelijke oplossing door De Cock met ceeooceeka. Er zullen er niet heel erg veel meer volgen, vermoed ik. Deze keer zelfs 142, in plaats van rond de 135 pagina's, dat wel.
7
De Cock en een recept voor moord (Misdaadroman)
Geschreven door A.C. Baantjer, gelezen op 15-4-2007
Nummer 67, april 2007. Opnieuw een ouderwetse Baantjer, met de bekende motieven en activiteiten (cognac, Lowietje, de politiearts Den Koninghe en de hulprechercheur Vledder. En drie moorden, voorzien van een doktersrecept, alle op baasjes in een modezaak. Toch lijkt het of hier een extra hand aan het schrijven is geweest. Hier en daar komen nieuwe aspecten wat nadrukkelijker aan de orde. Maar gelukkig blijft alles herkenbaar en als vanouds.
7
De Cock en moord in triplo (Misdaadroman)
Geschreven door A.C. Baantjer, gelezen op 9-10-2006
Nummer 66, oktober 2006, gaat over een drievoudige moord en de verwikkelingen rond een winkel. Alles is erin aanwezig: de eenvoudige stijl, Lowietje, Buitendam, een ontknoping via een valstrik. Ook nu weer 139 pagina's. Het enige is een spelfoutje, iets wat je in de Baantjers niet vaak tegenkomt.
7
De Cock en de dartele weduwe (Detective)
Geschreven door A.C. Baantjer, gelezen op 22-4-2006
Nummer 65, 2006. De Cock lost ook dit probleem weer op, met zo'n ouderwetse 'actie' aan het eind. Met een griep onder de leden is het toch nog een uurtje ontspanning en herkenbaarheid.
7
De Cock en een duivels complot (Detective)
Geschreven door A.C. Baantjer, gelezen op 10-11-2005
Nummer 36, 1992. Geleerde mannen die uitgemoord worden, moorden die vakkundig opgelost worden volgens het aloude stramien. Een uurtje leesplezier.
7
De Cock en de dood van een kunstenaar (Detective)
Geschreven door A.C. Baantjer, gelezen op 3-10-2005
De bevriende kunstenaar/ vervalser Peter Karstens wordt vermoord, maar De Cock en Vledder lossen het uiteraard op. Als altijd, met alle bekende onderdelen. Nummer 64 in de nimmer eindigende serie.
1 2 3 4 5 6 7 8 volgende