Gezocht op auteur met naam ''.
Resultaat 1 tot 3 van in totaal 3 gevonden boeken.

6
Harnas van hansaplast (Autobiografie)
Geschreven door Charlotte Mutsaers, gelezen op 17-1-2019

Te juist om niet over te nemen: "De enige broer van Charlotte Mutsaers was een kluizenaar, te slim en onaangepast voor deze wereld. Bij het leegruimen van zijn huis - waar ze samen opgroeiden - treft Charlotte een weergaloze puinhoop aan. En uiteindelijk een mannetje van Hansapast, met daaronder de tekst IK." (Achterflap van het boek.)

Tijdens het leegruimen van het huis, verplaatst Mutsaers de lezer naar haar jeugd, herinnert ze zich allerlei zaken en op die manier krijg je heel wat te lezen over haar jonge jaren. Maar ook over later en over haar ouders. Haar broer Barend was pas eenenvijftig toen hij stierf, vereenzaamd en verlaten maar toch met een secure administratie. Enerzijds een boek om niet weg te leggen, want je wilt weten wat er precies is gebeurd en wat haar herinneringen zijn. Anderzijds een wijdlopig verhaal, waarbij je af en toe de neiging hebt een paar bladzijden over te slaan ... 

3
Koetsier Herfst (Roman)
Geschreven door Charlotte Mutsaers, gelezen op 1-8-2008
Het gebeurt bijna nooit, maar dit boek heb ik niet uitgelezen. Ik kwam tot pagina 130, maar mijn aandacht verslapte zozeer, dat ik het uiteindelijk heb weggelegd. Ik was niet meer zo geinteresseerd in het eenzame leven van de heer Maillot, die vanwege een writer's block tot niets zinnigs meer kwam en zijn toevlucht nam tot het verliefd worden op een gevonden Nokia.
7
Rachels rokje (Roman)
Geschreven door Charlotte Mutsaers, gelezen op 20-6-1994
Intrigerend en leuk boek.