Gezocht op auteur met naam ''.
Resultaat 1 tot 10 van in totaal 10 gevonden boeken.

8
De onbevlekte (Roman)
Geschreven door Erwin Mortier, gelezen op 10-4-2020

Dit is het einde van en het vervolg op 'Marcel'. Even mooi als het eerste deel zeg maar, opnieuw keert Marcel terug. Hij vraagt zich nog steeds af waarom hij de naam draagt van zijn oom die als SS-er aan het oostfront stierf. Maar vooral de stijl en de Vlaamse geschiedenis zijn prachtig! 

7
Omtrent liefde en dood (Novelle)
Geschreven door Erwin Mortier, gelezen op 19-3-2017

Een kleinood, waarin Erwin Mortier zijn gedachten formuleert over leven en dood en afscheid van Jef Geeraerts en zijn vrouw Nora. Maar niet alleen dat, ook zijn eigen opvattingen over leven en dood komen aan de orde. In prachtige zinnen, zoals altijd. Een mooi boekje, ondertitel: 'Een afscheid'. 

6
De spiegelingen (Roman)
Geschreven door Erwin Mortier, gelezen op 15-5-2014

Edgard Demont is de hoofdpersoon in deze roman van Mortier. Hij keert terug uit de Eerste Wereldoorlog, zwaargewond en doodongelukkig. Dat was hij altijd al. Hij zoekt iets van troost of geluk in de liefde, de lichamelijke liefde met talloze minnaars, proberend daar doorheen toch iets positiefs te ervaren. Maar eigenlijk verliest hij zichzelf meer en meer en blijft er een soort verlangen, een heimwee over. Een heimwee naar niets? De vele minnaarsscènes kunnen eruit, wat mij betreft, enkele bespiegelingen zijn de moeite waard, maar overtuigen doet deze roman mij niet echt. 

 

9
Alle dagen samen (Novelle)
Geschreven door Erwin Mortier, gelezen op 30-10-2004
Weer zo'n prachtige novelle over het Vlaamse gezinsleven. Zeven dagen uit het leven van een vijfjarige in de periode dat zijn overgrootvader overlijdt. Zoals Mortier in deze mooie, sappige taal kan schrijven!
8
Pleidooi voor de zonde (Essays)
Geschreven door Erwin Mortier, gelezen op 22-2-2004
Essays en artikelen, al eerder gepubliceerd in De Morgen, Optima en Dietsche Warande en Belfort, werkelijk heel bijzonder om te lezen, over koningskinderen, politiek, vluchtelingen, 11 september en kunst. Om verschillende keren te lezen, zonder muziek erbij, zonder geluid zelfs. Om te onthouden.
9
Groeten uit Nieuwvliet (Verhalen)
Geschreven door Erwin Mortier, gelezen op 4-1-2004
Wat kan hij toch mooi schrijven. Een verhaal over een jongen die bij de buurvrouw komt 'oppassen', als haar bij haar wonende zoon dat vraagt. Een hele vakantie helpt hij haar en bestudeert ondertussen haar zoon, de heer Duchenne. Er bloeit iets op, maar het blijft ongezegd. Dat is het knappe van zijn manier van schrijven. Nieuwjaarsgeschenk van Uitgeverij Cossee.
9
Sluitertijd (Roman)
Geschreven door Erwin Mortier, gelezen op 17-6-2002
Herinneringen aan een jeugd bij de oom en tante van Joris Alderweirelt, nadat zijn vader is gestorven en zijn moeder naar Spanje is vertrokken. Het Belgische dorp is er weer, de liefde waarmee dit wordt beschreven vanuit een bijna fotografische aanblik, is ontroerend mooi. Een minimaal verhaal met een maximum aan beschrijvingskunst.
7
Mijn tweede huid (Roman)
Geschreven door Erwin Mortier, gelezen op 4-10-2000
In Maleisi gelezen. Waardig opvolger van Marcel. Maar misschien door het verhaal van het ontdekken van zijn geaardheid en het verlies van zijn vriend net ietsje t mooi.
8
Marcel (Roman)
Geschreven door Erwin Mortier, gelezen op 24-3-1999
Opgroeiend jongetje in Belgi. Prachtige beschrijvingen van een jeugd in een katholiek, Belgisch vlak land.
-
Godenslaap (Roman)
Geschreven door Erwin Mortier, gelezen op --