Gezocht op auteur met naam ''.
Resultaat 1 tot 10 van in totaal 17 gevonden boeken.

6
Wat wij willen (Autobiografie)
Geschreven door Isabel Allende, gelezen op 24-4-2021

Tja, dit is een van de mindere boeken van Isabel Allende, al leest het ook weer heel makkelijk weg. Eigenlijk is het ook geen roman, maar een soort autobiografietje met trekken die ze zelf meent te hebben. Niet voor niets staat er op de voorkant 'Mijn leven als moeder, vrouw, feminist'. Maar eigenlijk is het een beetje bij elkaar gezocht, er zit geen echte lijn in. Meer voor de verzameling dan voor het leesgenot. 

8
Bloembad van zee (Roman)
Geschreven door Isabel Allende, gelezen op 12-2-2020

Victor en Roser zijn op de vlucht voor de situatie na 1939, toen Franco de Spaanse Burgeroorlog had 'gewonnen'. Ze komen in Frankrijk terecht, met het kind van Roser en de gesneuvelde broer van Victor. Ze weten met behulp van Pablo Neruda een plek te krijgen op de Winnipeg, en reizen naar Chili. Daar speelt nog een geschiedenis, namelijk die van een zeer rijke, conservatieve familie die nogal moeite heeft met hun zoon Felipe, een linkse 'flierefluiter'. Uiteraard komen deze twee lijnen bij elkaar, laat dat maar aan Isabel Allende over. Ook in Chili daar gaat het mis uiteindelijk: Allende wordt verdreven en Victor en Roser zijn opnieuw op de vlucht, nu naar Venezuela. Als Franco sterft in 1975 staan ze voor de keuze: terug naar Spanje? Uit een recensie in de Volkskrant: 'De oorlog in Spanje, de vluchtelingenhel in Frankrijk, de worteling in Chili: het is alles bij elkaar al meer dan genoeg voor een volle roman waarin Allende met meesterhand de grote verhalen van de geschiedenis verknoopt met de kleine verhalen van mensen die maar moeten zien hoe ze iets van hun leven maken.' De geschiedenis verbonden met persoonlijke verhalen, prachtig!

7
De winter voorbij (Roman)
Geschreven door Isabel Allende, gelezen op 12-2-2018

Isabel Allende is en blijft een geweldige verteller. Ook dit boek leest weer heerlijk weg. Het optimistische eind is misschien wat overdone, maar het verhaal blijft de moeite van het lezen waard. Het stramien is bijna een soort roadmovie, die drie beschadigde mensen met elkaar beleven. Ze zijn op weg in een auto die moet verdwijnen, met het lijk van een dode vrouw en het pistool waarmee ze omgebracht is, die uiteraard ook moeten verdwijnen. Tussendoor lees je over de achtergronden van de twee vrouwen (een Chileense en een vluchteling uit Guatemala) en de man (een Amerikaan met een zwaar probleem). Het komt allemaal goed, maar het blijft een 'lekker leesboek'. 

7
De Japanse minnaar (Roman)
Geschreven door Isabel Allende, gelezen op 31-5-2015

Tja, wat zal ik hiervan zeggen. Het is een pageturner, hoe dan ook. En Isabel Allende kan bijzonder goed schrijven. Het is dan ook een echte aanrader voor de liefhebbers van deze schrijfster. Maar eerlijk gezegd vond ik dat er - zoals eigenlijk wel vaker - wel erg veel thema's en motieven werden aangeraakt in deze geschiedenis van Alma. Alma is een vluchteling (van vlak voor WOII), de man met wie ze trouwt is haar neef Nathaniel en ook joods en de man van wie ze houdt en met wie ze niet trouwt, is Ishimei, een Japanse Amerikaan. De conflicten en problemen liggen dan ook voor de hand en Allende is een meester in het combineren van deze factoren met wat zich zoal afspeelt in de 20e eeuw: kindermisbruik, vluchtelingengedag, homoseksualiteit, aids, discriminatie, overspel, vrije liefde, echte liefde, romantiek enzovoort. Kortom, hoe mooi ook, soms bekruipt je het gevoel dat het 'teveel' is, te nadrukkelijk met de haren erbij gesleept. Maar, het blijft een 'echte' Allende, ook deze roman weer. 

8
Ripper (Thriller)
Geschreven door Isabel Allende, gelezen op 15-2-2014

Wat een spannend boek van Isabel Allende, haar eerste 'thriller'. Zelfs dat genre kan ze toepassen. Niet al haar romans vond ik even boeiend, maar dat ze een rasvertelster is, staat buiten kijf. In dit boek gaat een groepje mensen via een computerspel, het Ripper-spel, uiteindelijk achter een seriemoordenaar aan. Ook al omdat Indiana, de moeder van Amanda, een van de spelers van het computerspel, in ernstig gevaar is geraakt. Het levert een ingewikkelde intrige op, die uiteindelijk ontrafeld  wordt door de gamers, met hulp van de vader van Amanda (inspecteur) en een ex-marinier, Ryan Miller. De talloze uitweidingen en vertelsels eromheen - door sommige recensenten gezien als teveel - geven Allende de kans van alles te vertellen over situaties en mensen in de VS en soms daarbuiten. Ik vond die dan ook helemaal niet overbodig; ze maken de roman, de thriller die het eigenlijk is, juist sterker. 

5
Het negende schrift van Maya (Roman)
Geschreven door Isabel Allende, gelezen op 12-9-2011
Dan koop ik weer eens een Allende, omdat ik denk dat ik ze toch allemaal gelezen moet hebben, word je toch weer teleurgesteld. Dat is raar, want je leest het eigenlijk in een adem uit. Maar als je je dan realiseert welke onwaarschijnlijkheden hier gecombineerd worden met de realiteit van drugsverslaving, alcoholisme, nihilisme, jongerenproblematiek, dan zie je toch dat het wel erg uitgezocht is allemaal. Een soort namaakthriller, met hier en daar een wezenlijk element, dit alles gekruid met de Chileense problematiek, nee, eigenlijk is het niet het verhaal dat ik graag lees. Misschien moet dit de laatste roman van mevrouw Allende dan maar zijn. Of ze moet een echte kinderboekenschrijfster worden.
8
De som der dagen (Autobiografie)
Geschreven door Isabel Allende, gelezen op 20-6-2008
Memoires van Isabel Allende, als je deze roman zo mag noemen. Met de gebruikelijke fantasie, het familiegevoel en de nodige melodramatiek slaagt ze er toch in een aannemelijk verhaal neer te zetten. Het sleept je mee in de geschiedenissen van al haar familieleden en vrienden, de relaties van deze mensen onderling en met buitenstaanders. Hier en daar komt wat politiek voor, maar mondjesmaat en alles bij elkaar levert het toch een meeslepend verhaal op. Inhoudelijk is het misschien niet allemaal briljant, maar haar stijl en verteltrant zijn onovertroffen. Dat al haar herinneringen worden geschreven in de vorm van een soort brief aan haar overleden dochter Paula, maakt het alleen geloofwaardiger. En dit is voorlopig het einde van haar memoires (tot 2006), kennelijk komt er nog meer. Die ga ik ook lezen, dat is wel zeker. Met dank aan Piet.
7
Het woud van de Pygmeeën (Jeugdliteratuur)
Geschreven door Isabel Allende, gelezen op 21-5-2004
Ja, het derde deel van de avonturentrilogie, voor jong en oud bedoeld, maar misschien toch vooral voor jong. Het verhaal gaat weer over Alexander en Nadia en oma Kate en het avontuur speelt nu in Afrika, waar ze de Pygmeeën bevrijden van hun onderdrukkers, maar het is goed dat dit het laatste deel is. Met name de laatste pagina is heel erg: als je op die manier je eigen boeken moet promoten, nee, dat hoort eigenlijk niet. Al leest het snel weg, dat moet gezegd.
7
Het rijk van de gouden draak (Jeugdliteratuur)
Geschreven door Isabel Allende, gelezen op 24-8-2003
Een vervolgavontuur van Alexander en zijn vriendin Nadia samen met zijn oma Kate Cold. Ditmaal naar het Verboden Rijk, in de Himalaya. Daar helpen ze het koninkrijk op het nippertje te blijven bestaan, door een bende te verhinderen De Gouden Draak te stelen. Een prima avonturenroman om een goede zomervakantie mee te besluiten.
6
De stad van de wilde goden (Jeugdliteratuur)
Geschreven door Isabel Allende, gelezen op 20-7-2003
Eerst wilde ik deze niet kopen en lezen, maar ja, voor de verzameling toch maar gedaan. Een avontuurlijk verhaal van een 15-jarige schooljongen die met zijn reisboeken schrijvende oma het Amazonegebied intrekt om te ontdekken wat het geheim is achter de grote stinkende beesten die de streek teisteren. Het is een kinderboek op niveau, eerlijk gezegd, maar schrijven kan Allende goed en het is een prima boek om de vakantie mee te beginnen. Ik ga het tweede deel ook maar kopen.