Gezocht op auteur met naam ''.
Resultaat 1 tot 6 van in totaal 6 gevonden boeken.

6
Een tafel vol vlinders (Novelle)
Geschreven door Tim Krabbé, gelezen op 17-3-2009
Boekenweekgeschenk 2009. Niet onaardig, deze novelle van Krabb, die eens te meer bewijst dat hij goed en snel kan schrijven. De samenhang vind ik wat minder. Het eerste gedeelte beschrijft het verhaal vanuit het perspectief van Fred, de 'namaak-gescheiden' vader van Bram, het tweede gedeelte vanuit Bram zelf. Helemaal overtuigend is het allemaal niet, maar de stijl is prima en het verhaal houdt je aandacht moeiteloos vast.
7
Marte Jacobs (Roman)
Geschreven door Tim Krabbé, gelezen op 8-10-2007
Emile Binenbaum is dichter, geworden eigenlijk doordat hij Marte ontmoette toen zij negen en hij veertien was. Ze voetballen dan samen en hij vindt haar lijken op een pasgeboren giraffe, wat hij later gebruikt in een gedicht over haar. Het enige gedicht waar hij echt beroemd mee wordt. Hij verliest haar uit het oog, maar brengt met haar, als ze zelf veertien is, een zomer door, wandelend door de stad. Het is een opgroeiend meisje met veel problemen thuis, waar ze ogenschijnlijk makkelijk mee omgaat. Als de 'vriend' van Emile, Willem Reiff (zeer succesvol veelschrijver) Marte Jacobs van hem 'afpakt', lijdt Emile daar zeer onder. De verhouding duurt maar kort en Marte pleegt zelfmoord op haar achttiende jaar. Reiff schrijft een boek over haar en Emile realiseert zich dat ze zijn eerste en ook zijn laatste gedicht dat hij voor en over haar schreef toch gelezen moet hebben. Ze blijft zijn muze.
6
Kathy's dochter (Roman)
Geschreven door Tim Krabbé, gelezen op 17-2-2002
Krabb krijgt een korte relatie met de dochter van zijn zojuist gestorven eerste (of tweede) geliefde. Deze vrouw zag hij na die relatie nooit meer, maar zijn dochter weet dat ze iets gehad hadden en mailt hem twee dagen na het overlijden van haar moeder. Modern boek, maar wat dunnetjes, leest goed dat wel.
6
De grot (Thriller)
Geschreven door Tim Krabbé, gelezen op 28-11-1997
Lijkt een variant op Het gouden ei. Spannend, en een beetje eng.
5
De renner (Roman)
Geschreven door Tim Krabbé, gelezen op 3-1-1988
Over wielrennen. Niet onaardig, niet bijzonder.
-
Vertraging (Roman)
Geschreven door Tim Krabbé, gelezen op --