Gezocht op auteur met naam ''.
Resultaat 1 tot 8 van in totaal 8 gevonden boeken.

7
Liefde heeft geen hersens (Roman)
Geschreven door Mensje van Keulen, gelezen op 23-10-2012
Een welhaast griezelige roman, deze laatste van Mensje van Keulen.Romy (inderdaad, naar de filmster genoemd) werkt op een kerkhof en heeft daarnaast twee beunadresjes huishoudelijk werk bij twee oude mensen. Een van hen is Irma, die in hetzelfde (treurige) flatgebouw woont. Als Romy op een ochtend bij haar binnenkomt (voor ze naar haar werk gaat, doet ze dat altijd even), vindt ze Irma dood in een stoel. Dan ontwikkelt zich de geschiedenis, die vooral laat zien hoe treurig het leven is, hoe ogenschijnlijjk normaal maar eigenlijk hoogst merkwaardig mensen in elkaar zitten. Van Keulen kan dat met een lichte toon, vol kleine details die je wel moeten opvallen, laten zien. Mooie roman.
7
De laatste gasten (Roman)
Geschreven door Mensje van Keulen, gelezen op 8-2-2007
Als haar onaangename tante Lena overlijdt, zoekt Florrie haar toevlucht in de Meihof, een pension aan de Amstel, vlakbij een knekelveld, waar zich een aantal eigenaardige gasten bevindt. Deze mensen, die zich voordoen als kunstenaars, vormen een op het oog elitair groepje dat overal verstand van heeft. Florrie is aanvankelijk erg onder de indruk maar merkt als toeschouwer langzamerhand dat het gaat om een schijnwereld. De ontbinding wordt op koele wijze in beeld gebracht. Af en toe doet het denken aan Villa des Roses, maar dat is geen bezwaar. Een aangename verrassing, dit boek. Zie ook: http://extra.volkskrant.nl/select/boeken/artikel.php?id=339
6
De gelukkige (Roman)
Geschreven door Mensje van Keulen, gelezen op 3-2-2001
Vrouw verlaat man met wie ze op haar 17e trouwde, voor een minnaar, keert terug en verlaat man opnieuw. Somberheid troef, maar het is te lezen.
-
Bleekers zomer (Novelle)
Geschreven door Mensje van Keulen, gelezen op --
Man wordt het zat maar zet niet door.
-
Tommie station (Jeugdliteratuur)
Geschreven door Mensje van Keulen, gelezen op --
Kinderboek, kinderboekenweek 1985, van Jurrin eigenlijk.
-
Engelbert (Roman)
Geschreven door Mensje van Keulen, gelezen op --
Over de slager Engelbert.
-
Leuk verhaal in versvorm.
-
Over haar moeder onder andere. Autobiografisch.