Gezocht op auteur met naam ''.
Resultaat 1 tot 10 van in totaal 18 gevonden boeken.

6
Mooi doodliggen (Roman)
Geschreven door A.F.Th. van der Heijden, gelezen op 2-1-2019

Hij blijft een goede stylist en een uitstekende schrijver, maar toch. Ook dit boek, als altijd geënt op een situatie die bestaat, vind ik minder dan bijvoorbeeld Tonio. Het is alsof - althans dat vind ik dan - de schrijver vooral briljant is als hij put uit eigen ervaring, dus uit iets waarbij hij zelf was betrokken. Dit gaat uit van de situatie waarin een Russische journalist  gefingeerd vermoord wordt. Een prachtig verhaal, knap verteld, maar toch niet echt iets voor mij helaas. Volgens de gegevens is dit een proloog voor een aangekondigde roman over de MH17 ramp. Hij weet van schrijven, maar is mij te erudiet vrees ik. 

8
De ochtendgave (Roman)
Geschreven door A.F.Th. van der Heijden, gelezen op 26-12-2015

Deze historische roman van A.F.Th. van der Heijden gaat over de Vrede van Nijmegen. Het is een mooie roman, waar je pas na een bladzijde of vijftig helemaal 'in' zit. Het verhaal gaat over de ogenschijnlijke dubbelspionne Sara, met wie Caspar Sonmans trouwt, maar die hij de volgende ochtend kwijtraakt. Een zoektocht van zes jaar leidt deze ambtelijk secretaris terug naar haar, waarbij hij pas goed doorkrijgt (en wij ook) wat er precies is gebeurd in die periode. Er zijn drie belangrijke historische momenten in de roman: de onthoofding van burgemeester Willem Roukens in 1705, de inname van de stad door het Franse leger van Lodewijk XIV in 1672 en de Vrede van Nijmegen in 1678. Caspar Sonmans is de schakel tussen deze gebeurtenissen en de ochtendgave slaat op de gevolgen van de huwelijksnacht en de verdwijning van Sara. De symboliek van de regelmatig terugkerende ooievaars is mooi. De stijl is prachtig, de zinnen zijn mooi, er zit enige humor en passie in en de roman leest heerlijk weg. Van der Heijden is en blijft een goede schrijver, vind ik. Je waant je terug in de tijd en zeker als je Nijmegen en Doddendael goed kent, is het boek alleen al buitengewoon lezenswaardig! 

8
Helleveeg (Roman)
Geschreven door A.F.Th. van der Heijden, gelezen op 2-7-2013
Prachtige roman, in een flow opgeschreven, zo lijkt het. Tientje Poets is de (aantrekkelijke en afstotende) tante van de ikfiguur, die alles van een afstandje bekijkt. Je wordt niet blij van deze mevrouw, maar door de wijze van schrijven, de zeer zeker aanwezig humor en het ogenschijnlijk waargebeurde gegeven, sleept het boek je mee van begin tot eind.
8
Tonio (Roman)
Geschreven door A.F.Th. van der Heijden, gelezen op 22-3-2012
Een requiemroman voor zijn op Eerste Pinksterdag (23 mei 2010) verongelukte zoon Tonio, toen 21 jaar oud. Ik ben niet zo'n Van der Heijdenfan, maar dit is mooi. Het is rauw, van verdriet, maar het is vooral de eerlijkheid die me treft. Tot in details beschrijft hij alles, met oog voor zijn eigen 'falen', als je dat al zo zou mogen noemen (hij wel natuurlijk). De combinatie van een verslag van de gebeurtenissen, herinneringen aan vroeger, het voetbaldrama dat in de zomer van 2010 plaatsvond, het is allemaal toegepast op de dood van Tonio. Geen tearjerker, wel een prachtig monumentje.
5
De Movo Tapes (Roman)
Geschreven door A.F.Th. van der Heijden, gelezen op 16-3-2003
Tja. Je moet het lezen, want het hoort bij de 'grote' literatuur. Maar het valt nogal tegen, op sommige briljante stukjes na. Het blifjt jammer dat hij zulke grote werken op wil zetten. In het kleine is hij m.i. vele malen beter. Inmiddels heet de schrijver A.F.Th.
7
Asbestemming (Roman)
Geschreven door A.F.Th. van der Heijden, gelezen op 10-1-1995
Een requiem voor zijn vader. Heel mooi.
7
De Sandwich (Roman)
Geschreven door A.F.Th. van der Heijden, gelezen op 15-12-1986
Ter herinnering aan twee overleden vrienden. Mooi boekje.
7
Het leven uit een dag (Roman)
Geschreven door A.F.Th. van der Heijden, gelezen op 21-11-1088
Een mensenleven duurt maar een dag en herhaling van 'de daad' is onmogelijk.
Eerste verhalenbundel, aanvankelijk onder andere naam gepubliceerd.
-
De draaideur (Verhalen)
Geschreven door A.F.Th. van der Heijden, gelezen op --
Tweede verhalenbundel, eerder onder andere naam gepubliceerd.