Gezocht op auteur met naam ''.
Resultaat 1 tot 10 van in totaal 12 gevonden boeken.

7
Reddende engel (Thriller)
Geschreven door Renate Dorrestein, gelezen op 27-9-2017

Vlak voor ik dit boek kocht, hoorde ik dat Renate Dorrestein ongeneeslijk ziek is. Dat maakt het lezen van dit boek toch iets anders dan ik gewend ben. Niettemin is dit een aardige, spannende, enigszins onheilspellende geschiedenis geworden. Sabine, verlaten door haar partner Vincent die haar heeft ingeruild voor een jongere vrouw, rijdt naar Zuid Limburg, op de bonnefooi haar situatie ontvluchtend, met de bedoeling naar oude, statige huizen te kijken. Die wil ze inzetten als luxueuze B&B met uitstraling van ouderwetse chique. Ze strandt - via dramatische omstandigheden - bij een merkwaardige familie, die wel in een mooi en geschikt pand huist. Niets te verliezen, dus gaat ze aan de slag. Ze blijkt hulpvaardiger te zijn dan ze denkt, want er klopt niet veel van de familie van Ennis, Madeleine en Livia, laat staan van zijn moeder, Maman. Er is van alles gebeurd en aan de hand in dat huis en op een of andere manier weet het dorp min of meer hoe het zit, maar blijft het een geheim voor Sabine. Een aardig boek, waarbij je je uiteindelijk afvraagt wie nu de reddende engel was. Ik noem het een thriller, vanwege de spanning, maar je kunt het ook een gothic novel noemen, zoals de schrijfster het bedoelde.  

8
De stiefmoeder (Roman)
Geschreven door Renate Dorrestein, gelezen op 17-10-2011
Een drieluik, met vaart en kennelijk plezier geschreven is deze roman, die dus ook leest als een trein. Stiefmoeder Claire krijgt een prijs, als beroemd quiltmaakster, maar vlak voordat ze daarnaartoe afreist, krijgt ze een knetterende ruzie met haar man Axel. Je voelt wel aan waarover het gaat, maar helemaal benoemd wordt de oorzaak niet. Axel, wiens verhaal we in het tweede deel horen, vertelt zijn kant van deze ruzie, waardoor nog duidelijker wordt waar het misverstand zit. Josephine, de dochter van Axel en stiefdochter van Claire, vertelt haar eigen beleving in het derde deel. Uiteindelijk lijkt een soort van happy end te ontstaan, geheel nieuw voor Dorrestein, maar zoals ik al zei, door de snelheid van en het kennelijke plezier in het schrijven van het verhaal, is dat geen enkel probleem.
7
Het duister dat ons scheidt (Roman)
Geschreven door Renate Dorrestein, gelezen op 8-7-2003
Een meisje groeit op bij haar moeder en twee mannen, een van hen haar vader. Dat laatste blijkt niet te kloppen, als een dramatische gebeurtenis haar wereld en die van haar moeder, broertje en vaders op zijn kop heeft gezet. Ze vertrekt naar een eiland bij Schotland en keert op 18-jarige leeftijd terug naar Nederland. Dan volgt de uiteindelijke ontknoping. Ondanks de enigszins gezochte (zij het voor Dorrestein niet vreemde) thematiek en verhaallijn is het een boek dat je per se moet uitlezen. In n avond als het even kan.
5
Zonder genade (Roman)
Geschreven door Renate Dorrestein, gelezen op 30-12-2001
Over rouw om de dood van een kind, vervreemding, zinloos geweld, wel heel erg gewelddadig. Niet voor mij.
7
Het geheim van de schrijver (Essays)
Geschreven door Renate Dorrestein, gelezen op 30-10-2000
Soort handboek voor beginnende schrijvers, maar ook aardige mededelingen van de schrijfster zelf.
6
Van Piet gekregen. Twee romans in een bundel. Bizar als altijd.
6
Een hart van steen (Roman)
Geschreven door Renate Dorrestein, gelezen op 3-12-1998
Opnieuw een bizarre roman.
6
Want dit is mijn lichaam (Novelle)
Geschreven door Renate Dorrestein, gelezen op 14-3-1997
Boekenweekgeschenk 1997.
6
Een sterke man (Roman)
Geschreven door Renate Dorrestein, gelezen op 20-9-1995
Kunstenaarsgroep in Ierland in eenzaamheid op zoek naar het verliezen van je identiteit.
7
Noorderzon (Roman)
Geschreven door Renate Dorrestein, gelezen op 10-6-1986
Merkwaardige namen (Topaas) en schuldvragen.