Gezocht op auteur met naam ''.
Resultaat 1 tot 10 van in totaal 12 gevonden boeken.

7
Nieuw Holland (Essays)
Geschreven door Lodewijk van Deyssel, gelezen op 4-5-2006
In de serie Amsterdamse Schotschriften, met nawoord van Harry G.M. Prick, uiteraard. Staat ook in andere bundels, maar dit is de enige afzonderlijke uitgave van zijn kritiek op de literatuur van eind 19e eeuw. Ook opmerking over de vrouwen die schreven, onder wie de 'flauwe fee' Louise Stratenus. Blijft mooi om te lezen.
7
Blank en geel (Roman)
Geschreven door Lodewijk van Deyssel, gelezen op 26-7-2005
In Middelburg gekocht. Herdruk van de eerste en enige editie van 1894. Taal gemoderniseerd en van een inleiding voorzien door Harry Prick. Herlezen i.k.v. mijn onderzoek.
In Middelburg gekocht. 'Ontnomen, ingeleid en van aantekeningen voorzien' door Harry G.M. Prick. Herlezen i.k.v. mijn onderzoek, met speciale belangstelling voor de brief aan zijn zus Catharina Alberdingk Thijm, nadat zij hem had gevraagd Alfred Mzires zo ver te krijgen haar een aanzoek te doen.
8
Briefwisseling (Brieven)
Geschreven door Lodewijk van Deyssel, gelezen op 24-7-2005
De briefwisseling tussen Frederik van Eeden en Lodewijk van Deyssel, bezorgd en toegelicht door H.W. van Tricht en Harry G.M. Prick. Herlezen i.k.v. mijn onderzoek en weer vele bijzonderheden kunnen waarderen.
7
Twee geleende pennen (Novelle)
Geschreven door Lodewijk van Deyssel, gelezen op 21-7-2005
Twee novellen, 'Mia' en 'Aan 't werk', destijds gepubliceerd onder de pseudoniemen Max en C. en nu heruitgegeven en uitgebreid ingeleid door Harry Prick. Met veel bijzonderheden over de schrijver n over zijn zus Catharina Alberdingk Thijm.
8
Een vreemdeling op de wegen (Biografie)
Geschreven door Lodewijk van Deyssel, gelezen op 27-8-2004
Het leven van Lodewijk van Deyssel vanaf 1890. Door Harry G.M.Prick, tweede deel van de grote biografie. Ook deze vooral bekeken op Louise Stratenus en Catharina Alberdingk Thijm. Maar het is een prachtig werk, net als het eerste deel, je blijft erin bladeren en lezen.
Het leven van Lodewijk van Deyssel tot 1890. Van Harry G.M. Prick uiteraard. Boeiend, uitgebreid, intrigerend. Van Netty gekregen in 1998. Nu speciaal bekeken op Louise Stratenus en Catharina Alberdingk Thijm.
8
De scheldkritieken (Essays)
Geschreven door Lodewijk van Deyssel, gelezen op 23-8-2004
Een prachtige verzameling, ooit gekocht in de opruiming. De kritiek op de schrijfsters uit die tijd is niet mals en Louise Stratenus komt er wel heel slecht af, maar niet als enige. Schrijven, zeker 'scheldend', kon hij overigens wel! Herlezen.
8
Een Keizer op Kamers (Essays)
Geschreven door Lodewijk van Deyssel, gelezen op 23-8-2004
Prachtig uitgegeven boekje, door Louis Ferron, Ed Leeflang, George Moormann, Jan Willem Post en natuurlijk Harry G.M. Prick, ter gelegenheid van het vijftigste sterfjaar van Lodewijk van Deyssel (1864-1952). Over het wonen in Haarlem. Gekregen van Rita, met veel dank, zij kocht het in Haarlem. Zie ook www.dezingendezaaghaarlem.nl. Herlezen.
7
Het leven van Frank Roselaar (Roman)
Geschreven door Lodewijk van Deyssel, gelezen op 30-3-1987
Naar het handschrift uitgegeven, ingeleid en van aantekeningen voorzien door Harry M.G. Prick.