Gezocht op auteur met naam ''.
Resultaat 1 tot 10 van in totaal 19 gevonden boeken.

7
Hotel du Nord (Roman)
Geschreven door Remco Campert, gelezen op 4-12-2013
Walter Manning doet een poging te verdwijnen en met typisch campertiaanse zinnen en gedachten gaat dat niet helemaal goed. Dat Campert nog steeds zulke mooie zinnen kan schrijven, dat is alleen al de moeite van het lezen van dit boekje waard!
Mooie korte en heel korte verhaaltjes, soms bijna gedichten, over niets en over iets. Vrijwel altijd kun je er van alles achter zoeken en vinden. Als je dit op je 83e nog uit je pen kunt krijgen, wat bof je dan. Of wat ben je dan een goede schrijver.
8
Om vijf uur in de middag (Verhalen)
Geschreven door Remco Campert, gelezen op 13-2-2011
Verhalen, door een oude schrijver geschreven, maar nog steeds de moeite waard. Ik ben niet zo'n verhalenfan, maar deze mogen er zijn. Vooral het laatste (titel)verhaal vind ik heel bijzonder. Je krijgt het gevoel dat Campert dit allemaal op een achternamiddag even uit de mouw schudt, maar zo zal het ongetwijfeld niet zijn. Hoe dan ook, prachtig. Vooral lezen dus!
8
Dagboek van een poes (Novelle)
Geschreven door Remco Campert, gelezen op 1-9-2007
Een boekje dat alleen Remco Campert kan schrijven: weergaloze stijl, aandoenlijke inhoud en een prachtige verbeelding van de gedachtenwereld van een poes, die Poef heet en in huis woont met haar eigenaren Bril en Rok. Rode Harry van de buren, aanvankelijk beangstigend, wordt later toch aantrekkelijk voor Poef, maar hoe vertelt zij dat aan Bril en Rok?
8
Het satijnen hart (Roman)
Geschreven door Remco Campert, gelezen op 2-5-2006
Als de oude kunstenaar Hendrik van Otterlo hoort dat zijn ex-vriendin Cissy is overleden, krijgt hij te maken met een sterke emotionele clash. Cissy verliet hem twintig jaar eerder en sindsdien heeft hij zijn atelier niet meer betreden. Op subtiele Campertse wijze wordt zijn besluitvorming beschreven: hij keert terug naar zijn atelier in Weesp om de werkelijkheid weer op te pakken, zo oud als hij is. Dood gaan kan altijd nog. Heel mooi.
8
Over mijn vader (Autobiografie)
Geschreven door Remco Campert, gelezen op 26-2-2005
Herinneringen aan de vader van Remco Campert, Jan Campert, ten opzichte van wie hij aanvankelijk ambivalente, sterker nog, negatieve gevoelens had. Door het opschrijven van deze herinneringen is dat veranderd. Een mooi documentje. Herlezen, in verband met de berichten over Jan Campert. Gecombineerd met zijn column in de Volkskrant van 21 februari 2005 toont dit weer eens zijn taalgevoeligheid aan.
5
Een liefde in Parijs (Novelle)
Geschreven door Remco Campert, gelezen op 1-2-2004
Schrijver Richard Sanders loopt in Parijs een vrouw tegen het lijf die hem kent. Hij weet niet wie ze is, maar komt daar aan het einde natuurlijk achter. Intussen hebben wij dan zo ongeveer het verhaal van zijn leven gehoord en zie je hem zoeken naar geluk en het niet vinden. Ook niet aan het eind, dat niet bepaald verrassend genoemd mag worden. Verwijzingen te over. Niet zo'n sterke novelle, kennelijk in haast geschreven om de boekenweek (over Frankrijk) te halen. Jammer.
7
Beschreven blad (Novelle)
Geschreven door Remco Campert, gelezen op 21-3-2002
Boekenweekboekje van de Bijenkorf. Mooie novelle over een man die zijn ouders verloor door een vliegtuigongeluk. Opnieuw gelezen (n gekocht, stom natuurlijk), want ik dacht dat ik het niet gelezen had. Vond het nog steeds een mooi boekje.
6
De familie Kneupma (Novelle)
Geschreven door Remco Campert, gelezen op 5-6-2001
Bij Donner in Rotterdam gekocht (damesdag), tamelijk kolderieke verhaaltjes over een boerengezin.
7
Alle verhalen (Verhalen)
Geschreven door Remco Campert, gelezen op 20-4-2001
In de boekenweek gekocht, prachtige uitgave waarin ook Somberman's Actie, De Harm en Miepje Kurk Story, Wie doet de koningin, Nacht op de kale dwerg, kortom alle verhalen. Kostte 75 gulden.