Gezocht op auteur met naam ''.
Resultaat 1 tot 5 van in totaal 5 gevonden boeken.

8
De grootmoeders (Novelle)
Geschreven door Doris Lessing, gelezen op 23-2-2009
Twee grootmoeders, hartsvriendinnen sinds hun vroegste jeugd, krijgen een relatie met elkaars zonen. In een subtiele stijl vertelt Lessing hoe dat is ontstaan, wat de achtergronden n de gevolgen hiervan zijn. Een novelle die aan alle regels voldoet. Erg mooi, met intense tragiek achter het ogenschijnlijk gemakkelijk te volgen verhaal. De afbeelding en het ISBN nummer zijn van de novellenbundel, maar De Grootmoeders is ook los verkrijgbaar.
8
Het huis van Julia (Roman)
Geschreven door Doris Lessing, gelezen op 12-8-2002
Mooie roman over de bewoners van een huis in de zestiger, zeventiger, tachtiger en negentiger jaren. Geeft een aardig tijdsbeeld van een bepaalde groep mensen naast de situatie in Afrika. Zeer de moeite waard. Dat je op die leeftijd nog zo kunt schrijven! Van Rita geleend.
6
Verzamelbundel (Roman)
Geschreven door Doris Lessing, gelezen op 11-1-1988
Bevat Het zingende gras, Martha Quest, De zomer voor het donker en Liefhebben uit gewoonte en andere verhalen.
6
De stad met vier poorten (Roman)
Geschreven door Doris Lessing, gelezen op 6-1-1984
Vijfde en laatste boek in de cyclus Kinderen van het geweld. Over de eigen sekse.
7
Het gouden boek (Roman)
Geschreven door Doris Lessing, gelezen op 10-3-1979
The golden note book. Bestaat ui een roman, Vrije vrouwen. De schrijfster, Anna Wulf, houdt vier verschillende notitieboeken bij: een zwart, een rood, een geel en een blauw, om vat te krijgen op haar emotionele chaos. Het gouden notitieboek begint ze dan waarin alle draden samenkomen. Best mooi, in die tijd.