Gezocht op auteur met naam ''.
Resultaat 1 tot 6 van in totaal 6 gevonden boeken.

7
Traagheid (Roman)
Geschreven door Milan Kundera, gelezen op 20-3-2017

Als de schrijver en zijn vrouw Vera voor een korte vakantie in een kasteel verblijven, blijkt daar ook een congres plaats te vinden van entomologen. Een van de entomolgen, Vincent, beleeft een merkwaardige nacht, met een - zo lijkt het - mooie, onschuldige typiste. Dit gaat niet helemaal goed. De beschrijving van het congres en de mensen die daar rondlopen, is werkelijk prachtig en heel herkenbaar. Ook markies De Sade wordt genoemd, een ridder, mevrouw De T. Het fragment bij het zwembad is ronduit hilarisch te noemen. Tijden lijken te verspringen in dit wonderlijke verhaal, een van de eerste die hij in het Frans schreef. 

8
Onwetendheid (Roman)
Geschreven door Milan Kundera, gelezen op 28-2-2002
Complexe roman, al is hij niet dik, over nostalgie, verlangen, herinneringen, mislukte pogingen het leven alsnog naar je hand te zetten tegen de achtergrond van de nu weer mogelijke terugkeer uit ballingschap naar Tjecho-Slowakije. Irena lukt het niet, Josef ook niet.
6
Identiteit (Roman)
Geschreven door Milan Kundera, gelezen op 5-10-1998
Wel aardige roman over namaakcrisis in een huwelijk. Een boek vol misverstanden. Niet slecht, maar er zijn veel betere van Kundera.
7
De grap (Roman)
Geschreven door Milan Kundera, gelezen op 10-1-1989
De eerste roman van Kundera. Hoe een grap iemand in politiek en menselijk opzicht ruineert.
8
De ondraaglijke lichtheid van het bestaan (Roman)
Geschreven door Milan Kundera, gelezen op 25-3-1986
Prachtige roman over onmogelijke liefde die toch min of meer ontstaat en tragisch eindigt, zij het gezamenlijk. De film is bijna nog mooier dan het boek.
6
Onsterfelijkheid (Roman)
Geschreven door Milan Kundera, gelezen op --