Gezocht op auteur met naam ''.
Resultaat 1 tot 3 van in totaal 3 gevonden boeken.

6
Het slechte pad (Detective)
Geschreven door Robert Galbraith, gelezen op 2-7-2019

Een andere detective (thriller staat er op de voorkant) van Cormoran Strike en zijn assistente Robin Ellacot. Niet zijn beste, vind ik, al lees ik deze boeken vooral om de tijd door te komen. Koekoeksjong en Zijderups vond ik toch mooier. Maar misschien word ik het zat. En ik vind het feit dat de moordenaar ook aan het woord komt, je volgt zijn beweegredenen voor zover mogelijk, eigenlijk maar niks. Het blijft spannend, dat wel, want je vraagt je af wie van de vier mensen die verdacht worden van de moorden en van het feit dat Robin onderdelen van het lichaam per post ontvangt, de ware moordenaar is. Tussendoor speelt er de ruzies die Robin en Cormoran hebben, het a.s. huwelijk van Robin en dat soort dingen. Ach, de tijd vliegt, dat wel. 

 

7
Zijderups (Detective)
Geschreven door Robert Galbraith, gelezen op 28-6-2019

Cormoran Strike en zijn assistente tegen wil en dank Robin Ellacot onderzoeken de moord op een verdwenen schrijver. Een schrijver die er hele vreemde gewoonten op nahield, maar als zijn vrouw bij Strike komt vragen te onderzoeken waar hij is gebleven, gaat Strike op onderzoek uit. Op een of andere manier vertrouwt hij deze vrouw. Langs vele omwegen, geweldige plot trouwens, ontdekt hij hoe het in elkaar zat, daarbij de hulp van Robin niet veronachtzamend. Het boek zelf doet denken aan series als Midsommer Murders of Endeavor Morse, prachtig uitgewerkt, waarbij je blijft nadenken over wie het toch gedaan kan hebben. Zeer ontspannend!

 

7
Koekoeksjong (Detective)
Geschreven door Robert Galbraith, gelezen op 20-6-2019

Soms lees je boeken omdat je letters wilt zien, bij dit boek was dat zo. Het pakte me toch, het is een detective-achtig verhaal dat je een inkijkje biedt in het leven van modellen, modeontwerpers, verslaafden. Daarnaast een mooi verhaal over een (te) dikke detective met een kunstbeen (in de oorlog in Afghanistan opgelopen) en zijn secretaresse die het beter doet dan hij ooit had verwacht, kortom, verschillende lijnen komen bij elkaar in dit aansprekende verhaal. Spannend, veel uitzoekerij, echt de moeite waard, zeker als je gewoon even van de wereld wilt zijn.