Gezocht op auteur met naam ''.
Resultaat 1 tot 10 van in totaal 38 gevonden boeken.

8
N of M (Misdaadroman)
Geschreven door Agatha Christie, gelezen op 11-7-2008
Een door de biografe van Christie als bijzonder beschouwde misdaadroman. Eigenlijk meer een spionageroman, die zich afspeelt in de tweede wereldoorlog. Tommy en vooral Tuppence slagen erin de Vijfde Colonne in Engeland te ontmaskeren, met hele aardige stukken in deze ontspannende roman.
7
Vijf kleine biggetjes (Detective)
Geschreven door Agatha Christie, gelezen op 30-6-2008
Carla Lemarchant komt bij Hercule Poirot en vraagt hem te onderzoeken of haar moeder inderdaad de moordenares van haar vader is geweest, zestien jaar eerder. Met Poirots bekende precisie gaat hij op onderzoek uit, waarbij hij veel betrokkenen raadpleegt en uiteraard uiteindelijk het raadsel oplost. Volgens de biografe van Christie is dit een van haar beste detectives. Dat kan ik moeilijk beoordelen, maar onderhoudend was hij zeker.
6
De geheime tegenstander (Detective)
Geschreven door Agatha Christie, gelezen op 21-8-2003
Aardige detective met de jonge Tommy Beresford en Tuppence Cowley, die een spannend avontuur beleven, vlak na de eerste wereldoorlog. Deel 30 in de nieuwe Poemareeks.
7
Een handvol rogge (Detective)
Geschreven door Agatha Christie, gelezen op 2-8-2003
Een mooie klassieke Christie: moord in een familie, een landgoed, diverse mogelijke daders en Miss Marple lost het op. Een echte vakantiedectective. Nummer 29 in de nieuwe Poemareeks.
6
Het derde meisje (Detective)
Geschreven door Agatha Christie, gelezen op 31-7-2003
Een meisje denkt dat ze moorden pleegt en komt daarmee bij Hercule Poirot. Die het probleem oplost, uiteraard. Nummer 28 in de nieuwe Poemareeks.
5
De moordenaar droeg blauw (Detective)
Geschreven door Agatha Christie, gelezen op 27-7-2003
Geen directe aanwezigheid van Poirot (al wordt er wel even over hem gesproken) of Miss Marple, maar een moord die wordt opgelost door een commissaris Battle. Niet de beste, maar altijd aardig. Nummer 26 uit de nieuwe Poemareeks.
7
Een goochelaarstruc (Detective)
Geschreven door Agatha Christie, gelezen op 27-7-2003
Eindelijk treedt Miss Marple weer eens op, nu om een moord op een oude vriendin te voorkomen en een andere op te lossen. Nummer 27 in de nieuwe Poemareeks.
5
Rally naar Bagdad (Detective)
Geschreven door Agatha Christie, gelezen op 1-6-2003
Een ingewikkeld verhaal over Victoria Jones die naar Bagdad reist achter een man aan op wie ze verliefd denkt te zijn. Talloze verwikkelingen volgen, waarbij uiteindelijk een groot internationaal complot wordt verijdeld. Uit 1951, toen kon dat nog in Irak. Maar het is niet de beste Christie, politieke intriges kan ze beter weglaten. Nummer 23 uit de nieuwe Poemareeks.
7
Doem der verdenking (Detective)
Geschreven door Agatha Christie, gelezen op 1-5-2003
Jack Argyle is veroordeeld van moord op zijn moeder in de gevangenis overleden. Plotseling komt er iemand die een alibi voor hem heeft, zodat zijn onschuld postuum wordt bewezen, wat leidt tot de uiteindelijke ontmaskering van de echte moordenaar. Deel 22 uit de nieuwe Poemareeks.
6
Moord in het studentenhuis (Detective)
Geschreven door Agatha Christie, gelezen op 22-4-2003
In een studentenhuis wordt een moord gepleegd en worden allerlei dingen gestolen en raadsels georganiseerd. Poirot lost het op en je bent weer een avondje van de straat. Nummer 21 in de Poemareeks. Oorspronkelijk uit 1955, maar ze blijven leesbaar.