Gezocht op auteur met naam ''.
Resultaat 1 tot 2 van in totaal 2 gevonden boeken.

8
Bevroren dromen (Roman)
Geschreven door Anthony Doerr, gelezen op 2-7-2017

David Winkler is dol op sneeuwkristallen. Hij droomt dingen die later ook echt gebeuren. Als hij trouwt met Sandy, wordt dit een drama voor hem. David droomt dat hun dochtertje Grace zal verdrinken tijdens een overstroming. Hij vlucht en vindt een soort thuis aan de andere kant van de wereld, maar na 25 jaar wil hij zekerheid over het lot van Sandy en Grace. Dat leidt tot een enorme zoektocht, die lijkt te eindigen in Alaska, waar hij een barre winter doormaakt, maar ook sneeuwkristallen kan fotograferen. Maar hij blijft nadenken over zijn vrouw en zijn dochter ... Ondertussen lees je over de natuur, over zijn zoektocht, over water, over sneeuw, maar vooral over de mens zelf. Prachtig boek, deze eerste van de schrijver van 'Als je het licht niet kunt zien', zijn tweede roman, die de Pulitzer prijs kreeg in 2015. 

8
Als je het licht niet kunt zien (Roman)
Geschreven door Anthony Doerr, gelezen op 22-5-2015

Op de achterkant staat het volgende. 'De jonge Marie-Laure is blind. Ze woont met haar vader in Parijs naast het Natuurhistorisch Museum waar hij werkt als curator. Als Marie-Laure twaalf is, bezetten de nazi's Parijs en vader en dochter vluchten naar het Bretonse Saint-Malo. Ze hebben de grootste en meest waardevolle schat van het museum meegenomen.'

Er staat een andere verhaallijn tegenover: Werner Pfennig is een Duitse jongen die min of meer tegen zijn wil bij de Hitlerjugend terechtkomt en naar het front wordt gestuurd. Hij en zijn zusje Jutta wonen bij Frau Elena, die wezen opvangt. Hun vader is in de mijn omgekomen en een moeder hebben ze al lang niet meer. Werner is een meester in het repareren en gebruiken van radiozendmateriaal en die kennis wordt in de oorlog goed gebruikt. Uiteindelijk komt ook hij in Saint-Malo terecht en dan komen de twee lijnen samen.

Intussen lees je beide verhalen, niet chronologisch, die allebei even boeiend en spannend zijn. Maar vooral lees je over de gruwelen van de Tweede Wereldoorlog, al zijn de beschrijvingen subtiel en mooi genoeg. De stijl van Anthony Doerr is dan ook prachtig, vol bespiegelingen en mooie details. Over familieliefde en zorgzaamheid gaat het, maar ook over hoe moeilijk het is te leven zonder zicht.

Het is een ingenieus verhaal en het boek leest als een echte pageturner.