Gezocht op auteur met naam ''.
Resultaat 1 tot 3 van in totaal 3 gevonden boeken.

6
De tweede slaap (Thriller)
Geschreven door Robert Harris, gelezen op 20-11-2020

Uit de bieb gehaald, dit verhaal dat lijkt te spelen in 1468 ,,,. De jonge pater, Christopher Fairfax onderzoekt tegen wil en dank wat er allemaal is gebeurd. Hij 'wordt meegezogen in de geheimen van deze afgezonderde gemeenschap. Alles wat hij denkt te weten over zichzelf, zijn geloof en de geschiedenis van zijn wereld komt onder druk te staan'. Best aardig! 

7
De angst-index (Thriller)
Geschreven door Robert Harris, gelezen op 23-8-2014

Omdat ik zo genoten had van De Officier (van Robert Harris), dacht ik: ik lees ook De angst-index eens. Het was minder dan De Officier, misschien doordat dat op waarheid berustte. Maar hiermee was iets anders aan de hand. Je wordt een beetje bang (en dat is natuurlijk ook de bedoeling). Het verhaal gaat over Alexander Hoffman, die een genie is op het gebied van computeralgoritmen. Samen met zakenman Hugo Quarry (zelf is hij een echte wetenschapper maar ook een zoals wij dat noemen 'nerd', terwijl Quarry wel ziet wat er allemaal mee verdiend kan worden) start hij een bedrijf dat ervoor zorgt dat computeralgoritmen de financiële markten kunnen voorspellen, met als uitgangspunt de angst-index. Daarop wordt direct gereageerd. Het hedgefonds maakt ongelooflijke winsten, totdat het hele systeem uit de hand begint te lopen. Hoffman ondergaat de nodige beproevingen, die door Harris op vakkundige wijze aan de lezer worden getoond. Want dat kan hij, schrijven zodat je het boek eerst uit wilt hebben, voordat je ook maar aan iets anders kunt beginnen. 

8
De officier (Thriller)
Geschreven door Robert Harris, gelezen op 21-8-2014

Normaal gesproken ben ik niet zo'n thrillerlezer, maar deze was absoluut de moeite waard. Robert Harris beschrijft hierin de affaire Dreyfus. Het perspectief ligt bij Georges Picquart, de officier van de Franse geheime dienst die achter de waarheid van de beschuldigingen en veroordeling van Dreyfus komt en merkt wat dit voor gevolgen heeft, voor hem en voor Frankrijk. Het verhaal zelf is bekend, maar de manier waarop Harris dit vertelt, is buitengewoon. Bovendien word je je bewust van het feit dat dit dingen zijn die ook nu voorkomen, niet alleen in de politiek maar ook in het dagelijkse (werkzame) leven. Ambitie, discriminatie, corruptie, (on)trouw, liefde, alles komt voorbij, ook de hoofdpersoon heeft daar - aanvankelijk - last van. Een heuse pageturner, deze literaire thriller van Robert Harris, die terecht door VN de thriller van het jaar is genoemd. NRC: 'Kijk dan, lees dan, hier staat hoe het zit. Hoe het werkt.'