Gezocht op auteur met naam ''.
Resultaat 1 tot 4 van in totaal 4 gevonden boeken.

7
Het mysterie van kamer 622 (Thriller)
Geschreven door Joël Dicker, gelezen op 25-11-2020

Het is een zoektocht, een onderzoek eigenlijk naar een moord die schijnt gepleegd te zijn in kamer 622 in een hotel, waar de schrijver zich bevindt. Met veel zijwegen, tijden, karakters, uitweidingen, kom je uiteindelijk achter de geheimen van deze moord. Acteertalent speelt een belangrijke rol, liefde natuurlijk, maar vooral het spel met de verschillende figuren zorgt er voor dat je blijft doorlezen. Daarnaast is het een soort eerbetoon aan de uitgever van de schrijver. Raadselachtig boek, als je van geheimen houdt zeer de moeite waard. 

7
De verdwijning van Stephanie Mailer (Detective)
Geschreven door Joël Dicker, gelezen op 18-4-2019

Zeker niet onaardig, dit derde boek van Dicker dat ik las. Het eerste vond ik het beste ('De waarheid over de zaak Harry Quebert'), het tweede stukken minder en dit begint er weer op te lijken. Het is een whodunnit eigenlijk, maar wel eentje waar je je gedachten goed bij moet houden. Jesse Rosenberg en Derek Scott hebben ooit, in 1994, een viervoudige moord opgelost. Daarna is Jesse Rosenberg een geweldige rechercheur geworden, terwijl Derek Scott zich heeft teruggetrokken. Nu Stephanie Mailer (journaliste) Jesse vertelt dat hij bij het oplossen van deze zaak een stomme fout heeft gemaakt, gaat hij toch nog eens na hoe het zit. Bovendien verdwijnt Stephanie op raadselachtige wijze. De omstandigheden zijn niet optimaal en Jesse zoekt Derek op. Samen gaan ze de zaak uitpluizen. Sommige gedeelten vond ik echt wat overdreven en m.i. overbodig (met name de rol van Alice is me niet geheel duidelijk, net als die van Dakota), maar uiteindelijk blijf je wel lezen en wil je weten hoe het nu toch allemaal in elkaar zat. 

6
Het boek van de Baltimores (Roman)
Geschreven door Joël Dicker, gelezen op 29-3-2016

Tja, na 'De waarheid over de zaak Harry Quebert' was ik natuurlijk erg benieuwd naar deze nieuwe roman van Dicker. Opnieuw gaat Marcus Goldman op zoek, deze keer naar zijn verleden, waarover hij ondertussen een boek schrijft. Het is de geschiedenis van de Goldman Gang, waarvan hij dacht deel uit te maken: een verbond tussen hem en zijn twee neven, Hillel en Woody. Woody is overigens geen 'echte' neef, maar wordt door iedereen wel als zodanig gezien. Het is een best boeiend verhaal, met aan de ene kant de Goldmans uit Montclair (de 'gewone' tak) en aan de andere kant de Goldmans uit Baltimore (de 'geslaagde' tak). Marcus is dol op zijn familie uit Baltimore en komt zelf uit Montclair. Hij idealiseert alles wat daar gebeurt, terwijl zich langzaam maar zeker veranderingen ten slechte aankondigen. Door heen en weer te springen in de tijd, wat Dicker knap doet, denk je vaak dat je al weet wat er is gebeurd, maar de waarheid lees je pas later. En die waarheid, ja, die vind ik wat ver gezocht, zoals ook de beschrijvingen van de personen nogal stereotiep zijn. De liefde speelt uiteraard een rol in dit verhaal, waarbij je soms even op je tanden moet bijten, zo vlak en gemakkelijk is het allemaal. Ook de gebeurtenissen vind ik niet echt overtuigend, het is wat ver gezocht en bovendien zijn ze soms nogal voorspelbaar. Toch boeit het boek, want schrijven kan hij wel, deze Joël Dicker, je wilt het uitlezen, hoe dan ook.  

8
De waarheid over de zaak Harry Quebert (Thriller)
Geschreven door Joël Dicker, gelezen op 22-1-2014

Een echte pageturner, dit boek van Joël Dicker, een jonge Zwitserse schrijver. Het gaat over een moordzaak, maar ook over schrijverschap, vriendschap, ambitie. Marcus Goldman, een jonge auteur (lijkt op Dicker zelf) heeft last van een writer's block en gaat te rade bij zijn hoogleraar en mentor. Zijn eerste boek was uiterst succesvol, maar nu kan hij niet verder. Als hij bij zijn mentor, Harry Quebert, is, blijkt dat in de tuin van de laatste het skelet is gevonden van een meisje van destijds 15 jaar, dat verdwenen is. Quebert krijgt hier de schuld van en Goldman stort zich op de geschiedenis om zijn vriend en mentor te helpen. Hij raakt verstrikt in een buitengewoon ingewikkeld verhaal (dat hij natuurlijk ook opschrijft) en wordt, net als de lezer, continu op het verkeerde been gezet. Af en toe zitten er delen in, waar je minder vrolijk van wordt (qua schrijfstijl dan), maar over het algemeen kun je het boek moeilijk weg leggen. Het heeft de Prix Tulipe gekregen, een Frans-Nederlandse prijs voor de beste Franse roman van het jaar; misschien is dat wat teveel, maar toch, het klopt wel wat Le Figaro schreef: 'een thriller, een psychologische roman met adembenemende wendingen en ook een trefzekere, rake zedenschets van het Amerikaanse achterland'. Zelf moest ik vaak denken aan Twin Peaks, vast bij velen van ons nog wel bekend. Kortom: lezen dus.