Gezocht op auteur met naam ''.
Resultaat 1 tot 3 van in totaal 3 gevonden boeken.

4
Gezien de feiten (Novelle)
Geschreven door Griet op de Beeck, gelezen op 12-3-2018

Het boekenweekgeschenk 2018 en het viel me wat tegen helaas. Olivia verliest haar man, haar dochter Roos lijdt er meer onder dan zijzelf. Ze gaat ontwikkelingswerk doen en ontmoet een prachtige weduwnaar. Enzovoort. Het had stukken beter gekund, lijkt mij. 

 

6
Kom hier dat ik u kus (Roman)
Geschreven door Griet op de Beeck, gelezen op 22-12-2014

Goed schrijven kan ze zeker, Griet op de Beeck, maar toch vond ik dit boek minder mooi dan 'Vele hemels boven de zevende'. Daarin ging het over een familie in deze tijd, hier gaat het over de ervaringen van Mona, in het eerste deel als ze 8 is en haar moeder plotseling verliest, waarna haar vader binnen een jaar hertrouwt om zijn kinderen een 'moeder' te bezorgen, het tweede als ze 25 is en het derde als ze 35 is. Hoe herkenbaar de situatie ook is, de personen blijven mijns inziens toch enigszins karikaturaal en veel ontwikkeling zit er dus niet in. Je krijgt vaak het gevoel dat je Mona zou willen stimuleren iets tegen 'het lot' te ondernemen, want dat doet ze niet. Op het eind enigszins, zo lijkt het, dat open einde maakt dat je enige hoop houdt. Het verhaal kan wel zo in een soap verschijnen en zo leest het ook. Je wilt het uitlezen, dat is zeker, maar ik verwacht van Op de Beeck toch wel iets meer dan dit. Omdat we het in de leesclub bespraken, heb ik het boek even laten liggen, want ik las het al eerder uit. 

7
Vele hemels boven de zevende (Roman)
Geschreven door Griet op de Beeck, gelezen op 15-4-2013

Tja, wat hiervan te zeggen. Het leest aardig weg, dat zeker. Het gaat eigenlijk over een familie in deze tijd, gezien vanuit Lou, dochter van 12, haar moeder Elsie, 42, de zus van Elsie en tante van Lou, Eva van 36, Casper van 46 en de vader van Elsie en Eva van 71 jaar. Die perspectieven zijn goed getroffen. Ze schetsen een beeld van een episode in een familieverhaal waar je je van alles bij kunt voorstellen. Er gebeurt ook van alles: overspel, dood, ziekte, eenzaamheid, puberteit enzovoort. Misschien is dat het, wat me toch heel voorzichtig aan een soal deed denken? Maar de zinnen en sommige observaties van Griet op de Beeck zijn mooi genoeg om dit boekje te waarderen.