Gezocht op auteur met naam ''.
Resultaat 1 tot 3 van in totaal 3 gevonden boeken.

7
Fresia's voor mevrouw Brak (Autobiografie)
Geschreven door Jannetje Koelewijn, gelezen op 16-11-2020

Over de laatste jaren van haar ouders. In de NRC schreef ze er ook af en toe over, nu zijn deze colums verwerkt tot een volwaardige roman. Niet alleen de laatste jaren van haar ouders komen aan bod, ook het verschil in geloof: de vader is dominant en bevindelijk bijna, de moeder is 'weggelopen' en vijftien jaar weggebleven (en niet gelovig). Nu wonen ze weer bij elkaar in een verzorgingstehuis. Moeder is licht dementerend, vader blijft volhouden dat hij nergens last van heeft en onderneemt van alles. En blijft een soort dominante organisator. Dat een gelovige is overgestapt naar het katholicisme is voor hem onbegrijpelijk. Zeer leesbaar, dit verhaal over gescheiden ouders die na vijftien jaar weer min of meer bij elkaar zijn. 

6
Heilbrons Hel (Roman)
Geschreven door Jannetje Koelewijn, gelezen op 3-10-2014

Heilbron is CEO van een groot bedrijf, B4You en min of meer aan het eind van zijn carrière, als hij beschuldigd wordt van handel met voorkennis. Ondanks het gebrek aan bewijs, gaat een aantal mensen om hem heen ermee aan de slag deze man ten val te brengen. Een journaliste probeert het, de FIOD en de toezichthouders onder leiding van een eigenzinnige oud-minister doen het, terwijl de officier van justitie, Lucas Pauw een sullige, mislukte man blijkt, die er niet aan wil (maar zich ondertussen wel door zijn vader laat 'gebruiken'). Dan komt er ook nog een huwelijksmakelaar aan te pas, plus een soort van Pauw & Witteman of Barend & Van Dorp, kortom, van alles en nog wat. Niet onaardig, deze bij elkaar gesleepte verwikkelingen, maar kinderlijk eenvoudig opgeschreven en eigenlijk is het niet veel bijzonders. Niet iets om per se op je lijstje van te lezen boeken te zetten in ieder geval.  

8
De hemel bestaat niet (Biografie)
Geschreven door Jannetje Koelewijn, gelezen op 1-10-2011
Over het leven van mijn ouders, zo luidt de ondertitel. Een mooi, ingehouden verhaal over haar ouders. Hoe een huwelijke vanuit de gereformeerde visie gesloten werd, hoe de tijd daarop inspeelde, hoe de geschiedenis zich kan herhalen en dat alles in 'gewonemensentaal', maar ook over gewone mensen. De inhoud is met volledig medeweten van haar vader tot stand gekomen, terwijl haar moeder zegt alles vergeten te zijn maar wel kan lachen, zij het glimlachen, om een bepaalde zin. Jannetje Koelewijn ondervroeg haar vader jarenlang en op basis van zijn antwoorden en documenten die ze van hem kreeg en informatie die ze controleerde kwam dit boek tot stand. Erg mooi tijdsbeeld en familieverhaal ineen.