Gezocht op auteur met naam ''.
Resultaat 1 tot 5 van in totaal 5 gevonden boeken.

8
De trooster (Roman)
Geschreven door Esther Gerritsen, gelezen op 7-4-2018

Een prachtig paasverhaal, ook voor niet-gelovigen, deze kleine roman over een conciërge van een klooster, Jacob, die zijns ondanks een gast opvangt. Dat is een vooraanstaande man die enkele akkefietjes op zijn naam heeft staan. De tegenstelling tussen de twee kon niet groter zijn, de manier waarop Jacob de man als een vriend gaat zien en daarbij bijna te ver gaat, is heel bijzonder. Voeg daarbij de stijl en de schrijfwijze van Esther Gerritsen, waarbij de bijbel en de paasgedachte een belangrijke rol spelen en je legt het boek niet weg voor je het uit hebt.

8
Broer (Novelle)
Geschreven door Esther Gerritsen, gelezen op 15-3-2016

Dit boekenweekgeschenk mag er zijn. Als je in staat bent in 94 pagina's een dergelijk familieverhaal te schrijven, dan mag je blijven. En Esther Gerritsen was er al trouwens. Olivia - sinds kort financieel directeur van een serviezenbedrijf en op het punt staand de aandeelhoudersvergadering in te gaan - wordt gebeld door haar broer Marcus, die huilend vertelt dat zijn been wordt geamputeerd. Met Marcus heeft Olivia niet veel contact meer, maar gaande het verhaal blijkt dat de band tussen broer en zus toch wel heel sterk is. En dat dat ook een reden heeft. Olivia wordt steeds meer op afstand geplaatst, ook al doordat haar man en zonen tegen elke verwachting in, buitengewoon goed met Marcus kunnen opschieten. Olivia heeft Marcus in huis genomen en probeert zowel haar gezin (man Gerard en twee zonen), haar relatie met haar broer, haar relatie met de aandeelhouders én haar werk in goede banen te leiden. Dit leidt tot een hoopvol einde, zo lijkt het. Sommige kritieken geven wat af op de compactheid van de beschrijving, maar in het kader van het boekenweekgeschenk en de vaststaande omvang daarvan, vind ik juist dat ze die optimaal heeft benut. Haar dialogen blijven geweldig en de positie van Olivia wordt bijna terloops heel duidelijk geschetst. Een mooi boekenweekgeschenk 2016!

8
Roxy (Roman)
Geschreven door Esther Gerritsen, gelezen op 6-3-2015

Roxy is de dertig jaar jongere vrouw van Arthur. Tien jaar is ze met hem samen geweest, tien jaar waarin ze langzaam maar zeker vervreemd is geraakt van de luxewereld waarin ze leeft sinds ze Arthur kent. Dan komt haar man om bij een auto-ongeluk. Niet alleen hij, ook zijn minnares, een stageaire van zijn bedrijf, komt daarbij om. De vervreemding slaat dan volledig toe en Roxy gaat met haar dochter Louise van drie jaar, de assistente van Arthur, Jane en de oppas Feike 'op vakantie'. Dat wordt een soort roadmovie, waarbij veel herinneringen aan haar vader (vrachtwagenchauffeur) en af en toe aan haar moeder (alcoholverslaafd) een rol spelen. De stijl is als altijd weergaloos. Esther Gerritsen is in staat je mee te slepen in het verhaal met korte, krachtige zinnen die de tragiek als het ware aanstippen maar niet omschrijven. Mooie roman, met een bittere inhoud, zoals bij alle romans van Gerritsen.