Gezocht op auteur met naam ''.
Resultaat 1 tot 3 van in totaal 3 gevonden boeken.

6
Als ik naar jou kijk, zie ik mezelf (Essays)
Geschreven door Christine Otten, gelezen op 21-7-2018

Vertellingen vanuit zwart Amerika, is de ondertitel van dit boek. Het bestaat uit essays en artikelen die vaak al eerder zijn gepubliceerd, maar het is best aardig om alles weer eens na elkaar te lezen. Al kwamen sommige delen me wel bekend voor. 

8
Om adem te kunnen halen (Autobiografie)
Geschreven door Christine Otten, gelezen op 9-7-2018

Christine Otten schrijft hier over zichzelf. Ze heeft haar vader jaren niet gezien of opgezocht. Nu is hij bijna tachtig en ze bezoekt hem, door een bijzonderheid haar in de VS overkomen. Hierdoor komt een aantal herinneringen op gang bij Christine, die haar terugbrengen naar haar jeugd, haar ouders, haar grootouders. Maar ook door wat ze in New Orleans en New York meemaakt, komt het verhaal steeds duidelijker naar voren. Mooi boek! Zoals op de achterflap staat, gaat het uiteindelijk over 'ouders en kinderen, dromen en werkelijkheid, afkomst en ambitie, noodlot en bevrijding'. 

8
In wonderland (Roman)
Geschreven door Christine Otten, gelezen op 18-2-2010
Caroline Dusart is modestyliste en haar man Herman Catz is journalist. Ze zijn bevriend met o.a. mensen in de activisten- dan wel alternatieve hoek. Op enig moment valt de politie of de veiligheidsdienst bij hen binnen. Ze weten van niets en belanden in een soort Kafka´aanse toestand, die zelfs leidt tot inhechtenisneming van Catz. De rechter-commissaris, Van Loohuizen, speelt hierin een merkwaardige rol. De gebeurtenis leidt - ondanks de vrijlating van Catz - tot een stevige crisis in de relatie tussen Catz en zijn vrouw, een proces dat mooi en subtiel wordt beschreven. De thematiek zit in de geheimen van elk mens, die al dan niet aan de orde komen, in de schuldvraag, in de eerlijkheid die een mens kan opbrengen. Mooie roman, moet je echt lezen!