Gezocht op auteur met naam ''.
Resultaat 1 tot 5 van in totaal 5 gevonden boeken.

5
Finse dagen (Autobiografie)
Geschreven door Herman Koch, gelezen op 26-6-2020

Uiteindelijk toch gelezen, zonder al te veel verwachtingen eerlijk gezegd en ja hoor, ik vond het niet bijzonder. Hij kan mooi spelen, maar volgens mij niet echt goed schrijven. Een thrillerachtig boek, dat wel, maar 'echte' literatuur, nee. En dan nog je eigen geschiedenis opzoeken, nee, helaas.

7
Makkelijk leven (Novelle)
Geschreven door Herman Koch, gelezen op 25-3-2017

Het boekenweekgeschenk 2017 is heel geschikt om mensen tot lezen aan te sporen. Herman Koch is wel in staat de lezers aan zich te binden: makkelijke stijl, leuk onderwerp, satirisch als in de tv-programma's, onderhoudend en zelfs enigszins spannend. Of de literaire waarde heel erg hoog is, waag ik te betwijfelen, maar ook dit boekje leest lekker weg. De hoofdpersoon en ik-verteller, Tom Sanders, is een beroemde zelfhulpboekenschrijver, die het helemaal gemaakt heeft. Daar is hij trots op, maar, zegt hij zelf: hij is best gewoon gebleven. 'Makkelijk leven' is zijn laatste, zeer succesvolle boek. Als er zich in zijn directe omgeving iets voordoet, waar hij zelf zijn eigen theorie op zou kunnen toepassen, blijkt makkelijk leven niet zo gemakkelijk te zijn ... ondanks de 11 tips aan het eind. 

6
Geachte heer M. (Roman)
Geschreven door Herman Koch, gelezen op 26-6-2014

Een grootse roman, staat op de achterkant van dit boek van Herman Koch, maar dat kan ik toch niet beamen. Natuurlijk, je leest vlot door en op zich is de inhoud ook niet onaardig. De kern van het verhaal is de verdwijning van een leraar, die ogenschijnlijk door twee leerlingen is omgebracht. De leraar had eerder (ondanks vrouw en kinderen) een relatie met een van de twee leerlingen, Laura, die eigenlijk verliefd was op Herman. Als deze laatste relatie ontstaat en Laura de affaire beëindigt, raakt de leraar in een soort crisis en gebeuren er vreemde dingen. De schrijver M. (Mulisch lijkt me) schrijft over de affaire een bestseller en maakt er zo zijn eigen verhaal van. Herman, zijn benedenbuurman, en beoogd maar wegens gebrek aan bewijs vrijgelaten dader, probeert M. ervan te overtuigen hoe het werkelijk in elkaar zit. De schrijver M. is een oude schrijver, die aan het 'aftakelen' is en langzaam maar zeker vergeten wordt. Zo zitten er verschillende verhaallijnen in de roman: het onderwijs (Koch vindt leraren maar niks), de literatuur (Koch beschrijft deze wereld venijnig en satirisch), het thrillerelement (is er een moord gepleegd en zo ja, wie deed dat dan). Ik vind de beschrijvingen hier en daar nogal overdreven en gewild, al blijkt dat Koch in staat is een boeiend verhaal te vertellen. Wel zitten er nogal wat losse eindjes aan (wat gebeurt er met Stella bijvoorbeeld?). Het leukste - als ik heel eerlijk ben - vond ik nog dat een groot deel van het verhaal zich afspeelt in Terhofstede, vlakbij Sluis, het Zwin en Cadzand, zodat de omgeving voor mij weinig geheimen had. 

4
Zomerhuis met zwembad (Roman)
Geschreven door Herman Koch, gelezen op 25-4-2011
Met veel tamtam kwam deze roman op de markt, maar helaas, aan mij niet besteed. Eerlijk gezegd had ik grote moeite erdoorheen te komen. Veel blabla en volgens mij toch teveel gokkend op de succesformule van zijn vorige roman. Die had nog wel iets origineels, maar dit keer ging het mis. Teveel uitgesponnen, teveel opgelegde zaken, zwakke plot, rommelig verhaal. Kortom, jammer maar helaas.
8
Het diner (Roman)
Geschreven door Herman Koch, gelezen op 1-2-2009
Ik ben niet zo'n fan van de schrijver Herman Koch, maar deze roman is de moeite waard. Vier ouders, twee broers, Paul en Serge, en hun vrouwen, dineren samen in een sjiek restaurant met de bedoeling over hun kinderen te praten. Hun zoons - neven dus - hebben zich behoorlijk misdragen en de vraag is hoe daarmee om te gaan. Wat zich allemaal in de hoofden afspeelt, is subtiel en knap beschreven, gemengd met prachtige beelden in het restaurant, waarbij je alles herkent. Paul vertelt het verhaal en de manier waarop hij zijn broer Serge, beoogd minister president, beschrijft, is prachtig. De scnes in het restaurant doen denken aan Jiskefet. Maar de tragiek en de kern: wat moet je als ouders doen om dit soort daden te voorkomen of te bestraffen, wat moet je berhaupt doen om je kinderen goed op te voeden, de realiteit te blijven zien, je niet te laten meeslepen door een vreemdsoortige vaderliefde, daar gaat het om, een schier onoplosbare kwestie trouwens. Je leest hem ademloos uit, deze roman, dat kan niet anders.