Gezocht op auteur met naam ''.
Resultaat 1 tot 6 van in totaal 6 gevonden boeken.

7
Harry Potter en de halfbloed Prins (Jeugdliteratuur)
Geschreven door J.K. Rowling, gelezen op 27-11-2005
In dit zesde deel zijn Harry, Hermelien en Ron bijna zeventien, de leeftijd waarop je mag verschijnselen. Harry beleeft opnieuw spannende en dramatische tijden in dit schooljaar. Maar ook de liefde begint zijn tol te eisen. Bewonderenswaardig zoals Rowling de persoonlijke groei en de ervaring van jongeren combineert met tovenarij, spanning en raadsels. Aan de andere kant, in alle eerlijkheid: er volgt gelukkig nog maar 1 deel.
8
Na opnieuw een afschuwelijke zomer bij de Dreuzelfamilie oom Herman en tante Petunia en Dirk gaat Harry - nu 15 - weer naar de Hogeschool. Voor het zo ver is gebeurt er al van alles en het verblijf zelf gaat ook weer absoluut niet over rozen. Bovendien komt deze keer ook de liefde om de hoek kijken (Cho!). De Wemelfamilie krijgt het zwaar te verduren. Weer veel spanning en narigheid, maar het blijft aangenaam leesvoer. Of het nog een echt kinderboek is, is de vraag: jeugdboek lijkt een betere omschrijving. Je moet het eigenlijk met de leeftijd mee lezen.
8
Harry Potter en de Vuurbeker (Jeugdliteratuur)
Geschreven door J.K. Rowling, gelezen op 12-12-2000
Vierde deel van zevendelige serie over Harry Potter, leerling op de Tovernaarsschool Zwijnstein. Opnieuw vol van spanning en sensatie. Bovendien sterft er in dit deel voor het eerst iemand. Harry is 14.
Derde deel van zevendelige serie over Harry Potter, leerling op de Tovernaarsschool Zwijnstein. De spanning stijgt. Harry is 13 en beleeft samen met Hermelien en Ron weer angstige momenten.
8
Harry Potter & de Geheime Kamer (Jeugdliteratuur)
Geschreven door J.K. Rowling, gelezen op 24-9-1999
Tweede deel van zevendelige serie over Harry Potter, leerling op de Tovernaarsschool Zwijnstein. Prachtige serie. Behalve spannend kinder-/jeugdboek ook prima te lezen door volwassenen, al was het maar om de ontwikkelingsgang van kinderen te volgen.
8
Eerste deel van zevendelige serie over Harry Potter, leerling op de Tovernaarsschool Zwijnstein. Prachtige serie. Harry is 10 jaar en na een lang verblijf onder de Dreuzels mag hij voor het eerst naar Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus.