Gezocht op auteur met naam ''.
Resultaat 1 tot 4 van in totaal 4 gevonden boeken.

9
Emmaüs (Roman)
Geschreven door Alessandro Baricco, gelezen op 13-1-2011
Vier jongens groeien op, met alle twijfels die daarbij behoren. Twijfels die diep ingrijpen op het bestaan. De vriendschap wordt niet echt op de proef gesteld, maar wel doorkruist door religie, ontwakende seksualiteit, eenzaamheid en zoeken naar iets als de zin van het leven. Er gebeurt niets, zegt een van hen. Daar lijkt het op, maar er gebeurt van alles en het leven gaat door, hoe dan ook. Weer een prachtige roman van Baricco, van wie ik in 2008 drie andere romans las, ook met heel veel genoegen. Nu ga ik alles lezen natuurlijk, dat kan niet anders.
8
Oceaan van een zee (Roman)
Geschreven door Alessandro Baricco, gelezen op 9-2-2008
Opnieuw een prachtige roman van deze Italiaanse schrijver. Dit keer gaat het over een merkwaardig samengesteld gezelschap dat zich in een herberg aan zee bevindt en van wie je langzaam maar zeker de geschiedenis hoort. Allemaal hebben ze iets met de zee, al wordt dat niet onmiddellijk duidelijk. Plasson, de schilder die alleen de zee nog maar wil schilderen, Bartleboom, die liefdesbrieven schrijft aan een toekomstige geliefde, Elisewin, een jong, schijnbaar ongeneeslijk ziek meisje, Pater Pluche, haar begeleider naar de herberg, Ann Deveria die door haar man naar de herberg is gestuurd omdat ze van iemand anders houdt, de raadselachtige Adams, die alle leed van de wereld heeft ondergaan en dan zijn er nog enkele onschuldige kinderen, die veel aan de oplossingen bijdragen. Een meeslepend verhaal, met sprookjesachtige elementen, met de oceaan van een zee als middelpunt.
9
Zijde (Novelle)
Geschreven door Alessandro Baricco, gelezen op 22-1-2008
Na het lezen van 'Dit Verhaal' ben ik direct op zoek gegaan naar ander werk van Baricco. Deze novelle is erg beroemd en werd in 1998 uitgeroepen tot Booksellers International Book of the Year. Niet ten onrechte. Wat een prachtig boekje. Een Fransman (in de 19e eeuw) reist verschillende keren naar Japan om zijderupsen te kopen. Hij ziet daar een Japanse vrouw met niet-Japanse ogen, naar wie hij blijft verlangen, ondanks zijn zeer harmonieuze huwelijk met een Franse vrouw. De ontknoping kan ik hier niet weergeven, maar doet recht aan alle verwachtingen, zonder sentimentele onzin te worden. Heel bijzonder.
8
Dit verhaal (Roman)
Geschreven door Alessandro Baricco, gelezen op 15-1-2008
Dit is het verhaal van Ultimo, het eerste en het laatste kind van twee bijzondere Italiaanse ouders, vandaar de naam. Ultimo Parri is een jongetje met een 'gouden schaduw': de mensen hebben iets met hem. Zijn vader heeft iets met auto's, als die net beginnen te rijden in Italie wordt hij van arme boer mecanicien en rijdt hij samen met een rijke graaf in autowedstrijden mee. Tot het dramatische moment dat een verandering in het leven van Ultimo en zijn ouders te weeg brengt. Ultimo heeft maar 1 wens: het ultieme circuit bouwen, een ronde weg met achttien bochten maken. Dit idee, het idee van 'de weg' helpt hem de eerste wereldoorlog door, hij reist de wereld over daarna en verblijft enige tijd bij de gevluchte Russische Elizaveta in de Verenigde Staten maar trekt daarna weer verder. Zij gaat, jaren later, zijn sporen na en ontdekt het circuit, ergens in Engeland. Als ze dat gereden heeft, begrijpt ze waarom Ultimo dat wilde maken. Ultimo zag de weg, het bouwen van een circuit, als zijn enige mogelijkheid om greep op het leven te krijgen en te houden en in alle eenzaamheid is dat hem gelukt. De taal is prachtig, de opzet ook, de delen met het perspectief van Elizaveta zijn heel bijzonder. Ik had nog nooit iets van Baricco gelezen, maar nu ga ik Zijde opzoeken.