Gezocht op auteur met naam ''.
Resultaat 1 tot 3 van in totaal 3 gevonden boeken.

8
Voor altijd voor het laatst (Novelle)
Geschreven door Tjitske Jansen, gelezen op 26-11-2015

In een onnavolgbare stijl - bijna poëtisch uiteraard, bij Tsjitske Jansen - schetst de schrijfster in korte stukjes een deel van haar leven. Althans, dat moet het haast wel zijn, haar leven. Hoe kort ook soms, toch zo mooi van stijl en zo invoelbaar ook. Haar jeugdjaren, haar puberteitsjaren, haar liefdes, haar schrijverschap, van alles komt voorbij, maar zodanig dat je het net niet kunt aanraken, wel kunt ... ja, accepteren? Aanvaarden dat het zo was en niet anders? Een citaat: 'Tijdens het autorijden had de charmer het voor de tweede keer uitgemaakt. Ik zat te huilen. Hij zei: 'I hate to see you cry.' Ik antwoordde: 'Don't worry, I would have found a reason for crying anyway.' Ik weet niet of ik ditzelfde antwoord had gegeven als ik niet iemand was die schreef.(...) Van het ene op het andere moment veranderde ik van een vrouw die huilde om het afgewezen zijn in een vrouw die zocht naar iets om te doen, denken of zeggen, wat de situatie de moeite van het opschrijven waard maakte.' Dat vind ik een prachtige quote! Mooi boek, zeker lezen.

 

7
Het moest maar eens gaan sneeuwen (Gedichten)
Geschreven door Tjitske Jansen, gelezen op 22-11-2007
Dit is de debuutbundel, die je eigenlijk zou moeten lezen voor Koerikoeloem. Sterker nog: horen. En dat kan, want er zit een cd bij, waarop ze de gedichten voorleest. Dat heeft wel iets!
7
Koerikoeloem (Gedichten)
Geschreven door Tjitske Jansen, gelezen op 10-11-2007
Gisteren hoorde ik Tjitske Jansen bij Kunststof op Radio 1 voordragen en vandaag ging ik op zoek om haar boek(je) te vinden in Sluis. Het is vreemd. Het zijn vertelgedichten, waarin je iets snapt van haar geschiedenis, maar ook veel kunt herkennen. Ik ben heel benieuwd hoe iemand deze bundel ervaart als hij of zij haar niet heeft horen voordragen. Zelf denk ik dat het niet uitmaakt, maar helemaal zeker ben ik er niet van. Hoe dan ook, voor mij een mooi boek!