Gezocht op auteur met naam ''.
Resultaat 1 tot 3 van in totaal 3 gevonden boeken.

6
Het spel van de engel (Roman)
Geschreven door Carlos Ruiz Zafon, gelezen op 17-8-2017

Ik dacht, nu komt binnenkort deel 4 uit van deze serie (Het Kerkhof der Vergeten Boeken) en ik heb deel 2 nog niet eens gelezen, Het spel van de engel dus. Uiteindelijk gedaan, maar helaas, het is toch niet echt iets voor mij. Te uitvoerig, te veel zijwegen, te veel onwaarschijnlijkheden en onbeantwoorde vragen. Wat niet wegneemt dat het aangenaam lezen is, vooral voor wie van dikke boeken en fantastische verhalen houdt. En als je  Barcelona kent, dan heeft het ook wel iets, want ik denk dat je er veel herkenbaars in vindt. Zelf ben ik nog nooit in Barcelona geweest, misschien scheelt dat ook. Achterflap: 'In het turbulente Barcelona van de jaren twintig krijgt de jonge broodschrijver David Martin, geobsedeerd door een onmogelijke liefde, het aanbod van een mysterieuze uitgever om een boek te schrijven zoals nog nooit geschreven is, een boek dat de wereld zal veranderen. De tol die David hiervoor moet betalen is echter torenhoog.' 

7
De gevangene van de hemel (Roman)
Geschreven door Carlos Ruiz Zafon, gelezen op 30-8-2012
Eigenlijk kun je de boeken van Zafn apart lezen, maar ook als een soort vervolg. Dat heeft voordelen, want het vorige boek las ik niet. Dit was wel weer zo aardig dat ik ook dat nog ga lezen, al blijft het enigszins vakantieleesvoer. De omschrijvingen zijn mooi, de omgeving (Barcelona) is mooi en het verhaal heeft een zekere spanning. Dus, lezen maar en/of wachten op de goedkope uitgave, die ongetwijfeld zal volgen.
6
De schaduw van de wind (Roman)
Geschreven door Carlos Ruiz Zafon, gelezen op 3-4-2005

Een breed uitwaaierende roman, die begint in het Kerkhof der Vergeten Boeken in het oude centrum van Barcelona. Daniel Sempere vindt daar een boek, De schaduw van de wind, waarover hij alles wil weten. Hij gaat op zoek naar de geschiedenis van het boek en de schrijver, waarbij iedereen die hij ontmoet iets met dat verhaal te maken heeft. Verhalen in een verhaal, met een boek als uitgangspunt dus. Mooi, maar hier en daar wat al te uitgebreid. Als je veel tijd en rust hebt zeker de moeite waard, al heb ik op de helft achterin gekeken of het zo afliep als ik dacht. En inderdaad.