Gezocht op auteur met naam ''.
Resultaat 31 tot 40 van in totaal 72 gevonden boeken.

6
Tegengif (Roman)
Geschreven door Louise Stratenus, gelezen op 16-5-2005
Weer een ongelooflijke geschiedenis, nu over Otto, die arme mensen een bestaan verschaft in zijn fabriek, maar dan ontdekt dat er gif in zijn verfstoffen zit. Zijn vrouw verlaat hem, hij sluit de fabriek en lijkt waanzinnig te worden. Maar uiteindelijk redt hij 28 schipbreukelingen, ontdekt een nieuwe, niet giftige verf en heropent zijn fabriek. Als dan zijn vrouw na een poging zich met hem te verzoenen (hij wordt immers weer rijk) verdrinkt, kan hij eindelijk trouwen met Anna, die hem in zijn moeilijke tijden zo na stond. Prachtig prachtig dus. Van microfiche gekopieerd in de KB.
4
Eene coquette (Roman)
Geschreven door Louise Stratenus, gelezen op 7-5-2005
Een wel heel slap verhaal met een titel die eigenlijk alleen iets met het laatste hoofdstuk heeft te maken. Max van Olmberg verlooft zich met Gabrielle van Steenhuijsen, maar verbreekt die verloving als haar vader sterft en zijn gezin met grote schulden achterlaat. Gabrielle gaat werken en komt later deze Max weer tegen als de verloofde van Jacqueline, wier gouvernante ze is. Het kan raar lopen, maar als deze Jacqueline merkt wat er in het verleden gebeurd is, verbreekt zij zelf haar verloving met Max. Tja. Gekopieerd van microfiche in de KB. Uit 1894, een heel zwak werkje van de schrijfster.
6
Een reddingboei (Roman)
Geschreven door Louise Stratenus, gelezen op 30-4-2005
Historische roman over de jongste dochter van Catharina de Medicis, Marguerite de Valois, die vergeefse pogingen doet het keiharde gedrag van haar moeder te verzachten. In de Bartholomeusnacht (1572) gaan alle illusies verloren. Van microfiche gekopieerd in de KB.
6
De vijf stuivers van Lavarède (Roman)
Geschreven door Louise Stratenus, gelezen op 14-4-2005
Vrij naar het Frans geschreven, dus een bewerking. Erg langdradig, het avontuur van een man die de wereld rond moet reizen met vijf stuivers en daarmee twee miljoen erft. Hij slaagt daarin met veel (ongelooflijke) avonturen en eindigt zijn reis met een prachtig huwelijk. Tja.
6
Alleen op zee (Jeugdliteratuur)
Geschreven door Louise Stratenus, gelezen op 8-4-2005
Jeugdboek ui de serie De Nieuwe Bibliotheek voor de Jeugd, onder redactie van J. Stamperius. Moraliserend en aandoenlijk: een jong meisje is zo plichtsgetrouw en behulpzaam, dat ze iedereen om haar heen verandert in aardige mensen.
6
De Merelhof (Roman)
Geschreven door Louise Stratenus, gelezen op 2-4-2005
Adas leven op De Merelhof loopt in de war als haar vader bankroet is. Ze trouwt daarom met een rijke neef, die de goedheid zelve is maar helaas niet lang leeft. Daarna komt Albert Sorel terug, de man die ze te laat ontmoette tijdens haar verloving met Mark van Poelgeest. Ze trouwt alsnog met hem, hij brengt haar tot de ondergang want hij is net zon speler als haar vader. Pas als hij door een duel zwaar verminkt is, komt hij tot inkeer, maar dan is er nog slechts vergelding: hij keert terug op De Merelhof, waar hij door vrouw en zoon wordt geholpen. Veel moraal, veel armenhulp (socialisme, invloed Leger des Heils?), veel goedheid van deze Ada van Vorden. Gekopieerd van microfiche in de KB.
7
Lindendaal (Roman)
Geschreven door Louise Stratenus, gelezen op 26-3-2005
Oorspronkelijke roman (1890) over de ondergang van een adellijke familie die leefde op het landgoed Lindendaal. De roman is gebaseerd op ware gebeurtenissen, in 1866, toen de weduwe Van Aylva Rengers door de wederdopers onder leiding van Groenewoud enorme invloed op haar kregen. Moeder en twee dochters gaan mee naar Afrika in de roman, maar ook in werkelijkheid. Intrigerend. Gekopieerd van microfiche in KB.
5
Toewijding (Roman)
Geschreven door Louise Stratenus, gelezen op 20-3-2005
Een wel heel onwaarschijnlijk verhaal (1883) over de toegewijde liefde van een vrouw voor een man. Algernon is een losbol die wordt aanbeden door Maud. Zij geeft alles voor hem op, in absolute toewijding. Tevergeefs. Gekopieerd van microfiche in de KB.
6
Paolo en Francesca (Roman)
Geschreven door Louise Stratenus, gelezen op 13-3-2005
Oorspronkelijke roman uit 1882. Paolo is een Russische prins en Francesca een Poolse gravin. Tussen hen in staat de strijd tussen beide landen, maar trouw en heldendom vieren hoogtij. Erezaken, doorzettingsvermogen, patriottisme, maar gelukkig: de liefde overwint alles. Gekopieerd van microfiche in de KB.
6
Oostvoorne (Roman)
Geschreven door Louise Stratenus, gelezen op 10-3-2005
Oorspronkelijke roman, uit 1889. Met zegel, oktober 1889. Een onvervalste boeketreeksroman, met veel romantiek en echte zoenen, voor het eerst. Veel verwikkelingen, bedrog, dood, narigheid, maar op het eind: iedereen gelukkig en de boze mensen dood. Zo hoort het. De lezeressen moeten ervan gesmuld hebben. Gekopieerd van microfiche in de KB.