Gezocht op auteur met naam ''.
Resultaat 1 tot 3 van in totaal 3 gevonden boeken.

6
Het Rode Huis (Roman)
Geschreven door Mark Haddon, gelezen op 13-6-2012
Tja, wat moet je hier nu van zeggen. Het niveau van 'Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht' heeft hij niet meer bereikt, ook niet met deze roman. Een broer en een zus, die geen contact meer met elkaar hebben, komen weer bij elkaar als hun moeder is overleden. Ze gaan een week naar het Engelse platteland. Richard is hertrouwd met een vrouw die een dochter heeft, puberleeftijd. Zelf heeft hij geen kinderen. Hij is specialist en in goeden doen. Zus Angela heeft het veel minder. Haar man doet niet veel bijzonders, zij verdient het geld met lesgeven. Ze hebben een zoon en een dochter. De zoon denkt verliefd te worden op de stiefdochter van zijn oom, maar raakt ogenschijnlijk verkikkerd op haar moeder. De dochter lijkt lesbisch te zijn en is op haar manier gelovig. Kortom, alle ingredinten voor ingewikkelde intriges. De toon is sober en ingehouden, maar de verwikkelingen zijn te veel. Al met al helaas niet veel bijzonders, wat mij betreft. De stijl doet me nog wel iets.
5
Een akkefietje (Roman)
Geschreven door Mark Haddon, gelezen op 23-12-2006
George Hall is met pensioen, maar zijn wereld blijkt langzaam in te storten als er van alles met hem en zijn gezin misgaat. De manier waarop hij daarop reageert lijkt op die van Christopher Boone uit zijn vorige roman, enig autisme is ook hem niet vreemd. De stijl is dan ook heel herkenbaar, maar daar moet het boek het van hebben, inhoudelijk valt het allemaal nogal tegen. Helaas, dit kon beter. Alles wat in het 'moderne leven' kan voorkomen, vindt hier plaats en dat is net teveel van het goede. De kracht van 'Het wonderbaarlijke voorval' zat hem in de beperking, maar die vind je hierin niet terug.
Christopher John Francis Boone is vijftien en heeft een vorm van autisme. Vanuit zijn perspectief lees je hoe hij een boek schrijft en waarom hij dat doet, maar ook zijn zoektocht naar waarheid, rust en veiligheid, en naar hoe het toch allemaal in elkaar zit in de wereld. Als hij de hond van een buurvrouw dood (vermoord) in de tuin vindt, begint zijn onderzoek. Het is een bijzonder boek, zowel voor jongeren als voor volwassenen. Ik zou zeggen voor sommige jongeren. Terecht bekroond met de Zilveren Zoen (prijs voor de best vertaalde jeugdroman) en sinds kort ook door volwassenen zeer geprezen.