Gefilterd op genre 'index.php'.
Resultaat 81 tot 90 van in totaal 216 gevonden boeken.

5
De biograaf (Thriller)
Geschreven door Andrew Wilson, gelezen op 16-5-2007
Door de titel op een dwaalspoor gezet, kocht ik dit boek, maar helaas viel het nogal tegen. Adam Woods wil een roman schrijven, in Italie, maar komt terecht bij een kluizenaar in Venetie, die ooit een bestseller heeft geschreven. Daarna wil hij niemand meer spreken. Woods wordt zijn persoonlijke assistant, onder strikte voorwaarden. Langzaam ontdek je de geheimen van de kluizenaar (Gordon Crace), maar ook die van Woods zelf, die uiteindelijk in zijn zelf gegraven kuil valt. Niet heel sterk, maar voor de liefhebben van thrillers misschien de moeite waard. Ik vond het iets te opgelegd en te gewild.
6
Het masker van Aeneas (Thriller)
Geschreven door Antony van Dijk, gelezen op 17-2-2007
Een thriller over archeologie, Italie en kunstroof, met een licht romantisch sausje eroverheen. De schrijver wijdt nogal uit, maakt het verhaal steeds ingewikkelder, maar legt soms ook weer (te) veel uit. Enigszins vergezocht, niettemin onderhoudend genoeg voor een voorjaarsvakantieboek. Uit de bieb gehaald.
7
Rusteloos (Thriller)
Geschreven door William Boyd, gelezen op 4-2-2007
Een intrigerende spionageroman, over een moeder en een dochter. Eva Delectorskaya wordt vlak voor en aan het begin van de tweede wereldoorlog een goed getrainde spion voor de Engelsen. In de VS werkt ze mee aan het overtuigen van de Amerikanen om deel te nemen aan de tweede wereldoorlog, totdat blijkt dat haar 'chef' en minnaar een dubbelrol speelt en ze op de vlucht slaat. In de jaren zeventig neemt ze op subtiele wijze wraak op de dubbelspion, met goed georganiseerde hulp van haar dochter Ruth, die pas dan de geschiedenis van haar moeder te weten komt. Ruth zelf heeft te maken met generatiegenoten die zich met de RAF en buitenlandse studenten bezighouden, wat een aardige parallel oplevert. Met dank aan Marianne en Peter!
5
Onzichtbaar (Thriller)
Geschreven door Karin Slaughter, gelezen op 31-12-2006
Sara Linton wordt deze keer, samen met Jeffrey gegijzeld bij een overval op het politiebureau. Deze gijzeling heeft te maken met gebeurtenissen in het verleden, met Jeffrey, dus het zijn twee verhalen ineen. Eerlijk gezegd heb ik het boek met grote sprongen uitgelezen, de gedetailleerdheid stond me tegen en de intrige was veel te ingewikkeld om het nog spannend en leesbaar te houden. Jammer.
7
Het vierkant van de wraak (Thriller)
Geschreven door Pieter Aspe, gelezen op 16-12-2006
Kern van het verhaal is de ontmanteling van de positie van de steenrijke Ludovic Degroof. Iemand heeft het op zijn familie gemunt en langzaam maar zeker krijgt Van In door hoe het zit. In deze allereerste thriller van Aspe ontmoet Van In Hannelore Martens, op wie hij verliefd wordt en met wie hij in de latere boeken talloze zaken oplost. Altijd aangename vakantieliteratuur dit.
6
Raadsels (Thriller)
Geschreven door Robert McGill, gelezen op 27-11-2006
Alice Pederson is twee jaar geleden spoorloos verdwenen als de gemeenschap probeert een soort reconstructie te laten plaatsvinden. Intussen krijgt de lezer vanuit verschillende personen, inclusief een tijger, voorzichtig zicht op de gebeurtenissen. De ontknoping komt niet onverwacht, maar de weg ernaartoe is mooi beschreven en houdt de aandacht wel gevangen. Alles speelt zich af in een klein plaatsje vlakbij een Indianenreservaat in Canada, wat een aardige sfeertekening oplevert. Echt spannend is de roman niet, al is het een literaire thriller, maar leesbaar zeker.
8
Dood van een soldaat (Thriller)
Geschreven door Johanna Spaey, gelezen op 11-11-2006
Als in 1919 in een dorp in Belgie een man wordt vermoord, gaat dorpsarts Sara Sondervorst samen met hoofdveldwachter Van de Cauter op onderzoek uit. Daarmee wordt een oorlogs- en liefdesgeschiedenis ontrafeld, die vanuit verschillende gezichtspunten wordt beschreven. Mooi in de tijd geplaatst, geloofwaardig verteld. Logisch dat Johanna Spaey er de Gouden Strop van 2005 mee won, vreemd dat ik het niet eerder ontdekte dan nu pas, in de bieb.
6
Nieuwe buren (Thriller)
Geschreven door Saskia Noort, gelezen op 16-10-2006
Een vrouw met een obsessieve kinderwens verliest haar kind tijdens de achtste maand van haar kunstmatig bewerkstelligde zwangerschap. De kinderwens laat de vrouw niet los, integendeel. Dan begint de ellende pas goed. Noort schetst ons een ongelukkig huwelijk inclusief bezoeken aan een therapeute en de opbloeiende relatie met de nieuwe buren in de vinexwijk. De buren zijn van alle markten thuis, xtc-feesten, parenclubs enz. De afloop is dramatisch, zoals Noort in het begin al laat zien. Een kundig geschreven boek, Saskia Noort kan wel schrijven en het leest lekker weg, maar met helaas nog al wat overbodige beschrijvingen van sexscenes (wat moet we daar nog mee in deze internettijd?). Geen echt hoogstandje dus, maar prima voor een dagje aan het strand. (FW)
7
Trouweloos (Thriller)
Geschreven door Karin Slaughter, gelezen op 8-9-2006
Ook dit is een spannende, soms overgedetailleerde thriller, met Sara Linton en Jeffrey Tolliver in de hoofdrol. Samen onderzoeken ze de gruwelijke moord op een jong meisje dat lid van een sekte lijkt te zijn. Je moet ervan houden, van de details dan, maar spannend blijven ze wel, deze thrillers van Slaughter.
6
Als de duisternis valt (Thriller)
Geschreven door Phillip Margolin, gelezen op 12-8-2006
Juridische thriller, over een beroemde strafpleiter die verliefd is op een aanklager en haar helpt als ze in de problemen komt. Tussen drugshandel, moordaanslagen, diverse raadsels door ontwikkelt zich een aardige intrige die leidt tot een toch wel verrassende ontknoping.