Gefilterd op genre 'index.php'.
Resultaat 71 tot 80 van in totaal 216 gevonden boeken.

8
De vrouw die met vuur speelde (Thriller)
Geschreven door Stieg Larsson, gelezen op 21-5-2009
Dit is deel 2 uit de Millennium Trilogie en hij is zo mogelijk nog spannender dan deel 1 (Mannen die vrouwen haten). Opnieuw zijn Mikael Blomkwvist en Lisbeth Salander de hoofdpersonen. Ze gaan ieder min of meer hun eigen weg, maar treffen elkaar in uiterst spannende situaties toch weer. Drie moorden, valse beschuldigingen, een ontvoering en een onderzoek naar vrouwenhandel. Genoeg stof voor een zeer onderhoudende thriller van 568 pagina's, die je maar nauwelijks kunt wegleggen. Bewaren voor de zomervakantie zou ik zeggen.
7
Naaktportret (Thriller)
Geschreven door Loes den Hollander, gelezen op 24-12-2008
Marijke van Manen is met een kunstenaar getrouwd, die op geheimzinnige wijze van de trap valt en tijden in het ziekenhuis verblijft. In die periode komen bij haar alle herinneringen boven aan haar eerste huwelijk en de tragische gevolgen die dat had. Ze voelt zich bedreigd en er overkomen haar de griezeligste dingen die allemaal bedoeld zijn om het verleden op te rakelen. Langzaam maar zeker wordt het hele verhaal duidelijk en ook wie de aanstichter van deze onaangenaamheden is. Aardig spannend, al voel je wel lang van tevoren aan wat er is gebeurd en wie de schuldige is.
6
Verrijzenis (Thriller)
Geschreven door Tucker Malarkey, gelezen op 14-9-2008
Een historische thriller, waarin Gemma Bastian op zoek gaat naar de oorzaak van de dood van haar vader. Het is 1947, vlak na de tweede wereldoorlog en het lijkt erop dat haar vader een belangrijk document heeft opgespoord, dat de christelijke godsdienst op zijn kop zal zetten. Van alle kanten wordt ze belaagd, maar met hulp van een goede vriend van haar vader, ontdekt ze uiteindelijk hoe e.e.a. is gegaan. Niet onaardig, maar ook niet spectaculair.
7
De vriendinnenclub (Thriller)
Geschreven door Angela Capobianchi, gelezen op 7-9-2008
Carolina Cordi is een redelijk succesvolle advocaat. Ze woont - hoewel ze veertig is - bij haar moeder in een riante villa en heeft haar eigen advocatenkantoortje in een van de bijgebouwen van het landgoed. Als een vriendin van haar wordt vermoord, ontstaat een spannende geschiedenis, omdat deze moord niet op zichzelf staat, maar te maken heeft met andere moorden. Het lijkt erop dat haar vriendinnen van vroeger er de dupe van worden. Als dan ook nog haar vroegere geliefde als commissaris aan de ontknoping probeert mee te werken is het verhaal compleet. Hoewel je voelt hoe het afloopt, blijf je doorlezen. Een krimi in een boek in plaats van op tv kortom.
7
Broeinest (Thriller)
Geschreven door Loes den Hollander, gelezen op 6-9-2008
In het gezin Van Dalen is het kommer en kwel. Een verdwenen moeder, een gedwongen ter adoptie afgegeven dochter, een moordaanslag (die overigens nergens meer wordt verklaard of opgelost) en drie doden, dat zijn de motieven in deze niet onaardige 'literaire thriller'. De stijl kon beter en sommige losse eindjes moet je zelf maar aan elkaar zien te knopen, maar al met al is het wel een makkelijk leesbaar en onderhoudend boek. Waarbij de schrijfster dankbaar geput heeft uit Knielen op een bed violen, lijkt mij.
6
Het Front (Thriller)
Geschreven door Patricia Cornwell, gelezen op 25-8-2008
Een tweede avontuur van Winston Garano, die zich weer door zijn ambitieuze baas Monique Lamont laat gebruiken om een ingewikkelde oude moord op te lossen. Hij realiseert zich pas aan het eind dat ze er zelf ook bij betrokken is. Het is wel een aardige thriller, maar er zitten teveel losse eindjes aan en teveel vage karakters om het echt heel erg spannend te maken. Twee uurtjes leesplezier, dat wel.
7
De stille zonde (Thriller)
Geschreven door Lieneke Dijkzeul, gelezen op 15-9-2007
Oud klasgenoten ontmoeten elkaar op een schoolreunie. Tijdens die bijeenkomst wordt een docent vermoord aangetroffen in de toiletruimte. Vanuit verschillende hoeken wordt deze gebeurtenis en de voorgeschiedenis belicht en hoe kwalijk misschien ook, het is een aangename gewaarwording dat de schuldige in dit geval niet wordt bestraft. Integendeel zelfs. Bovendien is de inspecteur deze keer een verdrietige, maar geen dood-ongelukkig tragicus, met wie het ook goed lijkt te komen. Een snelle thriller, niet echt literair, zoals de omslag vermeldt, maar zeer leesbaar.
8
Tot het voorbij is (Thriller)
Geschreven door Nicci French, gelezen op 22-8-2007
Tijden geen Nicci French gelezen, ik was het een beetje zat. Maar deze was wel weer de moeite waard. Astrid woont met een stel vrienden in een mooi, maar oud en wat verwaarloosd huis als eerst haar buurvrouw, dan een vreemde vrouw en dan de vriendin van haar ex-vriend worden vermoord, steeds als zij er vlak bij in de buurt is. Dat is de eerste helft van de thriller. In de tweede helft wordt hetzelfde verhaal verteld, maar dan vanuit de ogen van een van de andere bewoners. Je snapt langzamerhand wat er precies is gebeurd, maar de spanning wordt toch heel aardig vastgehouden. Een lekker spannend en ontspannend boek. Met dank aan Piet.
6
De Amerikaan (Thriller)
Geschreven door Andrew Britton, gelezen op 1-8-2007
Deze thriller speelt zich af tijdens de nasleep van nine eleven. Hoofdpersoon is de CIA agent Ryan Kealey, die - hoewel hij oorspronkelijk uit het werk wilde stappen - toch betrokken raakt in het onderzoek dat volgt op de brute moord op een Amerikaans politicus. Veel geweld in deze thriller, soms wat onwaarschijnlijkheden, maar al met al leest hij aangenaam weg. Voor de liefhebber dan. Met dank aan de uitgeverij en de vertalers.
5
Afgunst (Thriller)
Geschreven door Saskia Noort, gelezen op 4-6-2007
Een cadeauboekje omdat juni de maand van het spannende boek is. Bloedstollend, staat er op de achterkant, maar mij iets te veel van het goede. De hoofdpersoon wordt belaagd en mishandeld door haar ex en het hele boekje door wordt uitvoerig beschreven wat hij met haar doet en hoe ze er tenslotte uit komt. Nee, niet echt de moeite waard, al zullen de liefhebbers er misschien van smullen. Ik niet.