Gefilterd op genre 'index.php'.
Resultaat 61 tot 70 van in totaal 216 gevonden boeken.

6
Grensgebied (Thriller)
Geschreven door Thomas Kanger, gelezen op 26-9-2009
Geen onaardige krimi in de Scandiavische traditie, al kan hij niet tippen aan Larsson of Mankell natuurlijk. Maar wie weet, komt dat nog. Elina Wiik gaat naar Itali om rust te vinden, maar vindt de liefde van haar leven. Natuurlijk loopt dat verkeerd af, maar hoe en waarom, dat pluist ze helemaal uit, tot ver in de Kroatische wereld. De stijl is vooral in het begin heel strak, korte zinnen, eenvoudige taal. Later verandert dat, maar ik vind zelf die strakheid wel erg goed.
7
Ijsprinses (Thriller)
Geschreven door Camilla Läckberg, gelezen op 28-8-2009
Opnieuw een thrillertje van Lckberg, ter ontspanning in deze enigszins ingewikkelde vakantie. Deze keer wordt een vrouw met doorgesneden polsen in een ijskoud bad in haar ijskoude huis gevonden. Er zit natuurlijk weer een hele geschiedenis achter en de schrijfster houdt je wel redelijk bezig. Het is leuk dat steeds dezelfde figuren erin voorkomen, Patrick Hedstrm, Erica Falck die elkaar hier vinden (in andere delen zijn ze al lang een paar), Anna, Erica's zus en haar afschuwelijke echtgenoot Lucas, nou ja, het is een beetje of je ze kent. En de intrige, ach, altijd aardig en net als de andere roman krijg je het verhaal weer via verschillende perspectieven te horen. Niet onaardig dus.
7
Steenhouwer (Thriller)
Geschreven door Camilla Läckberg, gelezen op 25-8-2009
Uit de bieb nog een 'literaire thriller' gehaald van Lckberg. Even onderhoudend als de vorige, al vind ik er soms wel erg veel lijnen in, die op nogal gezochte wijze bij elkaar worden gebracht. Niet te vergelijken dus met Stieg Larsson, maar je kunt niet alles hebben en in de vakantie is dit prima leesvoer. Nu gaat het over de moord op een meisje, dat verdronken lijkt. Er komt een scala aan intriges te voorschijn, veel mishandeling en zelfs kinderporno, gemengd met het dagelijks leven van een jonge moeder. Dezelfde moeder die in de andere roman speelt, het is wel aardig om dezelfde personen weer tegen te komen. Uiteindelijk krijg je, via hetzelfde principe als de andere roman, via verschillende perspectieven zicht op de geschiedenis en dat doet ze wel goed, deze schrijfster. Tegelijkertijd voel je misschien juist daardoor al vroeg aankomen waar het op uitdraait, maar toch, zeker niet onaardig.
7
De Jonge Wallander (Thriller)
Geschreven door Henning Mankell, gelezen op 19-8-2009
Door Mankell na zijn andere Wallander romans geschreven, als Wallander net inspecteur/rechercheur is geworden. Het zijn eigenlijk vijf verhalen, die zich afspelen in verschillende perioden van zijn leven, als hij met Mona trouwt en als hij gaat scheiden. Aardig om te lezen en Mankell is telkens weer in staat een aardige plot in elkaar te draaien. Prima om in de zon te lezen in ieder geval.
8
Oorlogskind (Thriller)
Geschreven door Camilla Läckberg, gelezen op 18-8-2009
Geen slechte literaire thriller (al noemt men tegenwoordig alles een literaire thriller en dat klopt lang niet altijd) van Lckberg. Ze heeft meer geschreven, dus ik zal eens verder zoeken. Deze roman gaat over de zoektocht van Erica naar de geschiedenis van haar moeder Elsy, die in en vlak na de tweede wereldoorlog heel wat meemaakte waar Erica eigenlijk alleen maar last van heeft gehad. Vanuit verschillende perspectieven en verschillende tijden wordt het verhaal stukje bij beetje duidelijk. Je voelt wel een en ander aankomen, maar de spanning blijft toch heel redelijk overeind.
7
Rendez vous (Thriller)
Geschreven door Esther Verhoef, gelezen op 5-8-2009
Stom natuurlijk, maar dit boek gekocht, terwijl ik het al uit de bieb had geleend bijna drie jaar geleden. Na een aantal bladzijden dacht ik al dat ik het eerder las, nog maar een keer dan, want het is nog steeds vakantie tenslotte. Eric en Simone verhuizen met twee kindertjes naar Frankrijk, waar ze een nieuw bestaan op willen bouwen. Eerst moet er verbouwd worden, waarbij de bouwploeg een merkwaardige groep vormt. Er vindt een moord plaats, Simone wordt verliefd, maar haar geliefde lijkt zich voor haar op te offeren. Onderhoudende literaire thriller, maar niet eentje om lang over na te denken.
4
Schaduwtuin (Thriller)
Geschreven door Tineke Beishuizen, gelezen op 4-8-2009
Een lichte vakantiethriller, waarin uiteraard een moord voorkomt, maar ook een ontvoering en mishandeling, terwijl een irritant ambitieuze tv-mevrouw een slaatje probeert te slaan uit alle ellende. Nou ja, niet veel bijzonders in ieder geval. Lees maar niet. Gelukkig uit de bieb meegenomen.
7
Engel des doods (Thriller)
Geschreven door Johnathan Kellerman, gelezen op 3-8-2009
Lang geleden dat ik een thriller van Kellerman las, maar het is vakantie en mooi weer in Spanje, dus lezen maar. Een echte Alex Delaware thriller, waarin hij samen met Milo Sturgis en soms tegen de laatste in de moord op een zogenaamde helper bij zelfmoorden oplost. Lekker boekje.
7
Daglicht (Thriller)
Geschreven door Marion Pauw, gelezen op 27-6-2009
Winnaar Gouden Strop 2009 en een heel aardige thriller inderdaad. Iris Kastelein ontdekt op een vreemde manier dat ze een broer heeft, die in een tbs-inrichting zit wegens een moord. Dat vraagt om onderzoek en dat leidt weer tot een opmerkelijke ontknoping. Niet spectaculair, wel een aangename zomerthriller.
9
Gerechtigheid (Thriller)
Geschreven door Stieg Larsson, gelezen op 2-6-2009
Het derde en laatste deel van de Millennium Trilogie. Tevens het laatste boek van Stieg Larsson, omdat hij al stierf (amper vijftig jaar oud) voordat zijn eerste boek uitkwam! Treurig. Extra treurig omdat er niets meer komt van hem en ik kan je zeggen, het is absoluut een heerlijke thriller. Net als de andere twee delen gaat het hier om Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander, de man een scherpe journalist die allerlei diepgravende onderzoeken doet en publiceert, en de jonge en zeer intelligente vrouw, die door haar ongelooflijke hackerskwaliteiten en scherpe geest ook veel achterhaalt. Zij brengt overigens een groot deel van dit derde boek in het ziekenhuis door (vervolg op deel 2), maar kan ook daar nog ontzettend veel doen aan het ontmaskeren van een buitengewoon slim stelletje leden van de geheime dienst van Zweden. Daardoorheen spelen nog allerlei verhaallijnen, die Larsson allemaal tot een goed en zeer spannend einde uitwerkt. Dus, ga je met vakantie, neem de drie delen mee en men heeft geen kind aan je. Het was een prachtig moederdaggeschenk wat mij betreft! Jammer dat ze uit zijn.