Gefilterd op genre 'index.php'.
Resultaat 41 tot 50 van in totaal 216 gevonden boeken.

7
De sneeuwman (Thriller)
Geschreven door Jo Nesbo, gelezen op 31-10-2010
Een aardige thriller met een veelheid aan motieven, best spannend. Wel jammer dat je al vroeg in het verhaal voorziet wat er gaat komen en inderdaad hoor, het klopt. Gelukkig maakt de stijl veel goed en houdt de schrijver de lezer toch flink bij de les.
7
De verdwenen broer (Thriller)
Geschreven door Mary Higgins Clark, gelezen op 17-10-2010
Eindelijk weer eens een misdaadroman van Mary Higgins Clark gelezen, dat was lang geleden. Ze lezen altijd heel aangenaam weg, ook deze, waarin een jonge vrouw op zoek gaat naar de waarheid achter de verdwijning van haar broer, tien jaar geleden. Het is allemaal niet heel hoogdravend en literair, maar wel om een paar uur van de wereld te zijn.
8
Noorderveen (Thriller)
Geschreven door Arnaldur Indridason, gelezen op 5-8-2010
Er wordt een dode man gevonden in een woning, met een merkwaardige spreuk op een papiertje. Rechercheur Erlander gaat op zoek en achterhaalt het verhaal hierachter. Vooral DNA is hierin erg belangrijk. Behoorlijk spannend en volgens de gegevens een van de beste thrillers van Indridason. Toch ook maar op de camping achtergelaten
7
De vrouw in de kooi (Thriller)
Geschreven door Jussi Adler-Olsen, gelezen op 3-8-2010
Merete Lynggaard is een bekende en veelbelovende politica als ze plotseling verdwijnt, zonder een spoor achter te laten. Gaandeweg kom je erachter dat ze een gehandicapte broer heeft en dat dat een aanwijzing is voor haar opsporing, na zeven jaar eenzame opsluiting. Een rechercheur krijgt een eigen 'afdeling', afdeling Q en gaat tegen wil en dank op onderzoek uit, tot hij met hulp van een in het land wonende vluchteling uit Irak de ontknoping bewerkstelligt. Heel aardig. Het boek heb ik op de camping achtergelaten, voor andere lezers.
7
Vleugels van angst (Thriller)
Geschreven door Ruth Newman, gelezen op 1-8-2010
Een aardig spannend boek voor de vakantie, met veel moorden op studenten en een niet helemaal maar toch wel enigszins verrassende ontknoping. Zeker als je op een camping lekker kan doorlezen een aanrader.
7
Schaduwkant (Thriller)
Geschreven door Ruth Newman, gelezen op 24-7-2010
Een heel aardige thriller, zeker als je die voor slechts 5 euro bij de boekhandel kunt kopen, die het verhaal vertelt van een vrouw die haar man heeft verloren. Precies een jaar later ziet ze op vakantiefoto's van vrienden haar overleden man terug. Dat zet haar aan tot een ingewikkelde zoektocht, naar Amerika, Itali, vanuit Engeland, waarbij je iedere keer op het verkeerde spoor wordt gezet en uiteindelijk in een algehele oplossing terechtkomt, die wellicht wat over de top is. Toch is het een echte zomerthriller, prima voor een paar uur weg zijn van de wereld.
7
Kind 44 (Thriller)
Geschreven door Tom Rob Smith, gelezen op 14-6-2010
Een aardig spannend boek over een kindermoordenaar in het Rusland van Stalin en vlak daarna. Moordenaars bestaan dan niet, alleen tegenstanders van het regime en hoofdpersoon Leo en zijn vrouw Raisa hebben het er maar moeilijk mee. Toch lossen ze de kwestie op, na veel vallen en opstaan en met een ietwat geconstrueerde jeugdgeschiedenis, met vergezochte oplossingen, maar vooruit, het blijft best spannend.
7
Bittere vrucht (Thriller)
Geschreven door Mari Jungstedt, gelezen op 11-6-2010
Een aardige thriller, van de Scandinavische thrillerschrijfster in de traditie van Mankell e.a. Niet de allerbeste schrijfster, maar zeker niet onaardig. De thematiek hier zit hem behalve in het oplossen van moorden ook in de verhouding vader-zoon en moeder-kinderen. Een evenementenorganisator wordt vermoord, maar was dat wel de bedoeling? Een familiedrama ontspint zich, met aardige persoonlijke lijntjes ertussendoor. In een avond uit te lezen, aangenaam tijdverdrijf als alternatief voor het voetbalgeweld.
4
Onmacht (Thriller)
Geschreven door Charles den Tex, gelezen op 11-6-2010
Het CPNB geschenk in verband met de maand van het spannende boek, maar helaas vond ik het nogal tegenvallen. Relatieproblemen, moord, sex, geheimen en gedoe, nee eigenlijk vind ik het niks. Jammer.
7
Partnerruil (Thriller)
Geschreven door Liza Marklund en James Patterson, gelezen op 21-5-2010
Een aangename thriller was dit. De mix van een Scandinavische en een Amerikaanse thrillerschrijver beviel me wel. Je kon dat ook goed merken. Erg spectaculair was ie niet, maar zeer onderhoudend. In allerlei plaatsen ter wereld worden jonge stellen vermoord, met verwijzing naar een kunstwerk in die stad. De vader van een van de vermoorde jongelui en een jonge journaliste gaan er samen achteraan, je raadt het al, een Amerikaan en een Scandinavische. Heerlijk om te lezen, vooral op een zonnige Pinksterdag aan het strand. Met dank aan Rita!