Gefilterd op genre 'index.php'.
Resultaat 31 tot 40 van in totaal 216 gevonden boeken.

5
De ooggetuige (Thriller)
Geschreven door Simone van der Vlugt, gelezen op 20-6-2012
Literair thrillertje dat aangeboden werd in het kader van de maand van het spannende boek (juni), maar helaas was het niet bepaald spannend. Een vrouw maakt een overval en een moord mee, maar is bijna blind. Als de moordenaar, die ontsnapt is, merkt dat ze wel degelijk iets kan zien, wordt het wat lastiger voor haar. Maar echt spannend wil het niet worden, zeker niet als je de ontknoping volgt, die uit de lucht komt vallen.
8
Doodskap (Thriller)
Geschreven door Arnaldur Indridason, gelezen op 13-4-2012
Spannende en intrigerende misdaadroman, waarbij allerlei lijnen door elkaar lijken te lopen. Toch komt alles uiteindelijk bij elkaar, zonder dat je dat eigenlijk ziet aankomen. Knappe thriller!
5
Het Mozartcomplot (Thriller)
Geschreven door Scott Mariani, gelezen op 2-10-2011
Tja, het waren zomerse dagen, dus dan is zo'n boekje nooit weg, maar je wordt wel een beetje op het verkeerde been gezet als je de achterkant leest. Je denkt een mysterieus verhaal te lezen over een interessante hypothese rond Mozart en de vrijmetselaars. Maar eigenlijk lees je gewoon een James Bond verhaal met veel moord en doodslag en onbegrijpelijke ontsnappingen en oplevingen, die dan uiteindelijk ook weer tegen blijken te vallen. Kortom, het was mooi weer vandaag, dus het kon lijden, maar anders had ik het niet uitgelezen, vrees ik.
8
Het vonnis (Thriller)
Geschreven door John Grisham, gelezen op 27-6-2011
Een kijkje achter de schermen van het toepassen van de doodstraf in Amerika. Ondanks de lugubere details een intrigerende roman. De kleinzoon van Sam Cayhall probeert zijn grootvader te redden van de doodstraf door vergassing. Dat lukt niet, maar je leeft van begin tot einde mee met het verhaal. Knap geschreven en mijn eerste e-readerboek bovendien. Prettig lezen op de Amazon Kindl, ook in de zon!
7
De Rode Wolf (Thriller)
Geschreven door Liza Marklund, gelezen op 4-4-2011
Een spannende thriller, met Annika Bengtzon in de hoofdrol. Ze schrijft als journalist een serie artikelen over terrorisme en onderzoekt een nooit opgehelderde aanslag. Buitengewoon spannend!
7
Diep (Thriller)
Geschreven door Mo Hayder, gelezen op 10-3-2011
Een spannende thriller! Er wordt een meisje, een kind nog, ontvoerd op klaarlichte dag. Later nog een en de dreiging wordt steeds groter. De ontvoerder moet wel een hele slimme man zijn en een goed beeld hebben van de situatie van de meisjes en hun ouders. Eigenlijk kom je al redelijk vroeg op het spoor van de dader (als lezer tenminste) maar toch, de spanning is te snijden. Het boek leest als een trein en helpt je echt alles om je heen even te vergeten. Zo'n boek moet uit en snel. Van Patries gekregen om af te kicken van het werken. Dat lukte!
7
Déjà Vu (Thriller)
Geschreven door Esther Verhoef, gelezen op 21-2-2011
Eva Lambregts, 27 jaar, wordt ontslagen en is daar niet blij mee. Ze besluit haar hartsvriendin Dianne op te zoeken om haar verhaal kwijt te kunnen en bij te komen. Dianne woont in een zeer afgelegen gehucht ergens in Frankrijk. Als Eva daar aankomt, is Dianne nergens te vinden. Eva gaat op onderzoek uit, krijgt nergens een reactie van de vijandig ogende dorpsbewoners en zo ontwikkelt zich een aardige intrige. Een echte vakantiethriller. Met dank aan Jose Bours.
8
Engelenstem (Thriller)
Geschreven door Arnaldur Indridason, gelezen op 3-12-2010
Erlander gaat op zoek naar de moordenaar van een portier die op het punt stond voor kerstman te spelen, zoals elk jaar. De hoteleigenaar noch het personeel noch zijn familie lijken zich druk te maken over zijn gewelddadige dood. Erlander slaagt erin de moordenaar te vinden maar ook de geschiedenis van de man te achterhalen. Gecombineerd met gedachten over zijn eigen geschiedenis heeft Indridason er een mooie roman van gemaakt. Goedkope uitvoering, gebonden en wel, t.g.v. het 140 jaar bestaan van Uitgeverij Bruna.
7
De roodborst (Thriller)
Geschreven door Jo Nesbo, gelezen op 27-11-2010
Een boek dat je meteen nog een keer wilt lezen, staat op de achterkant. Dat gaat me wat ver, maar het is zeker geen onaardige thriller, al kan hij niet tippen aan Stieg Larson natuurlijk. Een verhaal uit de tweede wereldoorlog, waarbij Noorse meelopers met het Duitse bewind een merkwaardige rol spelen, is de uiteindelijke bron van veel moorden in onze tijd. Harry Hole lost het op, maar er blijft een los eind hangen: een collega van hem speelt een merkwaardige (zacht gezegd) rol in het geheel. Dat zal naar ik aanneem tot uiting komen in het volgende deel, want dit is deel 1 van 'De Oslo Trilogie' en het wordt gevolgd door Nemesis en Dodelijk patroon. Misschien iets voor de kerstvakantie, denk ik dan maar.
6
Jetset (Thriller)
Geschreven door Marion Pauw, gelezen op 13-11-2010
Een soort namaak Christie whodunnit is dit en best aardig voor een herfstige zaterdagavond, maar als je een echte Christie wilt schrijven, moet je toch nog wel wat oefenen. Een groep vrienden op een jacht tijdens een cruise langs de Nederlandse Antillen en de man die zijn vrienden uitnodigt (omdat hij zijn honderdste miljoen heeft verdiend) wordt vermoord. Door wie? Iemand die ook op het jacht is, natuurlijk. Nou ja, het leest lekker weg en het zet je af en toe een beetje op het verkeerde been, maar heel erg sterk is ie niet, deze Pauw. Haal maar uit de bieb dus!