Gefilterd op genre 'index.php'.
Resultaat 11 tot 20 van in totaal 216 gevonden boeken.

7
Reddende engel (Thriller)
Geschreven door Renate Dorrestein, gelezen op 27-9-2017

Vlak voor ik dit boek kocht, hoorde ik dat Renate Dorrestein ongeneeslijk ziek is. Dat maakt het lezen van dit boek toch iets anders dan ik gewend ben. Niettemin is dit een aardige, spannende, enigszins onheilspellende geschiedenis geworden. Sabine, verlaten door haar partner Vincent die haar heeft ingeruild voor een jongere vrouw, rijdt naar Zuid Limburg, op de bonnefooi haar situatie ontvluchtend, met de bedoeling naar oude, statige huizen te kijken. Die wil ze inzetten als luxueuze B&B met uitstraling van ouderwetse chique. Ze strandt - via dramatische omstandigheden - bij een merkwaardige familie, die wel in een mooi en geschikt pand huist. Niets te verliezen, dus gaat ze aan de slag. Ze blijkt hulpvaardiger te zijn dan ze denkt, want er klopt niet veel van de familie van Ennis, Madeleine en Livia, laat staan van zijn moeder, Maman. Er is van alles gebeurd en aan de hand in dat huis en op een of andere manier weet het dorp min of meer hoe het zit, maar blijft het een geheim voor Sabine. Een aardig boek, waarbij je je uiteindelijk afvraagt wie nu de reddende engel was. Ik noem het een thriller, vanwege de spanning, maar je kunt het ook een gothic novel noemen, zoals de schrijfster het bedoelde.  

7
De man die zijn schaduw zocht (Thriller)
Geschreven door David Lagercrantz, gelezen op 15-9-2017

Millennium 5 is dit alweer en ook dit is weer een aardige thriller, zeker op regenachtige dagen aan het begin van de herfst. Lisbeth Salander zit tijdelijk in de gevangenis en lijkt daar goed te kunnen werken. Totdat blijkt dat het een terroristische chaos is in deze zwaar bewaakte en goed bekend staande gevangenis. Daar gaat ze iets aan doen, maar er blijkt veel meer aan de hand te zijn. Het wordt een ingewikkelde geschiedenis met enkele zijwegen (die wel bij elkaar komen natuurlijk). Belangrijk is het onderzoek dat ooit gedaan is naar tweelingen (Salander heeft zelf ook een tweelingzus maar beiden haten elkaar) en de achtergronden daarvan. Uiteraard is Mikael Blomkvist degene die alles mede achterhaalt en publiceert in zijn onvolprezen blad Millennium. Een aangenaam tussendoortje! 

6
Boek der spiegels (Thriller)
Geschreven door E.O. Chirovici, gelezen op 30-1-2017

Deze roman (thriller? mysterieuze roman? literaire thriller?) gaat over een cold case uit 1987. Literair agent Peter Katz ontvangt van Richard Flynn een deel van een manuscript, Boek der Spiegels. Hij bijt zich vast in dit gedeelte en denkt erover het totale manuscript uit te geven. Richard Flyn blijkt echter terminaal te zijn en te sterven en het manuscript is verdwenen. Vervolgens laat hij twee anderen (John Keller en Roy Freeman) verder zoeken naar de achtergronden en de 'waarheid'. Die is niet zo gemakkelijk te vinden. Het gaat steeds om een moord, een meisje Laura en Richard Flynn, maar wie nu de moord heeft gepleegd en hoe de omstandigheden precies waren, dat wordt niet snel duidelijk. Constant word je op het verkeerde been gezet. Daardoor heeft dit boek wel iets, althans, je blijft wel doorlezen omdat je wilt weten hoe het in elkaar zit. Om het nu literatuur te noemen, nee, dat zou ik niet doen, ook al is het een bestseller in diverse landen. En het leest dan ook prima weg. 

6
Het Glazen Huis (Thriller)
Geschreven door Leonora Christina Skov, gelezen op 6-4-2016

Soms koop je een boek op het uiterlijk of op de titel. Op de voorkant stond bovendien: 'Een sensuele roman over de duistere kant van de menselijke natuur.' - Erik Valeur. Dat kon wel eens iets zijn. De roman bleek eigenlijk een eenvoudige maar strak opgezette thriller te zijn. Je moet ervan houden, maar ik vond hem wat al te duidelijk. Een zevental kunstenaars en wetenschappers (althans op het oog) wordt uitgenodigd een maand door te brengen op een onbewoond eiland, Stormø, aan de Deense kust. Allemaal hebben ze een uitnodiging ontvangen, ze lijken elkaar niet te kennen. Langzamerhand kom je te weten hoe de vork in de steel zit, al voel je wel het nodige aankomen. De start is aardig: je leest een beetje over de voorgeschiedenis van de personen, maar gaandeweg wordt de hoeveelheid zelfmoorden en vreemde gebeurtenissen wat veel. Althans dat vind ik. Het is overigens wel een boek om je een aantal ontspannende uren te bezorgen, want het leest aangenaam weg. 

6
13 uur (Thriller)
Geschreven door Deon Meyer, gelezen op 29-10-2015

Deze literaire thriller leende ik en dacht ik als tussendoortje te 'verorberen', maar dat viel enigszins tegen. Misschien omdat ik niet meer zo geïnteresseerd ben in thrillers, maar ik vond er eigenlijk niet zo heel veel aan. Terwijl hij best spannend was, veel draden bij elkaar kwamen en inspecteur Bennie Griessel een leuke man is. Wel een bekende figuur, vind ik, in dit soort thrillers: een controversiële man, met een ingewikkelde thuissituatie en een drankprobleem, die dan uiteindelijk een hele goede inspecteur blijkt te zijn. Wel leuk aan deze thriller is dat het verhaal zich in Zuid-Afrika afspeelt, dat is weer eens iets anders. Bovendien lukt het Bennie Griessel om in 13 uur tijd een ingewikkeld complot uit te zoeken en op te lossen. Tja, een echt tussendoortje dus, maar voor de liefhebber vast de moeite waard. 

8
Wat ons niet zal doden (Thriller)
Geschreven door David Lagercrantz, gelezen op 31-8-2015

Dit is eigenlijk Millennium 4, want het verhaal is ontstaan vanuit de aantekeningen die Stieg Larsson maakte voor een vervolg op de andere drie delen. Die buitengewoon spannend waren. Ook dit boek houdt je aandacht gevangen, althans de mijne. Het tijdschrift Millennium kent moeilijke tijden en de journalist Mikael Blomkvist lijkt op zijn retour te zijn. Totdat een professor hem belt omdat hij hem iets wil vertellen. Maar deze Frans Balder wordt vermoord en dat is de aanleiding voor een intrigerend verhaal, waarbij ook Lisbeth Salander natuurlijk weer aantreedt. Ook een savant, een autistische jongen met ongelooflijk knappe ideeën en kennis, maar erg verwaarloosd, speelt een belangrijke rol in dit spannende verhaal. Natuurlijk overwint het goede, al blijven er openingen voor een mogelijk vervolg. Het was een aangenaam verpozen met dit boek, zo aan het einde van de zomervakantie! 

6
Het meisje in de trein (Thriller)
Geschreven door Paula Hawkins, gelezen op 28-7-2015

Deze thriller van het jaar 2015 (Vrij Nederland) was best aardig, maar niet dat daar nu zoveel ophef over gemaakt hoeft te worden. Nu ben ik niet zo'n echte thrillerlezer, dat scheelt misschien. Rachel reist elke dag heen en weer met de trein naar en van haar 'werk'. Onderweg kijkt ze naar verschillende huizen, waarvan ze er eentje goed kent. In een ander huis ziet ze iets merkwaardigs en als de vrouw daar die het betreft, verdwijnt, raakt ze in een soort van trance: ze wil helpen, ze heeft iets gezien en ze weet iets, maar ze weet niet meer wat. Zo wordt ze steeds verder het verhaal in gezogen. Best spannend, best aardig voor een vakantiedag. Geniet ervan, zou ik zeggen. 

 

6
IJstweeling (Thriller)
Geschreven door S.K. Tremayne, gelezen op 26-7-2015

Angus en Sarah verhuizen naar een klein eiland in Schotland, nadat een van hun tweelingdochters is overleden. Daar gebeuren de vreemdste dingen: de overgebleven tweelingdochter kruipt in de huid van de overleden tweelingdochter, de moeder raakt helemaal in de war, de vader evenzo en uiteindelijk komt de waarheid dan toch naar voren. Maar niet dan nadat je een heleboel vreemde dingen hebt meegemaakt, op een aantrekkelijke en spannende wijze beschreven. Meer dan dat is het niet, een aangenaam vakantieboek is het wel. 

 

 

6
Ik ben pelgrim (Thriller)
Geschreven door Terry Hayes, gelezen op 29-9-2014

Pelgrim is de codenaam voor een man die eigenlijk niet bestaat. Een man die altijd heeft gewerkt voor de geheime dienst in Amerika en er al even mee gestopt is, maar nu plotseling betrokken wordt bij het onderzoek naar een moord die geen enkel spoor achterlaat. Iets waarover hij in een boek heeft geschreven. In het vervolg van het verhaal, blijkt e.e.a. gelieerd aan een andere kwestie, namelijk van een terrorist (die overigens op begrijpelijke gronden zo ver is gekomen), die het opneemt tegen het grote Amerika. De pelgrim en de saraceen, daar draait het eigenlijk om. De zijwegen in deze thriller zijn best de moeite waard en de spanning blijft heel redelijk, al vind ik het James Bond gehalte wel erg hoog. Maar in het vliegtuig en tijdens de vakantie is zo'n boek prima leesvoer (per e-reader gelezen trouwens, dat is dan toch wel handig, al heb ik liever een echt boek in handen). 

7
De angst-index (Thriller)
Geschreven door Robert Harris, gelezen op 23-8-2014

Omdat ik zo genoten had van De Officier (van Robert Harris), dacht ik: ik lees ook De angst-index eens. Het was minder dan De Officier, misschien doordat dat op waarheid berustte. Maar hiermee was iets anders aan de hand. Je wordt een beetje bang (en dat is natuurlijk ook de bedoeling). Het verhaal gaat over Alexander Hoffman, die een genie is op het gebied van computeralgoritmen. Samen met zakenman Hugo Quarry (zelf is hij een echte wetenschapper maar ook een zoals wij dat noemen 'nerd', terwijl Quarry wel ziet wat er allemaal mee verdiend kan worden) start hij een bedrijf dat ervoor zorgt dat computeralgoritmen de financiële markten kunnen voorspellen, met als uitgangspunt de angst-index. Daarop wordt direct gereageerd. Het hedgefonds maakt ongelooflijke winsten, totdat het hele systeem uit de hand begint te lopen. Hoffman ondergaat de nodige beproevingen, die door Harris op vakkundige wijze aan de lezer worden getoond. Want dat kan hij, schrijven zodat je het boek eerst uit wilt hebben, voordat je ook maar aan iets anders kunt beginnen.